5 Tips voor het goedkoopste vliegticket

Redactie - 30 oktober 2015

5 Tips voor het goedkoopste vliegticket

Redactie - 30 oktober 2015

Miljoenen Nederlanders stappen ieder jaar weer in het vliegtuig voor een welverdiende vakantie. Prijzen voor vliegtickets zijn vaak behoorlijk duur, maar wist je dat je behoorlijk kunt besparen op dit bedrag. Het enige wat je moet doen, is de onderstaande tips lezen en gebruiken. Succes gegarandeerd.

Juiste tijdstip

1. Juiste tijdstip

Er zijn honderden studies losgelaten op het definiëren van het beste tijdstip wanneer het gaat over de aanschaf van een vliegticket. Uit al die studies zijn de volgende conclusies getrokken: boek het liefst 6 a 7 maanden van te voren je ticket. Last-minute is zeker niet het goedkoopst (wat veel mensen denken). Vluchten worden gemiddeld 8 maanden van te voren opgezet en wanneer er nog weinig stoelen verkocht zijn, zijn de tickets het goedkoopst.

Qua dag is men eensgezind over de dinsdagmiddag. Luchtvaartmaatschappijen zetten over het algemeen op dinsdag en woensdag hun nieuwe acties live en daarmee zijn vaak ook de beste prijzen te vinden. Ook ’s nachts is het proberen waard. Het schijnt namelijk ook zo te zijn dat hoe meer bezoekers een website heeft, hoe hoger de prijzen liggen (boek dus nooit in het weekend!).

2. Vlieg minimaal

Veel luchtvaartmaatschappijen stunten met prijzen maar proberen weer winst te pakken door de bagage enorm duur te maken. Pak daarom licht en zorg dat alles past in je handbagage. Klinkt moeilijk, is het ook, maar het bespaart tegelijk ook een hoop geld.

Vlieg minimaal

3. Flexibele reisdata

Zorg ervoor dat je flexibel bent in het kiezen van je vertrekdata. Dit kan zo maar een paar honderd euro schelen op een retourticket. De meeste websites die vliegtickets aanbieden hebben tegenwoordig zogenaamde prijskalenders. Hierdoor zie je in één oogopslag wanneer het voor jou het goedkoopst is om te vliegen. Belangrijk is wel dat je ver van te voren boekt zodat je niet in de knoei komt met je eerder aangevraagde vakantiedagen.

4. Wis je cookies

Heb je een ticket gevonden? Wis de cookies uit het geheugen van je internet browser en start hem opnieuw op. Veel websites onthouden je zoekgeschiedenis en passen hier de prijze op aan (ja, dit gebeurt echt). Hoe vaker je dus zoekt op een specifieke plek en datum, hoe hoger de prijzen worden.

5. Gebruik zoekmachines

Je kunt ervoor kiezen om je ticket naar New York te bestellen op de website van KLM, maar het is ook zeker geen slecht idee om de prijzen van de bekende zoekmachines te bekijken. Het is een tijdrovend klusje aangezien je constant prijzen, bestemmingen en data aan het vergelijken bent, maar het loont echt! Geen idee welke zoekmachines er zijn? Wij gebruiken Momondo, Skyscanner, Skypicker, Cheaptickets en Expedia om er achter te komen waar we dit keer zo goedkoop mogelijk naartoe vliegen.

Schermafbeelding 2015-10-26 om 16.01.36