8x hardlopend de lente in

Redactie - 17 maart 2017

8x hardlopend de lente in

Redactie - 17 maart 2017

Ben jij al ontwaakt uit je winterslaap? Doe de test en ga voor één van deze bijzondere lente runs! Stuk voor stuk zijn deze hardloopevents perfect te combineren met een stedentripje. Dus schrijf je in en trakteer je gezin gelijk op een weekendje weg!

Hardloopevenementen in de lente

Kilomathon, Edinburgh

Bij de Kilomathon loop je, zoals de organisatie het noemt, ‘perfect race distance’. Voor de duidelijkheid, das precies 13,1 kilometer. Of dit ook voor jou de perfecte afstand is, is nog even afwachten. Zeker is in ieder geval dat je het centrum van Edinburgh kunt verkennen: via de fietspaden van de stad kom je langs allerlei fijne highlights. Zoals het knusse Victoria Park en het statige schip de Royal Yacht Britannia.

Bijzondere lente run - RomeMaratona Di Roma

When in Rome, do as the Romes do … Pas deze uitdrukking letterlijk toe tijdens de marathon van Rome. Gewoon, omdat het waarschijnlijk je enige kans in het hele jaar is om over de anders zo drukke weg langs het Forum Romanum te lopen. En natuurlijk omdat de line-up aan DJ’s garant staat voor een feestje langs de weg.

Bijzondere lente runs - Praag

Halve Marathon Praag

Praag heeft steevast een plekje in onze top tien van populairste stedentripjes. Afgelopen jaar veroverde het zelfs een vierde plek! En hoe kun je beter al die bezienswaardigheden in één keer bekijken dan tijdens een rondje joggen? Schrijf je in voor de Halve Marathon en ren over de Karelsbrug. De finish is, hoe kan het ook anders, op het wereldberoemde Wenceslas plein.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/mooiste-dagtripjes-vanuit-praag/”]

Bijzondere lente runs - venetië

Moonlight Half Marathon Venetië

Een halve marathon lopen in de nauwe dwaalstraatjes van Venetië?! Dat is inderdaad een hele opgave. De organisatoren van de Moonlight Half Marathon hebben hier wat op gevonden: ze starten simpelweg in Punta Sabbioni, een piepklein dorpje buiten de stad. Zo kun je gelijk de karakteristieke boothuisjes en de mooie meren rondom de stad meepakken! De finishlijn is overigens gewoon midden op Piazza Mazzini, in het centrum van de stad.

Bijzondere lente runs - Gozo MaltaGozo Half Marathon, Malta

Eerder bespraken we al hoe de zee, de zandstranden en de rijke historie Malta tot een topbestemming maakt. Bij deze willen we daar graag nog een reden aan toevoegen! De Gozo Half Marathon wordt al sinds 1977 plaats op Gozo gehouden, één van de kleinste eilandjes van Malta. Met een keuze uit vier afstanden en zelfs de mogelijkheid om ‘m gewoon lopend te doen, is het een echt familie-event. En een leuke manier om het droomachtig mooie eilandje te verkennen.

Bijzondere lente runs - LeidenLeiden Marathon

De Leiden Marathon bewijst dat je ook in Nederland bijzondere lente runs vindt. Terwijl je jezelf zwoegend een weg baant door het historische centrum van Leiden (jullie geven de stad een 8,5), helpt één gedachte je ongetwijfeld vooruit: er staat bij de finish een vers getapt biertje op je te wachten! Onderweg zullen de Leidenaren er alles aan doen om je een beetje vooruit te juichen. Traditiegetrouw strijden de straten langs het parcours namelijk om de beste aanmoedigingsprijs en het mooiste spandoek.

Bijzondere lente runs - Dubrovnik

Run the Wall, Dubrovnik

De Middeleeuwse stadsmuur rondom Dubrovnik was ooit een cruciale fortificatie. Vandaag de dag is het één van de meest angstaanjagende hardloopparcours van de stad. Op papier een eitje: een hardloopevent van 2,5 kilometer. Pas wanneer je begint aan al die steile trappetjes, nauwe stukjes, glibberige stenen en spectaculaire uitzichten, begrijp je waarom er maar maximaal 100 deelnemers kunnen starten …

Bijzondere lente runs - Madrid Rock n RollRock’n Roll Marathon Madrid

Bij de marathon van Madrid kom je ongetwijfeld dansend over de finish. Het motto van de organisatie is: hoe beter de bands langs de weg, hoe sneller de run. Er is hier enkel plek voor de allerbeste muziek. Je supporters kunnen zich dan ook opmaken voor een super swingend feestje!

Wat is volgens jou de ultieme hardloopstad? Deel je ervaring in de reviews!