De leukste spelletjes voor op het vliegveld

Redactie - 18 juli 2017

De leukste spelletjes voor op het vliegveld

Redactie - 18 juli 2017

Vakantie! Ook zo’n zin in het strand, luieren bij het zwembad en lekker niets doen? Alleen moet je nog even naar de plaats van bestemming reizen. Vliegen met het gezin kan behoorlijk stressvol zijn. Want hoe overleef je dat lange wachten met kinderen? Check onze tips voor de leukste spelletjes!

1. Vliegtuigen spotten

Voor de hand liggend, maar zo leuk: vliegtuigen spotten. Er is geen betere plek om vliegtuigen te bekijken dan op het panoramaterras van een vliegveld. Je hebt daar perfect uitzicht op de platforms en de vele vliegtuigen. Geweldig om al die luchtreuzen te zien opstijgen of aankomen. Voor de kids, maar natuurlijk ook voor jezelf!

2. Souvenir battle

Hebben jullie de vliegtuigen wel gezien? Dan zijn er genoeg andere leuke dingen die je kunt doen met de kids. De souvenir battle bijvoorbeeld! Ga in teams op pad en koop voor max €5 de meest foute souvenir die je kunt vinden. Gooi de souvenirs bij elkaar en de winnaar mag ze allemaal hebben. Of juist lekker weggeven!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/tips-om-vliegen-kinderen/”]

3. Raadspelletjes tijdens het wachten

De wachtrij is ideaal voor raad- en telspelletjes zoals ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet…’ of tel alle mensen met een roze t-shirt. Sta je nog niet in de rij, dan kun je ook samen het aantal restaurants, toiletten of winkels tellen. Een leuk tijdverdrijf én jullie zijn ook nog eens lekker in beweging.

4. Online spelletjes

Ben ik een dier? Een superheld misschien? Stel slimme vragen en ontdek wie of wat je bent. Waar je vroeger bij het spel ‘Wie is het’ de hokjes naar beneden klapte, elimineer je nu gemakkelijk personen met een simpele tik op je smartphone of tablet.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/lewachten-op-schiphol-zo-wordt-het-leuk/”]

Zijn de kinderen groter? Dan vermaken jullie je uitstekend met het spel 30 seconds. Je maakt teams en moet elkaar woorden laten raden zonder dat je de woorden zelf mag noemen. Je hebt 30 seconden de tijd voor vijf woorden. Het gaat erom dat je zo snel mogelijk zoveel mogelijk punten verzamelt. Dit levert natuurlijk hilarische taferelen op! Door de tijdstress ligt Rome opeens in Spanje, is Ed Sheeran de zanger van het nummer Happy en het hoeveelste eiland is Terschelling ook alweer?

En zo zijn er nog heel veel leuke apps! Geen zin (meer) in een spelletje? Dan is het maken van grappige foto’s natuurlijk ook altijd een succes! Met een leuke app als Gezicht Effecten, Mouthoff of Snapchat. Of gewoon ouderwets zelf gekke bekken trekken.

Beeld: mvarchitects.nl

5. Speeltuin op het vliegveld

Veel vliegvelden hebben een speeltuintje! Met kinderen is dat natuurlijk de ideale plek om te wachten op je vlucht of tijdens het overstappen. Zoek voor vertrek op internet of je kunt vinden wat er is of vraag het na bij de informatiebalie. Op Schiphol kunnen de kids zich bijvoorbeeld vermaken in het leuke Kids Forest. Je vindt de indoor speeltuin als je achter de douane naar de E en F pier loopt. Laat je kinderen nog even hun overtollige energie kwijtraken, stilzitten moeten ze de hele vlucht nog. En terwijl zij lekker uitrazen, kunnen jullie in alle rust proosten op die welverdiende vakantie… Cheers!

6. Speel een potje Zoover Vakantie Memory

Zin in een virtueel spelletje? Wij hebben een fijn ouderwets spelletje memory voor je! Lukt het jou om binnen 30 seconden de zomerse plaatjes bij elkaar te vinden? Dan maak je kans op een zomers vakantiepakket ter waarde van €150,-!

Speel je mee? Klik hier. Succes!

Heb jij nog andere tips om de tijd te doven op het vliegveld? Deel ze in de comments!