Costa de Lisboa: de leukste plekken langs de kust van Lissabon

Redactie - 4 juli 2018

Costa de Lisboa: de leukste plekken langs de kust van Lissabon

Redactie - 4 juli 2018

Dat Lissabon een geweldige bestemming is voor een stedentrip weten we, maar wist je ook dat je langs de kust van Lissabon heel fijn vakantie kunt vieren? Bij deze! Wij tippen je de leukste plekken langs de Costa de Lisboa.

Lissabon

Of het nu je startpunt of eindpunt (of allebei) is: Lissabon kun je natuurlijk niet overslaan als je een vakantie aan de Costa de Lisboa op de planning hebt staan. Boek een hotelletje in het bruisende Bairro Alto, laat je meevoeren door tram 28 en dwaal door de straatjes van Lissabons’ oudste wijk Alfama. 

Trein van Lissabon naar Cascais

Trein van Lissabon naar Cascais

Stadsstranden

Lissabon is geen badplaats, maar toch kun je er naar het strand. Zo zijn er verschillende plekken langs de rivier de Taag, zoals het kleine stadstrand bij Praça do Comércio in het centrum van Lissabon. Met de trein vanaf station Cais do Sodre tref je bij elke halte een strandje. Hoe verder buiten Lissabon, hoe minder druk het er is.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/nieuws/yes-oude-tramlijn-in-lissabon-leidt-je-naar-nieuwe-plekken/”]

Cascais

Boulevard in Cascais | Privé-beeld

Cascais

Nog wat verder met het treintje – ongeveer een half uur vanaf Lissabon – ben je voor een paar euro in het oude vissersdorpje Cascais. Hét zomerse toevluchtsoord voor inwoners van Lissabon. Denk: een levendige boulevard, straatjes vol souvenirwinkels, terrassen én een paar stranden die liggen aan de monding van de Taag, waardoor het water rustig is en warm.

Praia do Guincho - Costa de Lisboa

Praia do Guincho | Privé-beeld

Praia do Guincho

Ben je meer van de uitgestrekte stranden, woeste golven en imposante rotskusten? Dan moet je richting de stranden aan de Atlantische Oceaan. Zo is Praia do Guincho – een paar kilometer buiten het centrum van Cascais – erg geliefd bij locals, wandelaars en surfers. Goed om te weten: het kan hier flink waaien en het water is aan de frisse kant.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/porto-noord-portugal/”]

Costa da Caparica

Misschien wel de meest populaire en toeristische badplaats nabij Lissabon is Costa da Caparica. Verkoeling, zee, strand, watersport en entertainment, je vindt het hier. Vanuit Lissabon rijd je met de bus of auto makkelijk op en neer. Blijven slapen kan natuurlijk ook aan een van de hotels aan de boulevard.

Sintra

Sintra, Quinta da Regaleira | Privé-beeld

Sintra

Op een half uurtje rijden van Lissabon ligt Sintra, een dorpje gelegen op groene heuvels vol paleizen, ruïnes, burchten en tuinen, waar je als bezoeker doorheen kunt struinen. Sintra is heel goed te bereiken vanuit Lissabon met de auto, scooter of trein en vervolgens een hop-on-hop-off-bus langs de hotspots.

[article href=” https://www.zoover.nl/blog/vakantieverhalen/ontmoeting-ericeira-in-portugal/”]

Ericeira

Strand van Ericeira | Privé-beeld

Ericeira

Nog wat noordelijker ligt vakantieplaats Ericeira. Vroeger een rustig vissersplaatsje, vandaag de dag hét surfparadijs van Portugal. In Ericeira zorgt de constante wind voor perfecte surfomstandigheden. Naast surfen kun je hier lekker relaxen op het strand, verse vis eten in de haven, struinen door het dorp of een bezoek brengen aan Lissabon (op een half uurtje rijden).

Heb jij tips voor een vakantie aan de Costa de Lisboa? Laat je horen in de comments of een review!