5 tips voor een dagje uit naast de piste van Zillertal 3000

Redactie - 15 december 2017

5 tips voor een dagje uit naast de piste van Zillertal 3000

Redactie - 15 december 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Hoewel de pistes in Zillertal 3000 uitnodigen tot eindeloos skiën en snowboarden, biedt deze populaire wintersportbestemming ook naast de piste tal van geweldige activiteiten. Van ijsklimmen tot wegdromen in een heerlijke sauna: wij geven de leukste tips voor een dagje zonder ski’s.

Voor op de bucketlist: IJsklimmen

Heb je je altijd al op de top van Everest willen wanen? In Finkenberg mogen onder begeleiding bevroren watervallen worden beklommen! Bind je spikes onder, houd je pikhouweel stevig vast en zet koers naar de voet van een statige berg. Je instructeur leert je de basisbeginselen waarna je al snel de gang naar boven maakt. Je was nog nooit zo één met de natuur. Mocht je daarna nog gaan Apres-skiën: succes met het optillen van die halve liter.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/al-klaar-voor-de-piste-check-de-ultieme-wintersport-work-out/”]

Op retraite in het wellnesscentrum

Wat is het tegenovergestelde van hele dagen wintersporten in de buitenlucht en ’s avonds uitgeteld op bed neerploffen? Precies. Jezelf een dag heerlijk laten verwennen in één van de meerdere luxe wellnesscentra die Zillertal 3000 rijk is. Helemaal zen worden? Kies dan een comfortabel hotel met een inpandige spa zoals Hotel Neue Post. Dan kun je vanuit de sauna zo je bed inrollen. En de volgende dag weer opgeladen de piste op!

Zweven tussen de bergen: Paragliden

Ok, technisch gezien heb je bij deze activiteit geen plezier in de sneeuw, maar dat maakt de ervaring zeker niet minder spectaculair! Paragliden is misschien wel de ultieme vorm van vrijheid. Je zweeft letterlijk boven je wintersportbestemming. Hé, is dat niet de piste waar je gisteren vanaf skiede? Vergeet ook niet te zwaaien naar alle wintersporters onder je, want reken maar dat ze naar je kijken! Het uitzicht over het uitgestrekte Zillertal 3000 is niet minder dan fenomenaal. Deze unieke ervaring regel je eenvoudig in Mayrhofen. Bij het hotel vertellen ze je er graag meer over.

Wandelen met sneeuwschoenen

Wandelen saai en alleen voor ouderen? Mooi niet! Snowshoeing is met afwisselende routes dwars door wintersportgebieden een ervaring en uitdaging voor alle leeftijden. Ga op ontdekkingstocht door de sneeuw en ontdek prachtige nieuwe plekken van Zillertal 3000. Tip: trek erop uit met een gids, dan hoef jij alleen maar te genieten. Trek gekregen van al dat lopen? Grote kans dat je onderweg één of meer gezellige hutten of restaurants tegenkomt. Neem gerust een apfelstrudel zonder je schuldig te voelen. Die loop je er toch wel weer af. Bijkomen doe je daarna in Hotel Berghof.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/5-x-smullen-op-oostenrijkse-piste/”]

Beeld: the Sound Clique

Feesten in de sneeuw: Snowbombing

Ben je van plan om dit jaar het staartje van het wintersportseizoen mee te pakken? In april vindt jaarlijks het Snowbombing festival plaats. En hoe bijzonder is het om na die laatste afdaling je schoenen uit te schoppen en helemaal los te gaan bij ‘The worlds greatest show on snow.’ Tientallen wereldacts brengen hun muziek tussen de bergen en in de bossen ten gehore waarbij je verblijft in Appartement Jagdhof in plaats van een festivaltent. Dat kan niet anders dan een onvergetelijke tijd worden. Apres-skiën XL!

Wat zijn jouw favoriete activiteiten naast de piste? Deel je tips met ons!