5 redenen om voor Bulgarije te kiezen

Redactie - 3 april 2018

5 redenen om voor Bulgarije te kiezen

Redactie - 3 april 2018

Wanneer je behoefte hebt aan een zon, zee en strandvakantie, denk dan eens aan… Bulgarije! Niet voor niets is deze vakantiebestemming de laatste jaren bezig aan een opmars. Wat ons betreft volkomen terecht! Wij geven je 5 redenen om nú naar dit veelzijdige balkanland af te reizen.

1. Bruisende badplaatsen in Bulgarije

Wanneer je het hebt over een échte zonbestemming mogen prachtige stranden natuurlijk niet ontbreken. Wat dat betreft zit je goed in Bulgarije. De Zwarte Zee komt samen met de Egeische wateren, wat zorgt voor een aangename temperatuur. De Bulgaarse Riviera bestaat uit kilometerslange zandstranden met bruisende badplaatsen als Sunny Beach. En hoewel het overal gezellig is, voelt het nergens echt (te) druk. Verblijven doe je natuurlijk in een van de stijlvolle hotels aan de kust! Als je er dan toch bent…

2. Dubbel zoveel pret met je vakantiebudget in Bulgarije

Een overheerlijke maaltijd voor onder de tien euro? Of een luxe cocktail voor de prijs van een kop koffie in Nederland? In Bulgarije krijg je veel waar voor je (vakantie)geld. Het land kan zelfs worden aangemerkt als budgetbestemming! Let wel: in de wat grotere badplaatsen betaal je soms iets meer, maar het land is over het algemeen erg voordelig. Hetzelfde geldt voor overnachtingen en excursies, zoals een uitstap naar het gezellige Nessebar. Voor het geld hoef je het dus niet te laten. Leuk voor jou én voor je portemonnee.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/goedkoopste-reisbestemmingen/”]

3. Een bijzondere hoofdstad: Sofia

Een beetje vakantiebestemming beschikt over een prachtige, historisch interessante en afwisselende hoofdstad. Ook Bulgarije hoort met Sofia in dat rijtje thuis. Betreed de binnenstad via de Eagles Bridge en bewonder paleizen, kerken en tal van andere bijzondere bouwwerken zoals de imposante Alexander Nevski Kathedraal. Naar een gezellig restaurantje hoef je nooit lang te zoeken. Hetzelfde geldt voor een comfortabele accommodatie zoals het centraal gelegen Hotel Lion.

4. Bergen in Bulgarije

De veelzijdige Bulgaarse natuur is van een indrukwekkende schoonheid. Hoge en uitgestrekte berglandschappen worden afgewisseld met ruige bebossing en grote watervallen. Al dat moois is te bewonderen, of beter gezegd: te bewandelen in een heerlijk mediterraans klimaat. Talloze duidelijk gemarkeerde paden leiden je langs de mooiste plekjes, waaronder het bekende Piringebergte. Bossen vol naaldbomen, uitgestrekte steppen en sprookjesachtige valleien: je vindt het allemaal in Bulgarije. Maak je vakantie nog specialer door te verblijven op een sfeervolle camping, midden in de natuur!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/interview/vakantietrend-2017-balkan-op-maat/”]

5. De veelzijdige Bulgaarse keuken

Niets zo lekker als uitgebreid tafelen tijdens een ontspannen vakantie. Ook wat dat betreft zit je helemaal goed in Bulgarije. Hier is eten niet iets wat je snel tussendoor doet, maar waar écht de tijd voor wordt genomen. Dat zie je ook terug in de kwaliteit van de gerechten die met zorg zijn klaargemaakt. Vlees speelt een belangrijke rol in de Bulgaarse keuken, maar de rijkgevulde soepen en salades, verse groenten zoals paprika en courgette en heerlijke fetakaas bieden voor ieder wat wils. Daar hoort natuurlijk een glaasje rakia bij!

Kortom: Bulgarije heeft alles voor een veelzijdige en onvergetelijke vakantie. Ben jij er al eens geweest? Laat het ons weten in de comments of laat een review achter.