6 van de leukste zomermarkten voor een uitstapje in Nederland

Redactie - 6 juli 2018

6 van de leukste zomermarkten voor een uitstapje in Nederland

Redactie - 6 juli 2018

Een dagje zomermarkt is altijd een goed idee voor een uitstapje met het hele gezin. Zowel kids als paps en mams hebben een leuke tijd, en zo’n dagje weg snoept net zoveel van je vakantiebudget als je zelf wilt. Dit zijn 6 van de leukste markten deze zomer op eigen bodem. 

Zomermarkt Amersfoort

Laten we het spits afbijten met mijn nieuwe hometown Amersfoort. Het centrum van Amersfoort staat in het teken van de zomer! Kom 12 juli, 26 juli, 9 augustus of 23 augustus gezellig winkelen in de Utrechtsestraat en de Langestraat waar je als de beste op zoek kunt naar de leukste koopjes en superdeals. Allemaal in het teken van de zomer. Op de markt vind je veel verschillende zomerse artikelen, standjes met eten en typische braderie-artikelen. Ik ben erbij! En jij?

FeelGood Market Eindhoven

Op het creatieve Ketelhuisplein (Strijp S) vind je iedere derde zondag van de maand de FeelGood Market. Schrijf 15 juli, 19 augustus en 16 september dus maar vast in je agenda. Dan trek jij er lekker met je lief, gezin of vriendinnen op uit voor dit bruisende event vol duurzame, handgemaakte, originele en inspirerende (streek)producten, lekkere (bio)hapjes, workshops en goede livemuziek. Daar ben je echt wel een dagje zoet.

Terwijl de kinderen zich op een van de kinderactiviteiten storten, kun jij in Eindhoven shoppen, workshops volgen, gemasseerd worden, gezondheidsadviezen krijgen, hapjes proeven, genieten van de muziek en relaxen op het terras.

Beeld: zandvoortpromotie.nl.

De Zandvoortse jaarmarkten

Verheug je op meer dan 300 kraampjes in Zandvoortste kleuren en een scala aan straattheater. Mensen uit alle windstreken doen tijdens de grote Zandvoortse jaarmarkten een dagje (of weekendje) Zandvoort aan Zee. Je portemonnee wordt vast en zeker blij van alle leuke acties en extreme kortingen van de lokale winkeliers. En aangezien er een uitgebreid entertainmentprogramma is, hebben zowel jij als de kinderen een leuke dag.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/7-x-gratis-dagje-zomervakantie/”]

Gelijk een weekendje aan zee van maken? Groot gelijk! Hotel Center Parcs Strandhotel Zandvoort ging er dit jaar nog met een Orange Award vandoor en Aparthotel Boulevard 5 is ook zeer geliefd.

 Spullen & Smullen zomereditie – Breda

Deze topmarkt wordt ook wel de markt voor levensgenieters genoemd. Nou, dan weet je het wel. Dat wordt echt smullen en mooie spullen scoren op deze lifstylemarkt vol rijdende restaurants. Dompel je lekker onder in het bourgondische leven van Breda. De zomereditie van deze populaire markt vindt plaats op 2 september.

De creatieve Swan Market

Je huis inrichten met de mooiste spulletjes van creatieve ondernemers of one of a kind kunst aan de muur hangen van startende zelfstandigen? Op naar de Swan Market! Een inspirerende lifestylemarkt met een divers en creatief aanbod. Zie het maar een beetje als een offline marktplaats. Naast al het shopplezier word je verwend met (h)eerlijk eten en drinken, aangeboden door authentieke foodtrucks en livemuziek van opkomende en bekende artiesten. En ook de kleine Swanners zullen zich geen moment vervelen.

De Swan Market reist door Nederland en staat in ieder geval gepland op 15 juli (Timmerfabriek – Vlissingen), 29 juli (Parklaan – Rotterdam), 12 augustus (Het Plein – Den Haag) en 18 augustus (Munsterplein – Roermond). Houd de website in de gaten voor meer data, want die komen er ongetwijfeld.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/origineel-dagje-uit-in-de-zomervakantie/”]

Midzomermarkt Gouda

Vorig jaar vierde de Midzomermarkt haar 25e verjaardag en dit jaar wordt er flink uitgepakt. De hele binnenstad van Gouda belooft mee te doen en het wordt een echt stadsdfeest met een braderie, foodtrucks en miniconcerten. Overal staan kraampjes, is muziek te horen en kun je lekkere hapjes eten op 23 augustus.

Zo proef je in de Wilhelminastraat de lekkerste bieren en proef je aan de Tiendeweg van Aziatische hapjes. Bij David’s Gelato, de Agnietenkapel, de Blauwstraat en de Groenendaal komen podium’s met bandjes. Achter de Waag en bij de Agnietenkapel is het smullen geblazen bij de foodtrucks. De kids kunnen helemaal los op de stormbaan ter hoogte van Omoda.

Heb jij nog tips voor een leuke zomermarkt? Laat jouw favoriet achter in een reactie.