5x de leukste dagjes uit naast de skipiste in Kirchberg en Kitzbühel

Redactie - 22 december 2017

5x de leukste dagjes uit naast de skipiste in Kirchberg en Kitzbühel

Redactie - 22 december 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Je gaat natuurlijk op wintersport voor het skiën, maar af en toe wil je ook eens iets anders doen. In dat geval zit je in het skigebied Kirchberg en Kitzbühel in Oostenrijk goed. Op zoek naar inspiratie? Dit zijn de leukste dagjes uit naast de skipiste.

Salzburg winter

1. Maak een stedentrip Salzburg

Het mooie van wintersportgebied Kirchberg en Kitzbühel is dat je vanuit daar makkelijk een mini-stedentrip kunt maken. Salzburg ligt maar tachtig kilometer verderop, Innsbruck is honderd kilometer rijden en naar München is het 120 kilometer. Salzburg ligt dus het dichtst bij en dat is meteen een prima optie. Salzburg is een sfeervolle stad met een mooi oud centrum en volop historische gebouwen en paleizen. Naast de oude stad rijst de Mönchsberg op. Je kunt met de kabelbaan naar de top en daar het oude kasteel Hohensalzburg bezoeken. Kortom: Salzburg is een leuke afwisseling na al het skigeweld van Kirchberg en Kitzbühel.

wellness

Zoek je een nog een goede uitvalsbasis om uitstapjes te maken vanuit Kirchberg, kijk dan eens naar Hotel Zentral. Dit hotel ligt slechts honderd meter van het centrum van Kirchberg af, heeft een eigen wellnesscentrum en is net gerenoveerd. Alleen de wellness is al een reden om te boeken, want daar kun je met gemak een paar relaxte uurtjes doorbrengen.

2. Ontdek de kopermijnen in Jochberg

In de regio Kitzbühel werd duizenden jaren geleden al naar koper en zilver gezocht en in mijnmuseum Schaubergwerk Kupferplatte in Jochberg leer je hier alles over. Met de oude Grubenbahntrein rijd je 145 meter de mijn in, terwijl een gids je vertelt én laat zien hoe het in de mijnen in zijn werk ging. Een interessant uitstapje en na afloop ben je vast blij om de frisse berglucht weer in te kunnen ademen. Wil je op een centrale plek in Kirchberg overnachten? Dan is Appartement Kalswirt een goede keus. Deze accommodatie ligt midden in Kirchberg en krijgt van jullie maar liefst een 8,6 ‘Kalswirt is een aanrader voor een volgende vakantie’, aldus de familie Piek.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/mooiste-pistes-kirchberg-en-kitzbuhel/”]

3. Overdekt natuurgeweld in Hoge Tauern

Als je wilt genieten van de natuur, maar even geen zin hebt om de kou in te gaan, dan is National Park World in Mittersill een goede oplossing. In dit geweldige museum leer je het prachtige Hohe Tauern National Park op een spectaculaire manier kennen, aan de hand van tien verschillende interactieve werelden. Compleet met 3D-films en videovluchten! Een erg leuk uitstapje voor als je met je gezin op wintersport bent.

schnaps Kirchberg

4. Genieten van een schnapsproeverij

Heb je wel zin in een drankje, breng dan een bezoek aan een traditionele schnapsbranderij. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Tiroloer Brennerei Erber in Brixen im Thale. Hier krijg je een rondleiding door de fabriek en natuurlijk wacht er na afloop een uitgebreide schnapsproeverij. En daar ging het uiteindelijk allemaal om.

rodelen Kirchberg

5. Rodelen is altijd een goed idee

Ben je even klaar met de piste, dan zijn er genoeg andere winterse activiteiten in Kirchberg en omgeving. Ga bijvoorbeeld lekker rodelen! Rodelbaan Gaisberg is een rodelbaan van 3,5 kilometer lang, gelegen in de Kitzbüheler Bergbahnen. De baan heeft volop bochten, een hoogteverschil van ruim vierhonderd meter en de moeilijkheidsgraad is gemiddeld. Van dinsdag tot zaterdag kun je ook ’s avonds de rodelbaan op, leuk voor de afwisseling. Veel plezier!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/5x-beste-hotels-kirchberg-en-kitzbuhel/”]

Heb jij nog tips voor de leukste dagjes uit in Kirchberg en Kitzbühel? Laat ze achter in de comments of op Facebook.