5x tips voor regenachtige dagen

Redactie - 25 april 2017

5x tips voor regenachtige dagen

Redactie - 25 april 2017

De meteorologische herfst is al begonnen, en dat is te merken ook aan het weer buiten… Dat dagje pretpark en die lekkere wandeling op het strand vallen met dit weer een beetje in het water. Gelukkig is er ook met regen en storm genoeg te doen. Van museum tot bibliotheek: wij tippen leuke uitjes tijdens herfstachtige vrije dagen!

Beeld: tropenmuseumjunior.nl

1. Bezoek een museum

Een museum is altijd een goed idee. Er zijn genoeg leuke en interessante musea in Nederland met allerlei kinderactiviteiten. Denk aan een familietentoonstelling vol verhalen over liefde, list en moed of door een doolhof van straatjes Marokko ontdekken. Dit kan allemaal in het Tropenmuseum in Amsterdam. Ook leuk: een tochtje door het Museum Volkenkunde in Leiden om wereldberoemde iconen van de Japanse beeldcultuur te bekijken. Hello Kitty, Pokémon, robots en samoerai, je ziet ze allemaal in de tentoonstelling Cool Japan.

Nog een museum voor op je to do lijstje: het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Dit museum is volgens jullie het populairste uitje in eigen land en kreeg maar liefst een 9 van de bezoekers! Wil je weten waarom? De reviews lees je hier!

Info: openingstijden en informatie vind je op de websites van de musea.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/5-x-kindvriendelijk-museum-nederland/”]

Beeld: hollebolleboom.nl

2. Ga naar een indoor speel- of waterparadijs

Heb je ondanks de regen zin in gespetter? Ga gezellig met de kids een dagje naar Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn. Je hebt daar een geweldige waterspeeltuin. Dus sjees naar beneden door de waterglijbaan met flitsende lichteffecten of kies voor een hele brede familieglijbaan. Naast waterpret, kunnen de kids ook los gaan in de indoor speeltuin. Echte daredevils trotseren de supersteile Freefall-glijbaan of glijden zo in het donker de Holle Bolle Boom in. Voor de allerkleinsten is een speciale minigaard waar zij onbezorgd en veilig kunnen spelen.

En als de zon toch even schijnt, dan is er buiten ook van alles te doen. Je vindt daar onder andere een doolhof en een fonteinplein. Spetteren in de fontein is trouwens ook leuk tijdens een regenbui… Nat ben je toch al!

Info: Waar: Tuitjenhorn. Wanneer: dagelijks van 9.30-19 uur 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/trotseer-regen-en-ontdek-natuurgebieden-staatsbosbeheer/”]

3. Bezoek een kasteel

Zijn jouw kinderen dol op prinsen, ridders, draken en kastelen? Ga dan heerlijk dwalen door Kasteel De Haar. Dit prachtige kasteel, met slotgracht, is de grootste van Nederland. Tijdens een rondleiding kom je alles te weten over het leven op een kasteel. Met al zijn torentjes ziet het er middeleeuws uit, maar achter deze indrukwekkende hoge muren schuilt een wereld van weelde en luxe.  Vergeet niet om regenlaarzen en jassen mee te nemen. Want op het indrukwekkende landgoed rondom het kasteel kunnen de kids (tussen de buien door) heerlijk spelen, ravotten en ontdekken.

Info: Waar: Utrecht. Wanneer: dagelijks geopend van 11-17 uur.

4. Varen en pannenkoeken eten

Lekker pannenkoeken eten, dat is altijd goed. Je kunt natuurlijk naar een gezellig pannenkoekenhuis in de buurt, extra leuk is een tochtje op een Pannenkoekenboot. Deze speciale boten varen op allerlei plaatsen in Nederland, zoals in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Assen, Den Bosch en Nijmegen. Op een reuze-versiertafel staan de lekkerste dingen voor het versieren van de mooiste creaties. En hebben de kids hun buik vol, maar wil jij nog even lekker eten? Geen probleem! In de ballenbak of met het geweldige uitzicht zullen de kinderen zich geen minuut vervelen. Eet smakelijk!

Info: kijk online waar je bij jou in de buurt kunt varen en eten.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/shopping/meivakantie-boekenlijst-kinderen/”]

5. Naar de bieb!

De bibliotheek saai? Echt niet! Naast dat je er de leukste kinderboeken kunt lenen, is er vaak van alles te doen. Wat denk je voorlezen voor peuters en kleuters, Meet & Greet met kinderboekenschrijfster Niki Smit, babycafé en een creatieve modeworkshop. Leuk! Het kan deze week allemaal in de bibliotheek in Arnhem. Is dat een beetje ver weg? Je kunt natuurlijk altijd blijven slapen in één van deze leuke hotels. Of kijk eens bij de lokale bieb wat daar allemaal wordt georganiseerd. Extra leuk: een gezellig uitje hoeft helemaal niet veel te kosten!

Info: Waar: Arnhem. Wanneer: de agenda vind je op de website.

Heb jij nog meer tips voor deze regenachtige dagen? Deel ze in de reacties.