Benidorm: wat je er móet zien!

Redactie - 29 oktober 2017

Benidorm: wat je er móet zien!

Redactie - 29 oktober 2017

Ja, ja en ja: werkelijk álle clichés over Benidorm zijn waar. Er zijn veel ouderen, Piet verkoopt er écht zijn friet en de jaren 70 flats zijn in groten getale aanwezig. Zet je echter één stap buiten de stad dan ontdek je direct het toffe Costa Blanca. Vijf dingen om te zien en doen!

1. ‘Pauwen’ spotten op Isla de Benidorm

Lekker het water op! Wat is er fijner dan over de blauwe zee sjezen en het eilandje Isla de Benidorm, ook wel Pauweneiland genoemd, te bekijken. Niet in de laatste plaats omdat de onderwaterwereld er nogal indrukwekkend is. Hop die flippers aan, snorkel op en dat water in. Elk uur vertrekken er boten vanuit de haven voor het twintig minuten durende tochtje. Je betaalt €15 voor een retourtje Isla de Benidorm.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/de-andere-kant-van-het-spaanse-benidorm/”]

2. Ga op Jeepsafari!

Wil je écht wat van de omgeving zien? Dan is een jeepsafari een top-idee! Tijdens een jeepsafari ontdek je de natuur en bergdorpjes in het binnenland van Costa Blanca. Ver weg van de frikandellen, pluk je langs de kant van de weg verse kruiden en dwaal je door diepe dalen en over hoge bergen. Verschillende organisaties nemen je graag mee het achterland in, waar ze je een totaal andere kant van Benidorm voorschotelen. Laat je alles over deze prachtige omgeving vertellen door de enthousiaste chauffeurs.

 

3. Hang op je kop in een pretpark

Nog meer actie in de taxi? Kan hoor! Bezoek dan één van de vijf pretparken in en rond Benidorm. Waterparken Aqualandia en Aqua Natura hebben heerlijke baden en glijbanen: leuk voor de kleinste als de oudste vakantiegangers. In funpark Terra Mitica staat onder andere de grootste houten achtbaan van Europa. Heb je meer met dieren, bezoek dan Mundomar voor een leuke dolfijnenshow. Voor wilde dieren bezoek je dierenpark Terra Natura. Voldoende pret rond Benidorm dachten wij zo.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5-fijnste-hotels-zonnig-benidorm/”]

Beeld: Origenonline.es

4. Pimpelen in de wijngaard

Oja, deze waren we nog vergeten: het vooroordeel dat men wel van een wijntje (of Sex on the beach) houdt in Benidorm is óók waar. Maar wat veel mensen niet weten, is dat veel van die Benidormse wijn uit de regio komt. Rondom de stad liggen verschillende wijngaarden en het is echt de moeite waard deze te bezoeken. Na afloop van een rondleiding drink je een paar van die heerlijke glazen wijn met wat hapjes. Wijngaardtips zijn: Bodegas Mendoza en de experimental vineyard van Bodegas Bocopa.

 

benidorm centrum

5. Cultuursnuffelen in het oude centrum

Naast de minder florissante appartementencomplexen heeft Benidorm een heel knus en authentiek centrum. Echt de moeite waard. Een wirwar aan smalle straten vol winkels, restaurantjes, architectuur en het hele jaar een fijn zomers sfeertje. ’s Avonds openen de gezellige barretjes en wandel je met je ijsje in je hand langs de vele terrasjes. Er zijn in het centrum ook nog genoeg culturele bezienswaardigheden. Denk aan het uitkijkpunt van het kasteel, waar eeuwen geleden een fort gevestigd was om Benidorm te beschermen tegen piraten. Maar ook de in de achttiende eeuw gebouwde Kerk van San Jaime mag niet ontbreken.

Stijlvol slapen in Benidorm? Dat kan! Bijvoorbeeld bij deze accommodaties:

  • Hotel Barcelo Asia Gardens (Zooverscore: 9,3). Yvonne: ‘Hier weet het personeel nog wat service is! Daarnaast prachtig aangelegde tuinen, mooie zwembaden met toezicht voor de kinderen en een uitgebreid ontbijt én heel goed Thais restaurant.’
  • Vakantiepark Magic Natura (Zooverscore: 8,8). Jarloi: ‘Wij vonden het super. Alles is hier goed geregeld zoals de gratis bussen die je naar het strand brengen. De medewerkers waren erg behulpzaam en vriendelijk. De huisjes waren schoon.’
  • Hotel Joya (Zooverscore:8,5). Marja: ‘Het eten is erg divers en heerlijk, ik kom steeds weer 5 kilo aan!’ 

 

We zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen in Benidorm! Help anderen aan hun droomvakantie en schrijf hier een review.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/benidorm-onontdekte-plekjes-ontdekken/”]