Aanrader: Ibiza met kinderen

Redactie - 20 oktober 2020

Aanrader: Ibiza met kinderen

Redactie - 20 oktober 2020

Ibiza is een geweldige plek om te feesten, dat is wel bekend. Maar wist je ook dat Ibiza te gek is met kinderen? Lekker vissen met een schepnet op een verlaten baai, slenteren over de hippiemarkten en eten bij restaurantjes mét oppas. Wat wil je nog meer? Ontdek waarom Ibiza ook een geweldige bestemming is voor een vakantie met het gezin.

Strandjutten in Cala Boix

In het noordoosten van Ibiza, vlakbij Can Jordi en Cala Llenya, vind je tussen de rotsen de geweldige baai Cala Boix. Hoge kliffen, helder water, een kleine beachbar en afwijkend zand (het is hier namelijk een stuk donkerder dan de rest van het eiland). De perfecte plek om je strandlaken neer te leggen! Vergeet geen emmer en schepnetje mee te nemen voor de kids. Want wat is er leuker dan krabben vangen tussen de rotsen? Ook het nabijgelegen strand Cala Llenya is geweldig voor kinderen. Dit rustige strand staat bekend om het heldere water, waardoor je hier ook leuk kunt snorkelen.

Bezoek een hippie markt

Zeg je Ibiza, dan zeg je hippie stijl. Vandaar dat een bezoekje aan een van de gezellige hippiemarkten niet mag ontbreken tijdens je vakantie naar Ibiza. Hier vind je die leuke tuniekjes, hoeden, armbandjes, kettingen en nog veel meer leuke souvenirs. Een bezoek aan een hippiemarkt is typisch Ibiza! Eén van de bekendste hippiemarkten is de hippiemarkt in Es Canar. Wedden dat jij en de kids niet met lege handen weggaan?

Es Canar is daarbij niet alleen een aanrader vanwege de bekende markt, er is ook een geweldig centraal strand met veel restaurantjes en barretjes en een kleine haven voor vissersboten. Leuke hotels en appartementen zijn er ook genoeg. Appartement Benet Los Pinares krijgt van jullie maar liefst een 9,4!

Hippiemarkt Ibiza

Cala Vadella: ideaal strand met kinderen

De beschutte Cala Vadella baai is perfect met kinderen. Het grote brede familiestrand, mét heerlijk fijn zand, gaat voorzichtig over in ondiep water. Je kunt hier lekker zwemmen, snorkelen, dobberen op een luchtbed of suppen met je kind voorop de plank. Er zijn leuke restaurants, barretjes en souvenirwinkeltjes aan het strand, dus maak je geen zorgen als je de strandbal of een leuk tuniekje bent vergeten.

Leuke plek om te logeren is Appartementen Blanco Sol in Cala Vadella. Speeltuin, zwembad, alles omheind en een fijne sfeer. Ook niet onbelangrijk: het is zeer betaalbaar.

Cala Vadella

Trommelen en dansen in Benirras

Een bezoek aan Ibiza is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de trommelaars die elke zondag bij Cala Benirras spelen. Iedere moderne hippie wil dat een keer meemaken. Houd er wel rekening mee dat je in het hoogseizoen niet de enige bent. Je kijkt dan over de hoofden van vele andere vakantiegangers, maar dat maakt de sfeer er niet minder om. De trommelaars beginnen om 15 uur te spelen en gaan tegen zonsondergang echt helemaal los, net als het dansende publiek. Ook voor kinderen is dit een geweldig -gratis- spektakel!

Cala Benirras is een heerlijk strandje met een heldere zee en kiezels. Hier reserveer je op zondagochtend al een bedje met parasol voor een lekkere stranddag. In de buurt logeren? Port de Sant Miquel ligt een paar kilometer verderop, met leuke én kindvriendelijke hotels.

Zonsondergang Benirras

Klimmen en klauteren in Acrobosc

Voor de avontuurlijke vakantiegangers is een bezoekje aan Acrobosc Ibiza een aanrader. In dit avonturenbos kan je met het hele gezin tussen de bomen door tokkelen. Het mooie aan Acrobosc Ibiza is dat er verschillende routes zijn, zo is er een route voor kinderen vanaf 3 jaar, 6 jaar en 11 jaar. Zo blijven de routes spannend genoeg voor oudere kinderen en veilig voor de kleine vakantiegangers. Een dagje naar Acrobosc is een avontuurlijk dagje uit met het hele gezin.

Kindvriendelijke restaurants

Op Ibiza kun je heerlijk eten, ook met kinderen. Er zijn zoveel leuke strandtenten waar je lekker eet, terwijl de kids zich vermaken in het zand. Aqua Blancas is een fijn zandstrandje waar veel locals komen. Soms zijn hier flinke golven aanwezig, ideaal voor de kinderen om te bodyboarden. Hierdoor is dit strand wel minder geschikt voor de allerkleinste vakantiegangers. Het leuke aan Aqua Blancas is dat het niet erg toeristisch is, zo zit er op de rots een gezellig barretje waar je geniet van een verkoelend en goedkoop drankje.

Of ga hip lunchen bij El Chiringuito aan het strand van Es Cavallet. Er is een gezellige kinderhoek mét nanny zodat jij in alle rust kunt genieten van een vers visje. Het eten is heerlijk, de sfeer goed, maar goedkoop is het niet. Hetzelfde geldt voor Chiringuito Blue op Santa Eulalia. Ook hier is er een speciale kids corner zodat jij even met je partner kan relaxen.

Of haal een vers broodje bij de bakker, beleg en een verse smoothie erbij en ga lekker lunchen bij je hotel, appartement of camping. Daarna een duik in het zwembad en jullie dag kan niet meer stuk. Een vakantie naar Ibiza met de kinderen draait om genieten met het hele gezin!