Bijzondere wandelroutes in Europa

Kaily - 2 december 2022

Bijzondere wandelroutes in Europa

Kaily - 2 december 2022

Wie denkt dat je voor bijzondere wandelroutes de halve wereld over moet vliegen, heeft het mis. Ook dichter bij huis vind je prachtige en afwisselende meerdaagse wandelroutes te midden van schitterende natuur. Er zijn genoeg bijzondere wandelroutes in Europa, zelfs in Nederland! Wij geven alvast vier suggesties voor een ultieme wandelvakantie in Europa.

Wandelen door drie landen: Tour du Mont Blanc

Op nummer één van bijzondere wandelroutes in Europa is Tour du Mont Blanc. Een beetje fanatiek wandelaar heeft vast al eens van deze iconische route gehoord. De Mont Blanc is met het passeren van maar liefst drie landsgrenzen uniek in zijn soort. Frankrijk, Italië en Zwitserland: al wandelend ervaar je de verschillen. Wat de landen gemeen hebben, is dat je tijdens de route eigenlijk continue de beschikking hebt over de mooiste vergezichten van de Alpen. De Mont Blanc vormt hierbij de rode draad. Wandel over goed onderhouden paden in een ruig landschap van bergen, valleien en gletsjers. Overnachten doe je in berghutten en gezellige herbergen in kleine dorpjes. Je kunt zelf bepalen welke afstand je dagelijks wil afleggen tijdens je wandelvakantie.

De variatie van Het Nederlandse Kustpad

Daar aan de kust, de Zeeuwse kust.’ De zanger van Bløf zou zomaar eens deze mooiste wandelroute van Nederland kunnen bedoelen. Laat je verrassen door het afwisselende landschap met talloze duinen, dijken en uitgestrekte stranden. Uitwaaien gegarandeerd! Met een totale lengte van 725 kilometer is het de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland. De enorme variatie leent zich uitstekend voor een echte wandelvakantie, waarbij je overnacht in sfeervolle accommodaties zoals Pension Even Buiten. Daarnaast kun je eenvoudig losse eendaagse etappes lopen. Denk jij Nederland te kennen? Wandelen biedt weer een heel nieuw perspectief: van Zeeland tot Friesland.

Noordzee Resort Vlissingen

"Het strandhuisje is geweldig, fris, netjes en schoon. Je koffers en spullen zelfs je boodschappen worden met de auto naar je huisje gebracht, dus niet zelf sjouwen. Gastvrij en vriendelijk personeel. Huisje is niet heel groot, maar alles zit er bij, je zit op een top locatie, op het schoonste strand en toch vlakbij de stad vol met gezellige restaurantjes en terrasjes" - Dirk

Bekijk accommodatie

De Sentiero degli Dei

In Italië tussen de Amalfikust en het zuidoosten van het eiland Sorrento vind je de prachtige wandelroute De Sentiero degli Dei, ook wel Path of Gods genoemd. De Amalfikust staat natuurlijk bekend om de romantische plaatsjes, spectaculaire kliffen en prachtige uitzichten, zeker een bijzondere wandelroute in Europa dus! De 8 kilometer lange route ligt tussen de dorpen Omerano en Nocelle, ook al is de route niet al te lang het is zeker de moeite waard. Via een oud kronkelend pad kom je langs bergdorpjes, wijngaarden en groene valleien met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Wandel mee op Dingle Way

Liefhebbers van meerdaagse wandelroutes kunnen in Ierland hun hart ophalen. Het land staat dan ook bekend als paradijs voor de échte hiker! Een van de mooiste routes is Dingle Way en doorkruist het gelijknamige schiereiland, aan de zuidwestkust van Ierland. Vaak begin en eindig je de route in het gezellige Tralee. Het is hier waar de imposante bergen en de oceaan elkaar ontmoeten. De wandelroute geeft je prachtige panoramische vergezichten op de zee, kliffen en ruige rotsformaties. Maar ook: eindeloos wandelen tussen de schapen in uitgestrekte groene velden. Net wanneer je denkt alleen op de wereld te zijn, doemt er weer een liefelijk plaatsje op. Met hoogstwaarschijnlijk een gezellige pub. Overnachten doe je in berghutten. Sluit je wandelvakantie in stijl af bij een lokale B&B.

Courtyard Cottages

"Top appartement. Mooie uitvalsbasis om de Ierse kust te verkennen, the ring of Kerry en Dingle Peninsula met Blasket Island." - Bas

Bekijk accommodatie

Keep on walking!

Natuurlijk telt Europa nog veel meer iconische wandelroutes met in totaal duizenden kilometers aan prachtige tochten. Overweeg bijvoorbeeld ook een deze bijzondere wandelroutes in Europa: