5 redenen om het Spaanse eiland El Hierro te bezoeken

Redactie - 27 april 2019

5 redenen om het Spaanse eiland El Hierro te bezoeken

Redactie - 27 april 2019

Heb je weleens van El Hierro gehoord? Dit is het kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Je vindt er prachtige natuur en omdat weinig toeristen weten hoe mooi het eiland is, geniet je echt van rust en stilte. Spanje, maar dan anders. Check dé vijf redenen om er op vakantie te gaan.

Landscape Of El Hierro Island Canary Islands Spain

Een fijn klimaat

El Hierro behoort net als Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma en La Gomera tot de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep ligt voor de kust van Marokko en heeft een mild klimaat. Dit betekent dat de gemiddelde temperatuur in de winter niet onder de 17 graden komt. In de zomer wordt het op El Hierro gemiddeld 24 graden. Een ideale temperatuur om te wandelen in de mooie natuur. Omdat El Hierro een bergachtig eiland is, kan het in de hoger gelegen dorpjes frisser zijn dan op de andere Canarische Eilanden.

Mooie duikplekken

El Hierro is aanrader voor duikers. Rondom het eiland vind je maar liefst 46 plekken waar je kunt duiken. In het bijzondere onderzeese vulkanische landschap komen bijzondere dieren voor. De watertemperatuur van rond de 20 graden is heerlijk. Zo kun je ontspannen genieten van het mooie onderwaterleven. Baja Bocarones is een van die bijzondere plekken onder water: door vulkanische activiteit is er een verticale muur ontstaan, waar zeebrasems, kreeften, baarzen en zeldzaam zwart koraal leven.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/natuur-costa-barcelona/”]

100% duurzaam

Sinds de opening van het Gorona windpark in 2014 mag het eiland zich het eerste volledig zelfvoorzienende eiland noemen. Dit betekent dat er alleen gebruik gemaakt wordt van hernieuwbare energie. Dát is nog eens met een goed gevoel op vakantie gaan!

Prachtige natuur

El Hierro mag dan het kleinste van de eilanden zijn, de rijkdom aan natuurgebieden is groot. Heerlijk als je van wandelen houdt, je bent echt op de juiste plek. Wandel door de bossen, over de zandduinen, beklim de vulkanen en ga zwemmen in de natuurlijke zwembaden. De bekendste is Cala de Tacorón, waar je de zonsondergang bekijkt, want die is prachtig.

"Cala de Tacorón" at El Hierro, Canary Islands

Dicht bij Tenerife

Het eiland El Hierro ligt op tweeënhalf uur varen met de veerboot vanaf Tenerife. Er worden regelmatig dagtrips aangeboden naar El Hierro, maar liever nog verblijf je er een aantal dagen om het eiland goed te ontdekken. De korte afstand tussen de eilanden biedt de mogelijkheid om eens te gaan eilandhoppen. Bijvoorbeeld met een combinatie tussen El Hierro, Tenerife en La Gomera voor een gevarieerde vakantie met het hele gezin.

Combineer je El Hierro met Tenerife? Dan raadt Zoover alvast deze accommodaties op Tenerife aan:

Hotel H10 Conquistador                       Appartement Parque Santiago IV

Hotel Best Tenerife                                 Aparthotel Hovima Panorama

Hotel H10 Las Palmeras                        Hotel Bahia Principe Tenerife & Costa Adeje

Heb jij El Hierro al eens bezocht? Laat een review achter om anderen te inspireren!