5x leukste steden in de Bourgogne

Redactie - 12 januari 2018

5x leukste steden in de Bourgogne

Redactie - 12 januari 2018

Lekker temperatuurtje en toch niet te ver weg: de Bourgogne is ideaal voor een autovakantie. Bovendien barst het er van de middeleeuwse straatjes, heerlijke terrasjes en uitgestrekte wijnvelden. Om nog niet eens te spreken over al die authentieke boulangeries en wijnkelders. Kortom: op naar de Bourgogne! Deze vijf leukste steden mag je er zeker niet missen.

Leukste steden van de Bourgogne - Hospices de Beane

Hospices de Beaune

1. Beaune (Côte d’Or)

‘Mooie oude gebouwen, gezellige terrassen: absoluut de moeite waard‘, oordeelt reviewer Vosanita. Ze is niet de enige die Beaune een van de leukste steden in de Bourgogne vindt. Samen geven jullie dit middeleeuwse stadje een 8,4. Vooral het bijzondere Hospices de Beaune is volgens jullie aanrader. Dit kleurrijke gebouw was ooit een opvanghuis voor de arme Bourgondiërs en is nu een historisch museum.

Overnachten in Beaune tijdens je autovakantie in de Bourgogne? Dit kan onder andere op de goed gewaardeerde Camping Les Cent Vignes (review score: 8,2)

Leukste steden van de Bourgogne - Autun2. Autun

Nog geen 50 kilometer van Beaune ligt Autun, een klein stadje vol bijzondere bouwwerken. Van de oude Romeinse stadspoorten tot de statige Saint-Lazare kathedraal: een stadswandeling zit vol verrassingen. ‘Je kunt je wandeling bovendien afsluiten met een heerlijk terrasje!‘, tipt een van de Zoover reviewers. Nog een tip: Camping de la Porte d’Arroux ligt nog geen twee kilometer buiten de stad.

Leukste steden van de Bourgogne - Dijon plein3. Dijon

Veel mensen kennen Dijon vooral van die enorm pittige mosterd. En inderdaad, mosterdliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een van de talrijke speciaalzaken. Maar er is meer! Het is heerlijk slenteren in de (autovrije) straten vol middeleeuwse bouwwerken en statige kerken. ‘Gezellige stad met veel gratis musea‘, schrijft reviewer Tover. ‘Volgend jaar weer!‘, voegt reviewer G-K toe.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/naar-frankrijk-auto-oppassen-geblazen/”]

Leukste steden van de Bourgogne - Cluny4. Cluny (Saone et Loire)

Omringd door de wijngaarden van de Bourgogne is Cluny absoluut een van de leukste steden in de Bourgogne. ‘Veel kunstenaars, wijnproeverijen en een mooie binnenstad‘, schrijft reviewer Erika. De meeste vakantiegangers komen naar Cluny om zich te vergapen aan de abdij. Of om één van de vele terrasjes uit te proberen. ‘De terrasjes en de Franse sfeer maken een dagje Cluny compleet‘, tipt reviewer Maurits.

Ook in Cluny hoef je niet ver te rijden om een goed gewaardeerde camping te vinden. Camping Saint Vital ligt nog geen kilometer buiten de stad.

Leukste steden van de Bourgogne - Tournus5. Tournus

Tournus bewijst dat de leukste steden van Bourgogne echt niet groot hoeven te zijn. Alles wat je nodig hebt is een goede boulangerie, een flinke dosis middeleeuwse straatjes en een paar leuke winkeltjes! Samen geven jullie Tournus een 8. ‘Mooie oude cultuurstad in een prachtig wijdse omgeving‘, vatten Evert en Janneke voor ons samen. Ook met het vinden van een slaapplaats komt het wel goed in het kleine Tournus.  Reviewers Gerrie en Bettie tippen de traditionele Bed & Breakfast La Montagne. ‘Een warm en zorgzaam onthaal op een wereldplek‘, schrijven ze.

Heb jij een van deze leukste steden in de Bourgogne zelf bezocht? Deel dan je tips en foto’s in een review!