5x machtig mooi Murcia

Redactie - 27 januari 2018

5x machtig mooi Murcia

Redactie - 27 januari 2018

In het zuidoosten van Spanje ligt een regio die smeekt om te worden ontdekt. Murcia is een streek waar historische bouwwerken worden afgewisseld met moderne architectuur. Tel daar de prachtige kustlijn, een uitgestrekte natuur en het ontbreken van massatoerisme bij op en je vakantieplaatje is compleet. Dit zijn vijf redenen waarom je nú naar Murcia moet gaan.

De vergeten kust van Costa Calida

Costa Calida mag dan wel niet in het rijtje Brava, Blanca en Del Sol voorkomen, qua schoonheid doet deze costa zeker niet onder voor de bekendere kustlijnen. De ‘warme kust’ lost de verwachtingen dan ook helemaal in: het hele jaar door is het hier aangenaam vertoeven, zelfs in de wintermaanden. Een groot gedeelte van Costa Calida bestaat uit ruige kust en het massatoerisme is hier allesbehalve doorgedrongen. Speur met de auto en een royaal gevulde picknickmand naar een idyllisch stukje strand en geniet van een heerlijk ontspannen middag. Een strand voor jezelf: dit kan dus ook gewoon in Spanje!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/originele-ideeen-voor-je-komende-vakantie-naar-spanje/”]

Een culturele schat: Murcia stad

De imposante kathedraal is zonder twijfel dé bezienswaardigheid van Murcia stad. Wat deze kerk zo uniek maakt is de combinatie van verschillende bouwstijlen. Gotisch, barok en renaissance: het is er allemaal. Zo goed als ernaast staat nog zo’n culturele parel: het katholieke paleis van het voormalige bisdom. Stap zeker over de drempel en aanschouw deze pracht van binnen. Kun je daarna nog altijd geen genoeg krijgen van culturele bezienswaardigheden in dit gedeelte van Spanje, dan is het Theatro De Romea zeer de moeite waard. Na een lange dag is het heerlijk bijkomen bij Hotel Silken Siete Coronas.

Van Romeins bolwerk tot havenstad: Cartagena

In deze sfeervolle kustplaats word je overvallen door een gemoedelijke sfeer. Aan de voet van een prachtige kustlijn ligt het autoloze centrum waar de winkels altijd open lijken te zijn. Heerlijk om een middag rond te struinen! Historische gebouwen hebben veelal een nieuwe functie gekregen in de vorm van een museum of attractie. Absolute must see is het schitterende Romeinse amfitheater dat recent is gerestaureerd. Loop daarna weer richting de gezellige haven en ga een hapje eten in een van de vele uitstekende restaurants, om daarna heerlijk bij te komen bij Bed & Breakfast Casa Lamberdina.

Over de brug

Tijdens een wandeling door Murcia is de kans groot dat je hier en daar een brug oversteekt. De vele bruggen zijn niet alleen een praktische oplossing voor de rivieren die door de regio lopen, maar sommige mogen ook ware kunstwerken worden genoemd. Elk exemplaar heeft een eigen stijl, maar er zijn er meerdere die aan de Erasmusbrug doen denken. Neem rustig je tijd voor de oversteek en geniet van het uitzicht over het water en de stad.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5x-lekkerste-spaanse-gerechten/”]

Beeld: La Pequeña Taberna

Eten in Mmm… Murcia

Je échte Spaanse vakantie is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan een of meerdere tapastentjes. Ook in Murcia hoef je niet lang te zoeken naar restaurants waar ze de meest heerlijke lokale gerechten serveren. La Pequeña Taberna is onderdeel van een gezellige wijk vol restaurants en barretjes en staat bekend om de gemoedelijke sfeer. Wanneer je iemand vraagt naar de lekkerste vlees en vis, is de kans groot dat ze La Pequeña Taberna noemen. Wil je echt lokaal eten? Dan is restaurant El Churra een aanrader. Heerlijke tapas, een malse biefstuk en een uitstekend glas wijn vind je hier. Eet smakelijk!

Ben jij al eens in Murcia geweest? Wij zijn benieuwd naar tips voor deze ondergewaardeerde streek. Deel ze met ons of laat een review achter.