Onze tip: 6 goede vakantievoornemens voor 2018!

Redactie - 2 januari 2018

Onze tip: 6 goede vakantievoornemens voor 2018!

Redactie - 2 januari 2018

Een nieuw jaar betekent ook goede voornemens. Voornemens als ‘dit jaar écht gebruikmaken van dat sportschoolabonnement‘ en ‘stoppen met roken’ kennen we nu wel. Waarom niet een vakantievoornemen in je lijst opnemen zodat je nóg meer van je vakantie en bijbehorende voorpret geniet? En, ze zijn nog makkelijk te realiseren ook!

1. Ga voor die extra beenruimte

Het kost misschien een paar extra tientjes, maar neem het ervan! Beloon jezelf voor een jaar hard werken met extra beenruimte in het vliegtuig. Fuerteventura of Dubai is toch altijd wat verder vliegen dat je denkt. Let wel op dat de extra beenruimte per maatschappij verschilt, dus dat je voor jezelf moet afwegen of ’t je waard is.

Koffer inpakken stedentrip - lijstjes maken

2. Eerder beginnen met inpakken

Last minute-inpakstress is de meeste vakantiegangers niet vreemd. Je smijt maar wat in je koffer, om er op je vakantiebestemming achter te komen dat je óf veel te veel onnodige bagage meezeult, óf essentiële dingen mist. Door eerder te beginnen met inpakken, geniet je vlak voor je vakantie ook meer van de voorpret. Doe je voordeel met inpaktips van een pro. Zo is inpakken zo gepiept!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/wintersporttrends-2017-2018/”]

3. Beter research doen

Boek niet klakkeloos een zomervakantie omdat het er op het plaatje o-zo-idyllisch uitzag of retegoedkoop was. Eenmaal aangekomen valt de accommodatie misschien tegen of is er weinig in de buurt te beleven. Doe research en voorkom teleurstelling: haal het optimale uit je vakantie! Laat je adviseren door medevakantiefans en lees de Zoover-reviews voordat je een accommodatie boekt of vakantiebestemming kiest.

#tipvanZoover: onder het tabje ‘tips’ worden ook regelmatig de leukste tips voor de omgeving achtergelaten. Van bezienswaardigheden tot de lekkerste taartjes bij het café op de hoek en ‘de fietsroutes van Eric’ die geweldig blijken te zijn. O, en laat je natuurlijk ook inspireren door alle blogs van Zoover!

4. Niet meer verbranden op vakantie

Ai, ai ai. We kennen het allemaal: zo rood als een kreeft omdat je het zonnetje wat hebt onderschat. Niet alleen vervelend tijdens je vakantie, maar ook veel schadelijker voor je gezondheid dan je denkt. Eeuwig zonde! Dit jaar verbrand je niet meer op vakantie. Hoe je verantwoord kunt zonnen? Dermatoloog Leenarts deelt haar tips.

5. Vaker op vakantie of een weekendje weg

Duurt het aftellen naar de volgende vakantie wat jou betreft áltijd te lang? Kies dan dit jaar voor een iets minder luxe vakantie en trek er wat vaker opuit. Dat kan ook heel betaalbaar dichter bij huis. Boek bijvoorbeeld een nachtje bij Strandhotel Golfzang in Egmond aan Zee waar vakantiefan J.Theeuwen zijn partner ten huwelijk vroeg. Of wat dacht je van het enorm geliefde Hotel Stille Wilde in het Brabantse Oisterwijk? Een hotel geroemd om haar culinaire hoogstandjes, superservice en de leuke fiets- en wandelroutes in de omgeving.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/last-minute-heerlijk-weekendje-weg/”]

6. Je vakantiegevoel vasthouden

Ben jij – net als ik – altijd poepie-chagrijnig als je weer terug bent van vakantie? Vervelend voor jou, maar óók voor je omgeving. Probeer dit jaar je vakantiegevoel langer vast te houden. Hoe? Bijvoorbeeld door lokale gerechten van je vakantiebestemming op tafel te toveren, direct met je vakantiefoto’s aan de slag te gaan of meer (buiten)activiteiten te ondernemen. Nog steeds niet in opperbeste stemming? Boek dan gewoon een nieuwe vakantie waar je naar kunt uitkijken. Kan jou het schelen!

Heb jij een vakantievoornemen? We zijn razend nieuwsgierig! Laat het ons weten in een reactie.