60 seconden in Maastricht: stad van de goede smaak!

Redactie - 30 oktober 2018

60 seconden in Maastricht: stad van de goede smaak!

Redactie - 30 oktober 2018

Bourgondisch, chic, je hebt er alles qua winkelaanbod, zit zo in de natuur én je kunt er eindeloos struinen door de smalle straatjes. Maastricht heeft het allemaal. Niet voor niets een geliefde bestemming voor een weekendje weg. Bekijk de video en ontdek waarom ook jij Maastricht wil bezoeken.

Wyck is de hipste buurt van Maastricht

Als je als treinreiziger Maastricht bezoekt, leidt de hippe wijk Wyck je zo het centrum in. Gelegen tussen het NS-station en de St. Servaasbrug is het stadsdeel the place to be. Met sfeervolle straatjes, hippe hotels en authentieke winkels, geeft het een warm ‘welkom’ voor de rest van de stad. Borrelen of lunchen in Wyck is aangenaam bij Café Zondag. Van een koffietje in de ochtend tot een broodje voor de lunch en borrelen tot in de late uurtjes. Geniet met een lokaal biertje in je hand op een terras aan de Maas van het fraaie uitzicht op de Sint Servaasbrug en de stad.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/geweldige-bezienswaardigheden-maastricht/”]

De broden van Le Salonard zijn een begrip in Maastricht. Hier wachten op de mensen voor je, is een cadeautje. Zo kun je langer de heerlijke sfeer opsnuiven en een aantal keer van gedachten wisselen over het al dan niet kopen van die zelfgemaakte koekjes of wordt het toch dat kleine, lieve taartje?

Overnachten in de hipste buurt van Maastricht? Hotel Beaumont is een aanrader en wordt door jullie beoordeeld met een 8,5. Of Hotel The Dutch waar het ontwerp, met een vette knipoog naar de jaren ‘80, een spannende omgeving creëert waarin je voortdurend wordt verrast. Reviewer Wies bezocht recent dit hotel en was erg enthousiast: ‘Het hotel ziet er verzorgd uit, je krijgt een persoonlijke intro van de receptioniste en meteen wordt duidelijk dat je in een fris, jong en verrassend hotel bent. Sprankelend interieur, leuke referenties naar de jaren ’80 en ’90 en overal grappige teksten.’

Maastricht chocola

Zoet Maastricht

Gek op chocola? Dan mag je DARQ niet overslaan. Voor ontbijt, lunch of goede koffie, maar vooral ook voor bijzondere bon-bons en chocola gemaakt van de beste en eerlijke cacao van over de hele wereld. De hoofdstad van Limburg mag je natuurlijk niet verlaten zonder een stuk vlaai gegeten te hebben. En dat doe je op een van de mooiste locaties van de stad: Chalet Bergrust.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/nieuws/maastricht-wint-zoover-award-beste-stedentrip-nederland/”]

Tegeltjes tellen in het Sphinxkwartier

Het Sphinxkwartier is de afgelopen jaren getransformeerd tot een culturele en creatieve stadswijk in Maastricht. Sporen uit het verleden vind je hier nog steeds. Wil je meer weten over de geschiedenis van de iconische Sphinx sanitairfabriek en de Maastrichtse keramiekindustrie? Wandel dan door de 120 meter lange overdekte Shinxpassage. Ruim 250 tegeltableaus met tientallen teksten vertellen je alles over het verleden van de Sphinx.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/zuid-limburg-5-x-bourgondisch-genieten/”]

Bij Lumière Cinema zie je de nieuwste arthousefilms of beleef je nogmaals die ene filmklassieker op het witte doek. In het sfeervolle Restaurant Café kun je genieten van een uitgebreid driegangendiner, een snelle hap voorafgaand aan de film of borrelen tot in de laatste uurtjes. Vanaf het dak van de bioscoop heb je een fijn uitzicht op ’t Bassin. Hier vind je een binnenhaven met gerenoveerde pakhuizen. In de historische kelders zijn tegenwoordig bars en visrestaurants gehuisvest.

Chic uit eten in Maastricht

Chic uit eten en overnachten in Maastricht

Culinair genieten in Maastricht doe je bij het à-la-carte-restaurant van Château Neercanne. Het enige terrassenkasteel van Nederland is gelegen aan de rand van Maastricht en biedt een adembenemend uitzicht over de historische baroktuinen en het Jekerdal. Om je avond een goed vervolg te geven, blijf je overnachten in Hotel Monastère Maastricht. Ervaar een unieke mix van interieurdesign en rijke historie in het voormalig klooster.

Wat is jouw favoriete plek in Maastricht? Laat een review achter en inspireer andere stedentrippers!