Onontdekte plekjes in Benidorm

Redactie - 16 oktober 2017

Onontdekte plekjes in Benidorm

Redactie - 16 oktober 2017

Benidorm, één van de bekendste badplaatsen aan de Spaanse Costa Blanca. Hier vind je alleen maar oude besjes die komen overwinteren. Think again: wedden dat dit vissersdorpje zo meteen op je bucketlist belandt?

Benidorm is namelijk meer dan bejaarden met rollators, Kroket van Ed, Engelsen zo rood als kreeften en stranden vol toeristen. Het van oorsprong oude vissersdorp in Spanje staat op nummer drie van populaire trekpleisters (na de steden Barcelona en Madrid), en dat is natuurlijk niet zomaar. Als je een beetje ondernemend bent, kun je je in Benidorm vergapen aan de mooiste onontdekte plekjes. Zoover neemt je alvast mee, om in de stemming te komen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/naar-costa-blanca-kinderen/”]

Benidorm ontdekken vanuit de lucht

Wist je dat je voor een paar honderd euro met meerdere personen een helikoptervlucht kunt maken boven de populaire badplaats? Zo kun je Benidorm pas echt goed ontdekken. Twintig minuten lang vlieg je boven het lange strand, de oude huizen, het historisch centrum, de bekende hoge gebouwen, natuurparken en blauwe baaien. De meest afgelegen plekken ontdek je zo vanuit de lucht. Een ervaring die je nog lang bij zal blijven.

De mooiste plek om de skyline te bekijken

Met haar hoge gebouwen en zelfs wolkenkrabbers heeft Benidorm een indrukwekkende skyline om te bekijken. Het is zelfs een beetje Manhattan-ish! Vanuit hotel Villaitana, dat jullie beoordelen met een 8,8, heb je uitzicht op de Benidormse skyline. Is het geen plaatje? Marcia verbleef hier tijdens een zomervakantie: ‘Ontbijt is heerlijk! Kamers zijn heel mooi ingericht. In de badkamer ligt zelfs een scheermesje met scheerschuim. Zwembaden zijn heel erg mooi! Uitzicht op een mooie golfbaan en de skyline van Benidorm.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/overwinteren-in-spanje-hier-moet-je-wezen/”]

De natuur in het achterland

Huur een auto en tuf eens het achterland in, zo’n twintig km verderop. Je komt langs olijfgaarden en wijngaarden. En langs oude dorpjes vol witte authentieke huizen. Stap zomaar even uit en wandel over prachtige gebergten terwijl je geniet van de omgeving. Er zijn voldoende wandelpaden tussen al het groen door en met een beetje geluk stuit je zo op prachtige heldere watervallen en water waar je in kunt zwemmen. Welkom in de natuur van Benidorm!

Het oude centrum van Benidorm

Wandel eens, terwijl iedereen op het strand ligt te bakken, naar het historische stadscentrum van Benidorm. Charme voert hier de boventoon, kijk maar naar het oude kerkje dat je vindt bovenaan de klippen. Struin door de smalle straatjes langs witte huizen waar Spanjaarden koffiedrinken op hun balkon. Er hangt een fijne sfeer op deze plek, en het is er nog vrij rustig als je hier overdag naartoe gaat. Wandel zonder te weten waar je naartoe loopt, om de bijzonderste plekken te ontdekken. Overnachten in het centrum kan bij hotel Benidorm Centre.

Hop, hop: het water op

Bekijk Benidorm eens van de andere kant, vanaf het water! In een kayak bijvoorbeeld, waarin je zelf peddelt door het heldere water. Ga vroeg in de ochtend, dan is het nog rustig en laten de mooiste vissen en andere zeedieren zich aan de oppervlakte zien. Het is zelfs mogelijk om tussen een groep dolfijnen te belanden!

Ben jij wel eens op vakantie geweest in het Spaanse Benidorm? Laat een review achter voor andere vakantiegangers!