Lapland: waarom dit jouw favoriete vakantiebestemming wordt

Redactie - 5 oktober 2017

Lapland: waarom dit jouw favoriete vakantiebestemming wordt

Redactie - 5 oktober 2017

Misschien heb je er nog nooit aan gedacht… Maar voor avontuurlijke out-of-the-box vakantiegangers is Lapland dé ideale vakantieplek. Waarom? Wij tippen vijf keer waarom het hoge noorden jouw volgende bestemming zou kunnen zijn.

Lapland natuur

Het magische landschap

Lapland wordt ook wel de ‘laatste wildernis van Europa’ genoemd. Stel je voor: uitgestrekte witte vlaktes, dennenbomen vol met vlokjes sneeuw en een oorverdovende stilte. In de wintermaanden verandert Lapland door de zuivere lucht en duizenden lichtjes in magisch sprookjesparadijs.

Op zoek naar een magische locatie om te overnachten? Bij Bungalow PAN Village Oulanka waan je je in the middle of nowhere. Carla schrijft in haar review: ‘Je enige gezelschap vormen de rendieren. Af en toe loopt er iemand langs en dan besef je dat er nog andere woningen staan. Een paar..

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/meest-knusse-winterlodges/”]

Excursies

Actieve excursies door Lapland

De natuur van Lapland leent zich perfect voor avontuurlijke en sportieve excursies. Wat dacht je van een sneeuwscootersafari, huskytocht of fikse wandeling op cross country ski’s door de sneeuw? Niet te vergeten: Lapland is ook een topbestemming voor een wintersportvakantie.

Als je met de kids op vakantie bent, mag je een bezoek aan het huis van de Kerstman zeker niet overslaan. Hij woont in een piepklein houten huisje, ongeveer negen kilometer buiten Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Leuk om te combineren met een bezoek aan de rendierfarm.

Noorderlicht

Must see: het Noorderlicht

Al zou je alleen maar naar Lapland gaan voor het Noorderlicht, dan is het de trip al meer dan waard. Je kunt de groene waas bijna overal in Lapland zien op een heldere nacht. Ga met een gids op pad om de perfecte plek te vinden. Super avontuurlijk: ga op jacht naar het licht tijdens een rendier- of sneeuwscootersafari.

Veel hotels organiseren trips naar het Noorderlicht vanaf de accommodatie, bijvoorbeeld Hotel Pohtimo. Reserveren kan bij de receptie. 

Lapland eten

Beeld: www.smulweb.nl

Winters smullen

Voor wie houdt van een winterse kost, is Lapland the place to be. Denk aan veel wild, vooral ree en rendier. Gerechten worden meestal geserveerd met een flinke portie aardappelen of brood. Het vlees wordt op allerlei manieren bereid, daardoor heb je toch iedere dag een afwisselende maaltijd. Een glas rode wijn of warme chocolademelk erbij, zittend voor een knisperend haardvuur…. heerlijk opwarmen na een dag in de sneeuw!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/mooiste-ijshotels-ter-wereld/”]

Locals

Beeld: www.france.fi

De vriendelijke locals

Bij de lokale bevolking in Lapland staat de deur altijd voor je open. Met een beetje geluk krijg je ‘Joik’ te horen, de traditionele zang. Maar noem de locals liever geen ‘Lappen’, dit beschouwen ze als een scheldwoord. ‘Sami’ is de juiste benaming. Leer thuis alvast wat woordjes Fins of Noors, dit kunnen de Sami zeer waarderen!

Een groot voordeel: bijna iedereen in Lapland spreekt goed Engels. Vooral met het personeel in hotels en restaurants kun je prima een praatje maken.

Heb jij nog meer redenen waarom Lapland op de bucketlist van elke vakantieganger zou moeten staan? Deel ze in de reacties!