Autovakantie: tips voor je kids!

Redactie - 18 februari 2016

Autovakantie: tips voor je kids!

Redactie - 18 februari 2016

Met het hele gezin op autovakantie is beregezellig, maar er kómen is een ander verhaal. Houd je kroost op een leuke manier in bedwang met deze gouden tips.

1: Tablet, tablet, tablet

Het is niet didactisch verantwoord, je kinderen uren achter een tablet te zetten. Maar de hemel zij geprezen dat het bestaat. Download wat leuke luisterboeken, films, spelletjes en andere houd-je-koest-op-de-achterbank-appjes en je hebt geen kind aan je kind. Tip: één tablet per kind, anders wordt het ruzie.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/licht-koffer-inpakken-koud-weer/”]

2: Drie speeltjes naar keuze

Met de app ‘Tel de dieren’ leert je kind spelenderwijs in diverse talen tot twintig tellen. Twee vliegen in één klap, want zo leert je kind ook iets van een andere taal. Zelfgekozen speelgoed vinden kiddo’s het leukst: laat ze één of twee dingen uitkiezen die ze mee mogen nemen. Stop het item dat ze als derde keuze willen meenemen onderin je tas, zodat je ze er later mee kunt verrassen. Sowieso zijn verrassingsspeeltjes een goed idee. Aan boord van het vliegtuig zijn er vaak speciale setjes voor kinderen, mocht je alles vergeten zijn.

3: Ik ga op reis en neem mee…

Een eeuwenoud geheugenspelletje, maar supereffectief én leuk om te spelen. Iedereen noemt wat hij/zij meeneemt op reis en je moet elke keer als je aan de beurt bent ook alles noemen wat de anderen hebben gezegd, anders ben je af. Varieer dit met wat andere spelletjes, zoals ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Ook leuk: woordslang. Degene die na jou komt, moet met een woord komen dat met dezelfde letter begint als de laatste letter van jouw woord. Het beste spel blijft echter: wie kan het langste zijn mond houden want dan heb je pas een echt rustige autovakantie!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/tien-tips-voor-een-geslaagde-autovakantie/”]

4: Beloning

Beloon je kinderen met iets lekkers als ze zich ‘netjes’ gedragen. Hang hier een activiteit aan vast. Bijvoorbeeld dat als ze zestig rode auto’s hebben geteld, dat ze een frietje krijgen bij het eerste tankstation waar jullie stoppen. Of aan boord van een vliegtuig, dat ze een klein zakje chips mogen als ze een mooie tekening van het vliegtuig hebben gemaakt. Op deze manier worden ze extra verleid om de reis een beetje rustig te laten verlopen.

5: Geduld is een schone zaak

Natuurlijk gaat jouw kind na vijftig kilometer al vragen ‘Zijn we er al bijna?’, met nog 1150 kilometer te gaan. En natuurlijk wordt deze vraag na elke vijftig kilometer nog eens gesteld. Hetzelfde geldt aan boord: elk half uur voelt  voor een kind als vier uur. Wees een beetje begripvol en geduldig, dit scheelt een hoop stress bij jezelf. De tijdsperceptie van een kind is nu eenmaal anders. En anders heb je vast iets aan de andere vier tips. Succes!

Heb jij nog tips? Laat het dan weten in de reacties!