Duitsland: nog mooier dan je verwacht

Redactie - 28 februari 2017

Duitsland: nog mooier dan je verwacht

Redactie - 28 februari 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Jaarlijks trekken duizenden vakantiegangers naar onze oosterburen. En dan is niet voor niks! Prachtige steden, uitgestrekte natuur en vriendelijke locals. Maar Duitsland is nog mooier dan je al dacht. Wij zetten een aantal Duitse pareltjes voor je op een rij.

Tropische stranden op Rügen

Iedere zomer bestormen Duitsers de Nederlandse stranden, je kent vast wel de grap van de ‘kuilengravers’. Maar Duitsland kent zelf ook een indrukwekkende kustlijn. Rügen zou je zomaar een tropisch paradijs kunnen noemen. Dit grote eiland wordt omgeven door witte zandstranden en grootse krijtrotsen.

Hoe je er komt? Gewoon met de auto! Het schiereiland is verbonden met het vasteland door een hangbrug. In slechts zeven uur rijd je naar Stralsund, waar je trouwens ook de boot naar Rügen kan pakken.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/vakantie-bestemmingen-duitsland/”]

Kasteel Neuschwanstein

Sprookjeskasteel Neuschwanstein

Het is zeker het mooiste kasteel van Europa, en misschien zelfs wel van de hele wereld: kasteel Neuschwanstein. Een rondleiding duurt ongeveer een half uurtje, ideaal voor ongeduldige kids. De omgeving is perfect voor een fikse wandeling. In vijftien minuten loop je naar de Marienbrücke, vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over het kasteel.Fun fact: het sprookjeskasteel van Doornroosje in Disneyland Californië is op dit kasteel gebaseerd!

Ben je nog op zoek naar een accommodatie in de buurt? Hotel Sonne krijgt van jullie een 9,2 op Zoover. Vanaf hier rijd je in vijf minuten naar Neuschwanstein.

Geiser van Andernach

Ken je de geisers in IJsland? In Duitsland hebben ze er ook één! In de vulkanische regio van de Eifel ligt de geiser van Andernach. Met een machtig lawaai spuit het water hier wel zestig meter hoog. Het leuke is, je kunt er zelf met een bootje naartoe varen. Pak je meteen een reisje langs de Rijn mee.

Van al dat water krijg je vanzelf zin in een duik. Ga daarom ook zeker naar Bad Breisig, als je toch in de buurt bent. Hier kom je even helemaal tot jezelf de thermale binnen- en buitenbaden. Overnacht in Rheinhotel Vier Jahreszeiten voor, volgens De Vos op Zoover, ‘het echte vakantiegevoel!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/europese-natuurfenomenen-mag-missen/”]

Natuurpark Berchtesgaden

Natuurpark Berchtesgaden

Stel je voor: dichte bossen, gletsjers, kliffen en de meest steile rotswanden. Dat is precies wat je vindt in het natuurpark bij Berchtesgaden. Niet voor niets was dit de favoriete bestemming van de Beierse koninklijke familie. Door het nationale park loopt een web van wandelroutes. Of je nu recreatief wilt lopen of een echte pro bent, een ding is zeker: hier word je meegesleept door de betoverende natuur.

In het midden van het nationale park ligt een gletsjermeer, dat omgeven wordt door bergen van wel 2300 meter hoog. Het water is zo helder dat je er zelfs een slok van kunt nemen.

Moezel Duitsland

Wijngaarden in de Moezel

Bij wijn denk je waarschijnlijk direct aan Italië of Frankrijk. Maar voor een tour door de wijngaarden kun je ook naar Duitsland. De Moezel is de oudste wijnstreek en het grootste gebied met wijnbouw op steile hellingen. Hier slobber je de lekkerste witte wijnen ter wereld weg.

Maak een culturele tour langs sprookjesachtige kastelen zoals Burcht Eltz en Burcht Cochem. Hierna is het tijd voor de borrel! Vanaf de burchten kun je meedoen aan een rondleiding met wijnproeverij, maar je kunt ook zelf op avontuur gaan. Pak bijvoorbeeld een terrasje in Hatzenport, het meest romantische wijndorpje. Het stikt hier van de wijnhuizen waar de Riesling voor je koud staat.

Wat vind jij de mooiste plek in Duitsland? Laat het ons weten in de reacties en inspireer andere vakantiegangers!