Andalusië met kinderen

Redactie - 6 januari 2021

Andalusië met kinderen

Redactie - 6 januari 2021

In de Spaanse regio Andalusië is het prima vertoeven voor het hele gezin. Dankzij het warme weer, de interessante cultuur, de mooie natuur en het lekkere eten is er voor iedereen veel te beleven. Of je nou in een van de bruisende steden aan de kust verblijft, of juist in een van de pittoreske dorpjes in het binnenland, Andalusië is een ideale bestemming voor gezinnen. Wij hebben de leukste tips voor een vakantie naar Andalusië met kinderen vast voor je op een rijtje gezet!

Kindvriendelijke stranden in Andalusië

Het binnenland van Andalusië is indrukwekkend mooi, maar de kustlijn van Andalusië kent veel mooie stranden! Andalusië heeft een lange kustlijn met zandstranden, maar er zijn ook ruige rotsstranden. Jij ontspant met een goed boek in de zon, terwijl de kids in de branding spelen en zandkastelen bouwen! Ga bijvoorbeeld naar Playa El Bajondillo, het meest centrale strand van Torremolinos. Dit zandstrand is van alle gemakken voorzien en is lekker breed, waardoor jij een oogje in het zeil kan houden.

Ook bij Almería liggen leuke stranden. Ga bijvoorbeeld naar Las Negras. Dit kiezelstrand is ongeveer 850 meter lang en ligt bij een prachtig  natuurgebied. Het water is helder en door de donkere klif bij het strand staat er weinig wind. Het is kindvriendelijk omdat er veel faciliteiten zijn, zoals douches en een reddingsbrigade. Ook het kleine, afgelegen strand Mónsul is een aanrader. Ondanks dat er geen faciliteiten zijn komen hier veel gezinnen. Je geniet hier van mooie natuur, schone zand én prachtige rotsformaties.

In de omgeving van Almuñécar bezoek je het strand La Herradura. Dit is een stadsstrand, waardoor het vrij druk is. Er zijn veel voorzieningen voor gezinnen, zoals parasols, ligbedden, sanitair, strandtentjes en een reddingsbrigade. De zonsondergang vanaf dit strand is schitterend!

La Herradura - Andalusië met kinderen

Een andere aanrader is Playa de Torreblanca bij Fuengirola. Dit is de ideale keuze voor gezinnen doordat de zee lekker rustig is en het strand langzaam in zee afloopt. Daarnaast zijn er leuke speeltoestellen bij het strand waar de kids zich urenlang vermaken!

Tot slot zijn er meerdere kindvriendelijke stranden in de buurt van Cádiz. Neem bijvoorbeeld het strand van Zahara de los Atunas. Dit is een pittoresk dorp met een 8 kilometer lang strand. Je geniet hier van prachtige zonsondergangen. In het zomerseizoen valt er van alles te beleven. De strandtentjes zijn dan geopend en je kan verschillende watersporten beoefenen. Heerlijk voor een vakantie naar Andalusië met kinderen!

Strand bij Cádiz

Kindvriendelijke bezienswaardigheden in Andalusië

Voor wie wat cultuur wel snuiven zijn er genoeg leuke bezienswaardigheden tijdens een vakantie in Andalusië met kinderen. Ga bijvoorbeeld naar de plaats Córdoba. Hier zijn veel mooie gebouwen en pleinen. De Mezquita kathedraal van Córdoba staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor kinderen is het Patio Museum erg leuk, want hier zijn verschillende doolhoven. Ook het museum over het ontstaan van de flamenco is een aanrader. Leuk én leerzaam!

Ook Sevilla is een leuke plaats voor gezinnen met kinderen. Doordat er veel fietspaden zijn, verken je deze plaats gemakkelijk met het hele gezin op de fiets! Bezoek bijvoorbeeld Alcazar, het Koninklijk Paleis. Hier zijn doolhoven waar de kinderen zich urenlang vermaken. Daarnaast is hier een deel van het vijfde seizoen van Game of Thrones opgenomen! Zin in een actief én cultureel uitje? Bezoek dan de Giralda toren! Hier bewonder je onder anderen het praalgraf van Columbus. Daarnaast beklim je de toren naar de top. Het is een flinke klim naar boven, maar bovenaan heb je een schitterend uitzicht over Sevilla!

Giralda Kathedraal Sevilla - Andalusië met kinderen

In het binnenland van Andalusië ligt de culturele stad Granada. De bekendste bezienswaardigheid is het Alhambra Paleis. Deze bezienswaardigheid is leuk voor jong en oud. De kinderen voelen zich een echte prinses of ridder terwijl ze door dit paleis lopen! We raden je aan om vooraf het boek ‘The Alhambra told to children’ aan ze te laten zien, om het bezoek interessanter te maken. Probeer van te voren kaartjes te regelen, want het is erg druk. Bezoek ook de Arabische wijk Albaicín, die vlakbij het paleis ligt. Jong en oud kijken hun ogen uit als ze verschillende culturen zien samen komen. Daarnaast rijdt hier een toeristisch treintje rond!

Alhambra Paleis - Andalusië met kinderen

Kindvriendelijke uitstapjes in Andalusië

Natuurlijk zijn er ook diverse uitstapjes voor een vakantie in Andalusië met kinderen. Zin in wat avontuur? Er zijn verschillende plekken waar je met het hele gezin bijzondere dieren bewondert! Ga bijvoorbeeld naar het Bioparc in Fuengirola. Deze dierentuin is prachtig aangelegd met mooie tropische bloemen en planten. Er leven verschillende dieren, waaronder maki’s, tijgers en haaien. Daarnaast is het Krokodillen Park in Torremolinos leuk voor het hele gezin. De dieren zijn ontzettend indrukwekkend om met eigen ogen te zien. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen!

Bioparc Fuengirola

Opzoek naar een leuk waterpark in Andalusië met kinderen? Ga dan naar Aqualand in Torremolinos.  Het park is niet zo groot, maar er zijn verschillende indrukwekkende glijbanen voor jong en oud. Hou er wel rekening mee dat je bij sommige populaire glijbanen een tijdje moet wachten.

Kindvriendelijke accommodaties in Andalusië

Natuurlijk moet je ook ergens overnachten tijdens je vakantie naar Andalusië met kinderen. Gelukkig zijn er talloze kindvriendelijke accommodaties te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Clubhotel RIU Costa del Sol in Torremolinos? Dit mooie viersterrenhotel heeft drie zwembaden, maar ook een leuke speeltuin. In de zomer is er zelfs een animatieteam aanwezig! Ook Aparthotel Marinas de Nerja Beach & Spa in Nerja is een aanrader. De kinderen vermaken zich bij het animatieteam, terwijl jij tot rust komt in de spa. Wil je op vakantie naar het binnenland van Andalusië met kinderen? Kies dan voor Hotel Cortijo del Marqués in Granada. Dit hotel ligt in een rustige natuurlijke omgeving in de buurt van Granada. Voor de kinderen is er een zwembad en een kinderopvang aanwezig!