5x waarom jij deze winter op de Canarische Eilanden zit

Redactie - 21 september 2017

5x waarom jij deze winter op de Canarische Eilanden zit

Redactie - 21 september 2017

Twijfel je of je naar de Canarische Eilanden wilt gaan in de winter? Gewoon doen! Niet alleen in de zomer, ook daarbuiten is het goed toeven op één van de eilanden. Check deze vijf redenen en je twijfelt geen seconde meer…

Reden 1: super lekker weer

Zomer, lente, herfst en winter: het is eigenlijk altijd goed weer! In de maanden september en oktober tikt het kwik in de thermometer nog regelmatig de dertig graden aan en vanaf november blijft de temperatuur meestal nog wel boven de twintig graden. Het zeewater blijft tot diep in het najaar lekker van temperatuur. Helemaal niks mis mee dus.

Frank Dekoninck, die in oktober naar Tenerife reisde had het er erg naar zijn zin in Hotel H10 Conquistador:’ Prachtig hotel met zeer goeie ligging aan de wandelpromenade. Uitstekende all-in formule. Alles net en proper en niets is teveel voor het aanwezige personeel om je vakantie onvergetelijk te maken. Het weer zat ook geweldig mee.’

Reden 2: prachtige stranden

Spierwit, gitzwart, zonnegoud of amberrood. Het is voor ieder wat wils op de Canarische Eilanden. De glooiende duinen en vulkanische kliffen steken in al die kleuren prachtig af tegen het knalblauwe water.  Zo is Teresitas op Tenerife met zijn gouden Saharakorrels een lust voor het oog. Playa el Bullullo, ook op Tenerife, is een rustig zwart zandstrand. Het strand in de vorm van een halve maan is omgeven door prachtige kliffen. Ga je voor rood? Dan is Playa del Verodal op El Hierro jouw strand. Alleen bereikbaar via een zandpad vanaf Carretera La Montana en daardoor lekker rustig.

Reden 3: paradijselijke flora en fauna

Elk eiland heeft zijn kracht op het gebied van natuur. Zo doet Gran Canaria op sommige plekken bijna aan als de Sahara: oneindige zandduinen strekken zich voor je uit. Lanzarote heeft een bijzonder maanlandschap doordat de moedervulkaan van het eiland flink heeft huisgehouden vroeger. La Palma is het meest groene eiland en een aanrader voor wandelaars. Onderweg kom je bananenplantages en drakenbloedbomen tegen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/3-vergeten-canarische-eilanden/”]

Reden 4: cheap shoppen

Een heus belastingparadijsje! Je verwacht het niet, maar op de eilanden betaal je slechts 7 procent btw over goederen. In de rest van Europa is dat zo’n 21 procent. Hup! Die sexy bikini kan dus zó je koffer in.

Reden 5: voordelig zonnetje

Denk je dat je in het (verre) najaar eigenlijk alleen nog maar op Bali, Curaçao of een Thais eiland terecht kunt? Ha! Dan heb je het mooi mis. Voor een all inclusive op de Canarische Eilanden betaal je een stuk minder én het scheelt je heel wat uurtjes vliegen. Bijvoorbeeld in Hotel Iberostar Anthelia (Zooverscore: 9,1) op Tenerife, Hotel Seaside Los Jameos Playa (Zooverscore: 9,2) op Lanzarote of Hotel Lopesan Costa Meloneras (Zooverscore: 9,1) op Gran Canaria.

Weet jij nóg een reden waarom je naar de Canarische Eilanden zou moeten? Deel het onder deze post!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/strandvakantie/zoovers-kijk-op-de-canarische-eilanden/”]