Al wandelend door Duitsland het Saarland ontdekken? Sla deze tips op!

Redactie - 15 oktober 2019

Al wandelend door Duitsland het Saarland ontdekken? Sla deze tips op!

Redactie - 15 oktober 2019

Lekker je hoofd leegmaken in een prachtige omgeving? Gooi je wandelschoenen achter in de auto en op naar Duitsland! Al kun je het bíííjna wandelen, want de mooiste plekjes van Duitsland zijn verrassend dichtbij. Deelstaat het Saarland is zo’n walhalla voor wandelfans. Lees mee en doe je voordeel met deze wandel-aanraders en hike-tips van locals.

© Eike Dubois

Premium wandelen

Wat het Saarland zo fijn maakt om te wandelen? Onder meer de premium wandelroutes. Afwisselende wandelwegen, ongerepte bospaden en goede bewegwijzering zijn een aantal van de belangrijkste ingrediënten van een fijne wandelroute. En laten de zestig premium wandelroutes in het Saarland daar nou allemaal aan voldoen! Daar is het Duitse wandelinstituut het ook mee eens, dus zijn de ‘Extratouren’ allemaal gecertificeerde premiumpaden. Welke je ook kiest, het wordt een topper van een wandeling. Én elk type wandelaar kan uit de voeten in het Saarland.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/last-minute-citytrip-deze-4-steden-in-het-saarland-zijn-iets-voor-jou/”]

Laat je verrassen door de afwisselende routes van de Moezel tot aan de Saarschleife, ontdek de Tafeltours óf ga de uitdaging aan en wandel de Saar-Hunsrück-Steig (van de Moezel naar Saarschleife).

© TZS – M. Gloger

Wandel van de Moezel tot aan de Saarschleife

Zie je jezelf al dolgelukkig door het gevarieerde landschap stappen? Wij wel! Het ene moment wandel je door glooiende velden, het andere moment door de bossen en begroeide heuvels. Onderweg kom je heldere beekjes en onontdekte meren tegen. Natuurlijk stop je unterwegs ook even in een van de schilderachtige dorpjes of leuke stadjes. Je kunt over verschillende routes (al in drie etappes) helemaal van de Moezel tot aan de Saarschleife wandelen over de Saar-Hunsrück-Steig.

Heb je de smaak nou echt goed te pakken? Zet dan de complete ‘Saar-Hunsrück-Steig’ in nationaal park Hunsrück-Hockwald op je bucketlist: een langeafstandstocht die in 2017 tot de mooiste van Duitsland werd uitgeroepen. Deze 410 kilometer lange wandelroute neemt je dwars door het middelgebergte Hunsrück mee van Perl via Idar-Oberstein naar Boppard of Trier.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/4x-de-mooiste-hikes-in-de-duitse-regio-het-saarland/”]

Tip! Begin de tocht uitgerust en boek alvast een nachtje bij het geliefde Hotel Victor’s Residenz Schloss Berg.

Tafeltours: wandelen én smullen

Wandelen maakt hongerig. Kies daarom voor een tafeltour. Dan krijg je het beste van twee werelden: een mooie premium wandelroute én een kijkje in de regionale keuken. En zeg nou zelf, na een wandeling smaakt elke maaltijd nóg lekkerder. Aansluitend aan de wandeltocht geniet je in geselecteerde restaurants van een culinair feestje. Dan weet je direct waarom het Saarland ook wel smulregio wordt genoemd. Gewoon de bordjes met de koksmuts volgen!

Handig voor onderweg: de Saarland Touren App

Hoewel de routes superduidelijk staan aangegeven, maakt de gratis Saarland Tour App de wandeling (en voorbereiding) extra leuk. De app staat vol met oneindig veel zoombare topografische kaarten en een uitgebreide database vol wandelroutes. Voor alle wandeltochten vind je in deze app gedetailleerde beschrijvingen, een hoogteprofiel en foto’s, maar ook bezienswaardigheden en restaurants die je onderweg tegenkomt. Dat maakt de tocht compleet!

Ook het Saarland al wandelend ontdekken? Vraag nu gratis een Nederlandstalige Saarland wandelkaart aan op de website en kom alvast in de vakantiestemming!