Tips voor een heerlijke vakantie in Brixental met kinderen

Redactie - 23 november 2017

Tips voor een heerlijke vakantie in Brixental met kinderen

Redactie - 23 november 2017

Pistes van alle niveau’s, funparks, kinderopvang: Het Brixental is een topbestemming voor gezinnen. Terwijl jij jezelf onbezorgd van de zwarte piste afstort, maken je kinderen vriendjes in hun skiles of testen ze één van de sleetracks uit. Ga je voor een wintersport in het Brixental met kinderen? Bereid je voor met deze 3 tips.

Brixental met kinderen- skiTip 1: Ga voor een accommodatie met kinderopvang

Het Brixental dal is al jaren een topbestemming voor wintersporters. Met bijna 285 kilometer aan pistes van allerlei niveau’s, negentig skiliften en tientallen knusse familiehotels, kun je er gemakkelijk weken skiën, sleeën, après-skiën en relaxen. Ben jij op zoek naar een geschikte accommodatie voor je gezin? Check welke accommodaties kinderopvang hebben. Zo weet je direct of het hotel of de chalet ingesteld is op kinderen. En kun je bovendien af en toe alleen de pistes onveilig maken. Een paar van jullie favoriete accommodaties in het Brixental met kinderopvang:

  • Vital Landhotel Schermer: Dit viersterrenhotel heeft behalve kinderopvang ook een wellnesscentre, ruime kamers en een buffet vol huisgemaakte producten.
  • Familienpension Heisenhof: een kleinschalig familiehotel met speciale familiekamers, volop speelfaciliteiten en een knusse stube.
  • Aparthotel Hopfgarten: ‘Helemaal ingericht op kinderen‘, schrijft reviewer E. Dienske. ‘In de avond hielden ze de babyfoon bij de receptie voor ons in de gaten, zodat wij lekker met een boek in de zithoek konden zitten.

Brixental met kinderen - sneeuwTip 2: Wissel het skiën af met andere leuke activiteiten

Ga je voor het Brixental met kinderen? Bereid ze dan voor op een wintersportvakantie vol avontuur! Behalve skiën kun je in het Brixental namelijk nog veel meer doen. Bezoek de kerstmarkt van Kitzbühel, ga nachtskiën bij Söll of neem een duik in het Panoramabad Badewelt. Ook zijn er meerdere funparks, speciaal voor kleine skifanaten. Zo kun je op de Hans im Glück baan bij Söll de stoerste jumps, tunnels en andere obstakels trotseren, zelfs als het je allereerste wintersport is.

Benieuwd naar nog meer leuke activiteiten in het Brixental? Check ook onze blog over activiteiten in Brixental voor niet-skiërs.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/wintersport-oostenrijk-top-5-accommodaties/”]

Brixental met kinderen - skischoolTip 3: Kies vooraf een goede skischool

Juist omdat je tijdens een wintersport in het Brixental zoveel opties hebt, is het handig om je goed voor te bereiden. Met veel kindvriendelijke skischolen, kun je immers precies uitzoeken wat bij jou en je kinderen past. Check dus van tevoren hoe groot de groepen zijn, hoeveel leraren er zijn en of ze Nederlands spreken. Kijk bovendien goed naar de locatie, zodat je niet het hele dal hoeft te doorkruizen om bij de school te komen. Ellmau, Hopfgarden, Söll, Brixen im Thale: alle dorpjes hebben hun eigen skischool.

Heb jij ervaring met wintersporten in Brixental met kinderen? Wij zijn benieuwd naar jouw review