Dit zijn de allermooiste stranden van Thailand

Redactie - 9 november 2017

Dit zijn de allermooiste stranden van Thailand

Redactie - 9 november 2017

Een verre reis naar Thailand maak je om verschillende redenen. Om het heerlijke eten, het bruisende Bangkok, de bergen en de kleurrijke tempels. En natuurlijk óók om de tropische eilanden in het zuiden! Geen idee welk strand je moet kiezen? Dit zijn vijf van de mooiste stranden van Thailand.

Ko Tao Thailand

1. Mooiste stranden Thailand: Sairee Beach, Ko Tao

Ko Tao is een prachtig eiland aan de oostkust van Thailand, beroemd vanwege haar mooie duik- en snorkelplekken én haar witte stranden. Ko Tao heeft prachtige rustige stranden, zoals Haad Sai Nuan en Freedom Beach, die zeker het bezoeken waard zijn. Breng je de dag liever door op een levendig strand, ga dan naar het beroemde Sairee Beach. Het strand is lang en wit, er zijn volop leuke restaurants en je kunt hier ook prima snorkelen. Zoek je een mooi hotel op Ko Tao? Kijk dan eens naar Sensi Paradise Beach Resort. Dat krijgt van jullie maar liefst een 8,6, mede vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Koh Lanta Thailand

2. Mooiste strand Koh Lanta: Kantiang Bay

Koh Lanta aan de westkust van Thailand heeft precies de goede mix te pakken: het is er niet te druk, maar ook niet te rustig. Het eiland heeft bovendien volop prachtige stranden die allemaal anders van karakter zijn. Long Beach is het drukste strand, maar omdat het zo groot is, heb je daar totaal geen last van. De meer verlaten stranden vind je in het zuiden van Koh Lanta. Kantiang Bay is een aanrader: dit witte strand ligt in een prachtige baai met helderblauw water, met groene heuvels als achtergrond. Verblijf je bij Long Beach? Dan is Nakara Long Beach Resort een hele fijne accommodatie. ‘Een geweldig resort met prachtige huisjes aan het strand’, aldus reviewer Monique.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/in-beeld/mooiste-vakantiefotos-van-thailand/”]

Krabi Thailand

3. Mooiste strand Krabi: Phra Nang Beach

Krabi is een fantastisch gebied in Zuid-Thailand, met hoge karstbergen en prachtige ruige eilanden. Railay Beach is het beroemdste strand van Krabi, gelegen in een prachtige baai omzoomd door grillige bergen. Niet ver van Railay Beach ligt Phra Nang Beach, dat zo mogelijk nog mooier is, met enorme kliffen die uit het water oprijzen. Het is erg leuk om hier een kajak te huren en zelf de mooiste baaitjes te ontdekken.

Koh Kood Thailand

4. Mooiste strand Koh Kood: Bang Bao Bay

Koh Kood is nog lang niet zo bekend als Ko Samui en Phuket en dat maakt dit eiland juist zo speciaal. Hier is de sfeer heel relaxed, het is niet zo druk en er zijn volop prachtige stranden om te verkennen. Een aanrader als je ook een wat ongerepter eiland wilt bezoeken. Het is lastig kiezen, maar het strand Bang Bao Bay is misschien wel het mooiste van heel Koh Kood. Het water is hier helderblauw en zo kalm als een meertje, het strand wordt omzoomd door palmbomen en je kunt hier heerlijk zwemmen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5x-mooiste-stranden-zakynthos/”]

5. Mooiste strand Ko Samui: Ang Thong National Marine Park

Verblijf je op Ko Samui, dan mag je een uitstapje naar het Ang Thong National Marine Park niet overslaan. Hier vind je schitterende eilanden met witte droomstranden, die zo van een ansichtkaart lijken te komen. De stranden worden omzoomd door rijen palmbomen, om het bountygevoel verder te versterken. Klim op het eiland Koh Wua Talap zeker naar het uitzichtpunt, voor een indrukwekkend zicht over de eilanden van het Marine Park.

Heb jij tips voor mooie stranden in Thailand? Laat het ons weten via de comments of via Facebook!