8 tips voor een succesvolle vakantie met anderen

Redactie - 20 augustus 2018

8 tips voor een succesvolle vakantie met anderen

Redactie - 20 augustus 2018

Is jouw zomervakantie achter de rug en heb je nu al heimwee naar die heerlijke tijd? Dan zit je hier goed, want tijdens Zoovers Beste Reisgenoot-campagne helpen we je het vakantiegevoel langer vast te houden. Stuur voor 9 september 2018 jouw nominatie in voor de de Zoover Award Beste Reisgenoot en maak samen kans op een droomvakantie naar de Canarische Eilanden t.w.v. €2.500! Om de voorpret te verhogen: 8 tips voor een succesvolle vakantie met anderen.

vakantie met anderen maak verschillen bespreekbaar

Tip 1: maak jullie verschillen bespreekbaar

Is jouw vriendin een echte berggeit, terwijl jij je vakantie het liefst horizontaal doorbrengt? Dan is het sowieso best een wonder dat jullie er samen op uit zijn. Maar zo’n vakantie met je tegenpool kan ook heel goed gaan. Sterker nog, misschien vullen jullie elkaar juist mooi aan. De sleutel tot succes? Maak jullie verschillen én jullie verwachtingen over de vakantie vooraf bespreekbaar. Dan weet je allebei waar je aan toe bent.

vakantie met anderen geef elkaar ruimte

Tip 2: geef elkaar de ruimte

Oh, heerlijk: een romantische weekendtrip met je man naar Berlijn! Oeps, was je even vergeten dat hij vooral fan van de Biergarten is, terwijl jij het liefst alle musea op het Museuminsel bezoekt? De beste oplossing: geef elkaar de ruimte. Je man vermaakt zich op zo’n bierterras waarschijnlijk prima zonder jou. En jij loopt veel relaxter door het Pergamonmuseum zonder een vent die het liefst zo snel mogelijk weer buiten staat. Je hoeft tijdens een vakantie niet álles samen te doen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/familievakantie-op-bali/ “]

vakantie met anderen sta open

Tip 3: sta open voor elkaar

Zie je eigenlijk een beetje op tegen die vakantie naar Turkije met je vrienden van vroeger? Omdat jullie inmiddels zo uit elkaar zijn gegroeid en heel andere interesses hebben? Probeer je open te stellen voor hun interesses. Dus staat je oude studievriendin op een uitje naar de ruïnes van Perge omdat ze dol is op archeologie? Zet jezelf over je weerzin heen en ga mee. Wie weet steekt ze je wel aan!

vakantie met anderen bestemming

Tip 4: kies je bestemming goed

Als je vooraf weet dat jij en je medevakantiegangers uiteenlopende ideeën hebben over de ideale vakantie, dan is het verstandig een veelzijdige bestemming te kiezen. Zoals bijvoorbeeld de streek rondom het Turkse Antalya. Daar heb je namelijk alles: strand, stad en cultuur. En een ruime keuze uit heerlijke hotels met volop vermaak voor iedereen. Zoals hotel Royal Holiday Palace dat van jullie een mooie 9,2 krijgt!

vakantie met anderen bordeaux

Tip 5: verras je vakantiegezelschap

Of je nu met je partner, gezin of beste vriend(in) op vakantie bent: het is leuk je vakantiegenootjes te verrassen met een leuke activiteit. Misschien kun je vooraf afspreken dat iedereen een dagdeel voor zijn of haar rekening neemt? Lekker aan het kamperen in Bordeaux? Dan is een wijnproeverij niet te versmaden. Zitten jullie aan het strand op Lanzarote? Wat dacht je van een lesje kitesurfen? Wat je ook doet, dankzij het verrassingseffect is plezier gegarandeerd!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/6-fabelachtige-vakantiehuizen-natuurliefhebbers/”]

vakantie met anderen andere gezinnen

Tip 6: bemoei je niet met elkaars kinderen

Zo gezellig, met een bevriend stel en de kinderen een week lang in een fijn vakantiehuis. Overdag gaan jullie aan de wandel en ’s avonds vertellen jullie sterke verhalen rond het kampvuur. Maar wat is die 4-jarige dochter van je beste vriendin soms toch vervelend. En waarom grijpen ze niet in als ze zo doet!? Zal ik….

Ho, stop, doe het niet! Ga je met meerdere gezinnen op vakantie, dan bemoei je je beter niet met de kinderen van de anderen. Dit leidt alleen maar tot spanningen. Kies bij voorkeur een vakantiehuis uit waar ieder gezin de mogelijkheid heeft zich een beetje terug te trekken.

Tip: Nederland staat vol met heerlijke vakantiehuizen waar je met grote groepen terecht kunt. Monique sliep met drie gezinnen in vakantiehuis De Berken in het Brabantse Gemert en vond het in één woord ‘geweldig’!

vakantie met anderen ergernissen

Tip 7: spreek ergernissen op een gepast moment uit

Erger je je aan het ochtendhumeur van je vriendin? Of heb je het idee dat jij de hele vakantie de kar moet trekken? Dan is het slim om je ergernis niet op te kroppen, maar uit te spreken op een rustig moment. Dus niet als je nog kwaad bent of al een halve fles slobberwijn achter de kiezen hebt.

vakantie met anderen geld

Tip 8: maak vooraf afspraken over geld

Tijdens een vakantie met vriend(inn)en of meerdere families, is het handig vooraf afspraken te maken over geld. Zo voorkom je discussies achteraf. Tijdens een stedentrip naar het Servische Belgrado met mijn schoonzussen, hielden wij onze uitgaven bij in de app Splitwise. Aan het einde van de vakantie maakte een simpele druk op de verrekenknop meteen duidelijk wie nog wat moest betalen aan de anderen. 

Mis jij in deze lijst een gouden tip voor een gezellige vakantie met anderen? Vertel het ons in de reacties hieronder!