Van de havenstad tot het allermooiste strand van Portugal: er zijn van die plekken die je niet wilt missen. Zoover tipt de 5 mooiste bezienswaardigheden van Portugal.

1. Havenstad Porto

Porto is één van de grootste steden van Portugal en wat voor één: het oude centrum staat op de Werelderfgoedlijst. Bijzonder aan deze plek is dat alle port ter wereld hier gemaakt wordt. De porthuizen in de havenstad kun je bezoeken en pak meteen een proeverij mee! Bekijk ook de oude wijk Ribeira, waar elke gevel een andere kleur lijkt te hebben.

2. Praia da Marinha

Strandliefhebbers moeten deze plek gezien hebben: Praia da Marinha. Dit is namelijk het allermooiste strand van Portugal. Het is omringd door rotsen, kliffen en zulk helder water dat je vissen ziet zwemmen. Je moet er wel wat voor doen: tientallen treden naar beneden lopen (en uiteindelijk dus ook weer omhoog), maar dan geniet je wel intens van dit bijzonder mooie strand.

3. Sintra

Ook al een plek die op de Werelderfgoedlijst staat is Sintra. Je vindt dit romantische dorpje middenin de heuvels op zo’n dertig kilometer bij Lissabon vandaan. Waarom hierheen? Vanwege de vele historische kastelen en paleizen. En in het bijzonder voor paleis Palácio da Pena (1839) dat op de toppen van de rotsachtige berg Serra de Sintra te vinden is.

4. Torre de Belém

Aan de oever van de rivier de Taag in Belém vind je de Torre de Belém. Deze oude verdedigingstoren is aan het begin van de 16e eeuw gebouwd en het is wederom een Portugees gebouw dat op de Werelderfgoedlijst staat. Of je nu houdt van architectuur of niet: deze indrukwekkende toren moet je eens in je leven ‘in het echt’ gezien hebben.

5. Serra da Estrela

Dit is een enorm natuurpark én de grootste bergketen van Portugal. Favoriet bij natuurliefhebbers en wandelaars. Je loopt er tussen het vee, want de dieren lopen hier vrij rond. Heel bijzonder om te zien is de ruim 1500 meter lange tunnel, middenin het stuwmeer in de Serra da Estrela.

Overnachten in Portugal doe je hier

Wil je in één van de best beoordeelde vakantieverblijven op Zoover verblijven? Kies dan eens voor vakantiehuis Quinta Corcunda, dat door jullie beoordeeld is met een 9,4. Reviewer Harrie verbleef hier in mei dit jaar: ‘Voor ons was het de eerste kennismaking met de Algarve: en die is meer dan uitstekend bevallen. De gastvrijheid van Rob en Marga was ongekend, de Quinta prachtig gelegen, het huisje (Fazenda) prima. We zijn er veel op uitgetrokken, naar de zeekant maar ook naar het binnenland: ongelooflijk mooi! En wat een eldorado voor vogels/vogelliefhebbers. Wij hebben voor volgend jaar weer geboekt!

Verblijf je liever in een hotel? Kijk dan eens naar Hotel Albergaria Dias dat door jullie wordt beoordeeld met een 9.3.

Wat vond jij de mooiste plekken of bezienswaardigheden in Portugal? Laat het ons weten in de comments.

Wil jij kans maken op een wintersportvakantie t.w.v. €1.500 naar de Zugspitz Regio? Schrijf dan nu een review en doe mee. 

Laurien

Redacteur

20 juli - 2017

Reacties