5x bezienswaardigheden voor Kroatië fans

Redactie - 22 juni 2018

5x bezienswaardigheden voor Kroatië fans

Redactie - 22 juni 2018

Heb jij Kroatië al ontdekt als vakantieland? Of moeten we je nog overtuigen? In welk kamp je ook zit, wij geven 5 top bezienswaardigheden om dit land te bezoeken.  

5. Hoofdstad Zagreb

Advies: spendeer hier meerdere dagen! De hoofdstad Zagreb is de grootste stad van het land en gevuld met kleurrijke centrum, rijke historische centrum en de relaxte sfeer die de horeca biedt. Bonus voor ons Nederlanders: je kunt de stad perfect verkennen op de fiets. In Hotel Regent Esplanade is je verblijf sowieso een succes. Een van de bezoekers schrijft: ‘Prachtige locatie. Goede ligging om rest van de stad te bezoeken. Vriendelijk personeel. Goed restaurant en bistro.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/mooiste-stranden-van-kroatie/”]

Galešnjak

Galešnjak

4. Eilandvibe

Wist je dat Kroatië meer dan 1000 eilanden heeft? Veel van de eilanden zijn onbewoond en worden alleen bezocht door vissers en middeleeuwse monniken. Eiland Brač‎, Hvar en Vis willen wij graag voor je uitlichten. Ken je bijvoorbeeld het beroemde hartjes-eiland Galešnjak al? Of je nu zin hebt in relaxen of actief zijn, op Galešnjak kan het allemaal.

Rivier Kupa

Rivier Kupa

3. Rivier Kupa

Meer in het binnenland van Kroatië vinden we het natuurpark Risnjak. De rivier geeft een sprookjesachtig beeld met helderblauw water en prachtig groen van het park zelf. Je kunt hier heerlijk relaxen, zwemmen, dammen bouwen of picknicken. Maar je kunt hier ook raften in de lente en herfst, dan is de waterstand hoog. In de zomer kun je qua activiteiten goed kajakken, kanoën en hengelen. Fun fact: er stroomt minimaal 1200 liter per seconde water uit de bron omhoog.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/dit-zijn-de-5-leukste-steden-kroatie/”]

Natuurpark Medvednica

Natuurpark Medvednica

2. Natuurpark Medvednica

Tijdens je bezoek aan Zagreb kun je Natuurpark Medvednica niet overslaan. De Medvednica heeft eigen kerken, mijnen, grotten, bunkers, piramides, trappen en graven. Dat wil je ervaren! Je kunt hier excursies doen of verschillende bergsporten beoefenen. Ook zijn er leuke berghutten en restaurants verbonden door mooie wandelroutes.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5-x-eilandhoppen-in-kroatie/”]

Varazdin

Varazdin

1. Barokstad Kroatië: Varaždin

Lekker struinen door de schattige straatjes van barokstad Varaždin. We vinden de barokstad in het noorden van Kroatië en zit vol met jonge mensen, muziek, bloemen en fietsen en wordt ook wel ‘klein Wenen’ genoemd. Een hartstikke gezellige stad waar regelmatig evenementen plaatsvinden op het gebied van cultuur, kunst en sport. De muzikale barokavonden worden elk najaar in het prachtige barokke decor van kerken of paleizen gehouden. Een feest om mee te maken!

Wat zijn wat jou betreft de top bezienswaardigheden voor Kroatië? Laat het ons weten in een comment.