Gek op citytrips? Dan is Andalusië in het zuiden van Spanje net iets voor jou. Hier ‘hop’ je namelijk vrij simpel van de ene naar de andere beeldschone stad. Van Malaga naar Sevilla, Córdoba en Granada. Dat wordt het dus niet zomaar een citytrip, maar een city-to-citytrip…

Malaga

Drieduizend jaar oud is Málaga en ondanks de hoge leeftijd bruist de vijfde stad van Spanje nog altijd. Zo’n lange geschiedenis zorgt natuurlijk voor tal van bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, het Arabische fort Alcázaba en het bisschoppelijk paleis. De misschien wel beroemdste schilder ooit, Picasso, werd hier in 1881 geboren en uiteraard heeft hij zijn eigen museum in Malaga. En o ja, de kans op goed weer is hier zo ongeveer het grootste van heel Europa.

Sevilla

Met ruim 700.000 inwoners is Sevilla de grootste stad van Andalusië. Door alles wat er te zien is, ga je hier niet maar voor een dagje heen, dat is zonde. Dus boek een fijn hotel en dompel je onder in de Spaanse cultuur. Die vind je niet alleen in de vele musea, maar ook in de winkelstraten, barretjes en restaurants. Bewaar wel wat energie voor het nachtleven, want daar kunnen ze wat van in deze stad. O, en wist je al dat het beste van de Spaanse keuken hier samenkomt?

Granada

Studentensteden hebben altijd een gezellig eigen sfeertje en Granada is daar geen uitzondering op. Zeg Granada en je zegt natuurlijk Alhambra, het wereldberoemde ‘rode paleis’. Belangrijke tip: boek je toegangskaartjes voor vertrek, want UNESCO heeft een toeristenquotom ingesteld voor het 14e-eeuwse complex. Vergeet ook de schitterende kathedraal niet.

Córdoba

In juli is Córdoba met een gemiddelde temperatuur van 36,2 graden officieel de warmste stad van Europa. Voor een citytrip kun je dus beter een ander moment kiezen om te genieten van het historische centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hou je van archeologie, dan zit je hier goed, want er zijn heel veel Romeinse overblijfselen te zien uit de tijd dat het de hoofdstad was van Julius Caesars Zuid-Spaanse rijk. En natuurlijk is er de Mezquita, het unieke religieuze gebouw uit de Moorse tijd.

Heb jij ook nog tips voor Andalusië? Laat het ons dan weten met een review op zoover.nl!


Citytrippen in Andalusië? Bekijk hier onze Transavia sale en profiteer van de beste aanbiedingen met onze unieke kortingscode!

Zin in meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook op Instagram.

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

6 december - 2017

Reacties