8 tips: sparen voor je bucketlist

Redactie - 17 april 2018

8 tips: sparen voor je bucketlist

Redactie - 17 april 2018

Wat staat er allemaal op jouw vakantiebucketlist? Krokodillen voeren in Australië, bungeejumpen in Zuid-Afrika of een weekend shoppen in Londen? Dikke kans dat je er wel even voor moet sparen. Met deze 8 spaartips vink je die droomvakanties één voor één van je bucketlist af!

Tips sparen voor je bucketlist Curacao

Tip 1: duidelijke spaardoelen

Of je nu wilt skiën in het Noorse Hemsedal of droomt van een Caribische zonvakantie op Curaçao: aan een vakantie hangt altijd een prijskaartje. Bepaal welke vakanties het hoogst op je vakantiebucketlist staat. En zoek uit hoeveel je daar ongeveer voor moet sparen. En dan ga je ervoor! Duidelijke spaardoelen motiveren enorm.

Tips sparen voor je bucketlist bankrekening

Tip 2: open een speciale spaarrekening

Het helpt om een speciale spaarrekening te openen voor je bucketlist. Stort daar elke maand automatisch een vast bedrag op. Kun je een maandje wat meer sparen? Hup, overmaken! Met zo’n aparte rekening weet je precies hoeveel geld je aan jouw bucketlistvakanties kunt besteden. En op een gegeven moment merk je misschien niet eens meer dat er iedere maand automatisch geld naartoe gaat. Terwijl je saldo ondertussen wel blijft groeien. Lekker bezig!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/handige-tip-om-geld-besparen-op-vliegtickets/”]

Tips sparen voor je bucketlist spaarvarken

Tip 3: zet een spaarpot neer

Alle kleine beetje helpen, dus zet een spaarpot pontificaal in je huiskamer of keuken neer. Daar gooi je al je kleine muntjes in. Je zult verrast zijn hoeveel geld er na een paar maanden in zit.

Tips sparen voor je bucketlist Seychellen

Tip 4: cut the crap

Als je spaart voor een dure vakantie – denk aan een weekje in dit 5-sterren resort op de Seychellen – dan moet je ook de tering naar de nering zetten. En dan ga je dus niet meer iedere week uit eten. Die dure schoenen? Laat die voorlopig ook maar even staan. Tenzij ze enorm in de uitverkoop zijn en je ze écht, écht nodig hebt natuurlijk. Ook altijd een goeie: check eens hoeveel geld je iedere maand uitgeeft aan abonnementen. Misschien kunnen er een paar de deur uit?

Tips sparen voor je bucketlist strand

Tip 5: zoek een side gig

Een side gig? Ja, dat zijn twee hippe Engelse woorden voor een bijbaan. Want er zijn best veel manieren om geld te verdienen naast je ‘normale’ baan. Heb je op zolder nog een berg kleren die je via Marktplaats kunt verpatsen? Wat dacht je van een webshop, om dingen te verkopen die je zelf maakt? Of je schoonmaak- of klusdiensten aanbieden via een bemiddelingswebsite? Levert allemaal extra geld op dat zo naar je bucketlistspaarrekening kan.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/goedkoop-vakantie-boeken-5-tips-om-te-besparen/”]

Tip 6: doe slim inkopen

Op je dagelijkse boodschappen kun je flink besparen, mits je een paar simpele regels in acht neemt. Probeer in één keer voor de halve of de hele week inkopen te doen, kook dan alvast vooruit en gooi de overige porties in de vriezer. Houd een beetje in de gaten wat er in de aanbieding is. Maar de belangrijkste regel: ga nooit, maar dan ook echt nóóit, boodschappen doen als je honger hebt! Dan geef je namelijk geheid meer geld uit dan je van plan was!

Tips sparen voor je bucketlist resort

Tip 7: bespaar op tickets, hotels en excursies

Ben je al een beetje aan het rondkijken voor tickets, hotels of excursies? Heel goed! Het loont namelijk enorm om daar de tijd voor te nemen. Je krijgt dan een beter beeld van de prijzen en spot aanbiedingen meteen, waardoor je op het allerbeste moment kunt boeken. Misschien kun je zelfs onderhandelen over de prijs voor je accommodatie of excursies?

Tips sparen voor je bucketlist doel

Tip 8: vergeet niet waarvoor je spaart

Misschien snak je inmiddels naar een avondje uit zonder je schuldig te voelen over het geld dat je uitgeeft. Gun jezelf wat luxe af en toe. Maar verlies je spaardoel niet uit het oog: die fantastische vakanties van je bucketlist!

Weet je wat daarbij helpt? Het lezen van vrolijke, positieve, enthousiaste recensies op Zoover, van de mooiste bestemmingen, hotels en bed and breakfasts ter wereld!

Voor welke vakantie heb jij lang gespaard? Vertel het ons in de reacties!