Beleef wintersport in Kaprun als een local

Redactie - 24 november 2017

Beleef wintersport in Kaprun als een local

Redactie - 24 november 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Op vakantie blijf je toch altijd een beetje bij die toeristendingetjes hangen. Liever ga je naar plekken waar de locals komen en wil je wel even hun brain picken voor de beste tips op jouw vakantiebestemming. Gelukkig is daar Zoover met ‘tips van een local’. Deze keer met insidertips van een skilerares voor een wintersportvakantie in het Oostenrijkse Kaprun.

Marloes wintersport

Beeld: © Marloes.

Als ex-skijuf heb ik na meerdere seizoenen lesgeven zóveel tips, dat je ze nooit allemaal in één vakantie kunt proppen. Daarom hierbij alleen de allerleukste tips.

Tips locals Kaprun - Paletti

Beeld: Paletti.

Paletti Pizza Bar

Genoeg van iedere avond kartoffel of knödl? Ff een lekker pizzaatje pakken kan gewoon in Kaprun. En dan kun je er gelijk een leuke skileraar bij scoren. Als de lesweek voorbij is hangen veel skileraren hier rond. Durf jij de Pizza Diavolo aan?

Tips locals Kaprun - Pavillon

Beeld: Pavillon.

De beste après-ski

Voor de échte grote après-skifeestjes moet je in het nabijgelegen Zell am See zijn, maar in Kaprun is het ook hartstikke gemütlich. Als je van de Maiskogel afstapt, kun je Lederhosn niet missen. Hier is het direct nadat de liften sluiten reuze gezellig. Voor wat vertier ’s avonds is Pavillon – middenin op het pleintje in het dorp – the place to be. Direct als je Aparthotel Waidmannsheil uitstapt.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/wintersport-oostenrijk-top-5-accommodaties/”]

Tips locals Kaprun - touring ski

Op touringski’s de Maiskogel beklimmen

Voor de rasechte wintersporter is het nooit genoeg. Bind de latten op woensdagavond weer onder. Deze keer niet om direct weer naar beneden te sjezen, maar om naar boven te bikkelen op touringski’s. Die zijn gewoon te huur. Het is afzien, maar het gevoel als je op de top aankomt is het waard! Na een lekker drankje haal je de vellen onder je ski’s vandaan en glijd je het dal vol lichtjes tegemoet.

Tips locals Kaprun - Hilberger's

Lekkerste Kaiserschmarren

Hoe heerlijk het ook is om overal Kaiserschmarren te proeven op zoek naar de beste, je kunt beter gewoon tien porties bestellen bij Hilberger’s Beisl in het dorp. Ze schotelen je hier een Instagram-waardige Kaiserschmarren voor met alles erop en eraan.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/5-x-smullen-op-oostenrijkse-piste/”]

Shoppen in de kelder van Intersport
De beste koopjes scoor je in de kelder van de grote Intersport. Helemaal buiten het hoogseizoen ga je met tassen vol naar huis.

Tips locals Kaprun - stoeltjeslift

Beeld: © Marloes.

Stoeltjeslift naar beneden

Tip: neem op een mooie dag eens de stoeltjeslift naar beneden vanaf het meetingpoint op de Kitzsteinhorn naar het middenstation. Helemaal buiten het hoogseizoen (als het dal al groen is) magisch! Vlinders in je buik gegarandeerd. Je ski’s kun je in een kluisje boven laten.

Tips locals Kaprun - piste bully

Beeld: © Marloes.

Meerijden met de pistebully

Echt een bucketlist dingetje: met een pistebully meerijden terwijl ze de skipiste weer prachtig glad maken. Kun je gewoon boeken bij het VVV.

Dineren bij Pinzgauer Hütte (Zell am See)

Lekkerder en Oostenrijkser wordt het niet! Beter ski je natuurlijk niet teut naar beneden – hartstikke gevaarlijk – maar het is hier vaak lastig nuchter naar buiten te wandelen. Als je ze bij de Hütte lief aankijkt, mag je achter de sneeuwscooter naar huis.

Tips locals Kaprun - Piesendorf

Voordelig ski’s huren in Piesendorf

Kaprun heeft genoeg skischolen en verhuurmaatschappijen waar je in no time weer buiten staat met een paar huurski’s. Wil je op je gemakje en goedkoper ski’s huren? Doe dat dan bijvoorbeeld in een kleiner dorpje in de buurt, zoals Piesendorf.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/video-lokaal-eten-oostenrijk/”]

Tips locals Kaprun - Spa

Beeld: Tauern Spa.

Goedkoop naar de spa

Tijdens een wintersportvakantie in Kaprun hoort een baddersessie in de Tauern Spa er zeker bij. En dat uitzicht! Wauw. Heerlijk in het warme water dobberen terwijl je uitkijkt op de witte Kitzsteinhorn. Tip: vanaf 18 uur koop je heel voordeling – voor een euro of tien – een avondkaart.

Tips locals Kaprun - Top of Salzburg

Beeld: © Marloes.

Panoramaplatform gletsjer top of Salzburg

Of je nou van skiën houdt of niet: het topje van Salzburg moet je gezien hebben. Het Panoramaplatform op de gletsjer is superleuk om met familie of vrienden die misschien niet per se hoeven te skiën af te spreken. Je leert er meer over de gletsjer in het museum, kunt films kijken én lekker eten.

Denk aan je looks

Natuurlijk ski je altijd met helm, maar weet je waar een Oostenrijker de toerist sowieso aan herkent? Een zonnebril onder de helm. Geen gezicht toch?! Helm én skibril is hoe het hoort.

Heb jij vakantie in Kaprun gevierd? Laat jouw tips achter in een review.