Madeira is prachtig en daarom ook een populaire vakantiebestemming. Sommige bezienswaardigheden kunnen behoorlijk druk zijn, maar voor het overgrote deel is Madeira nog steeds rustig en onontdekt. Althans, nog niet ontdekt door grote groepen cruisepassagiers en hordes vakantiegangers. Dit zijn de rustige(re) favorieten van reisliefhebber en moeder van drie zoons Jurga.


Beeld: © CCat82 – adobe.stock.com.

Miradouro Garganta Funda

Wanneer je de smalle weggentjes ziet die naar Miradouro Garganta Funda leiden, begrijp je waarom deze plek nog niet zo bekend is bij vakantiegangers.

Gehoorzaam de verkeersborden die je verbieden verder te rijden’, tipt Jurga. Daar zul je dankbaar voor zijn als je ziet hoe de weg er verderop uitziet. Loop de laatste paar honderd meter naar het uitkijkpunt. Op het eerste gezicht is er misschien niet veel te zien, maar als je richting het kleine uitkijkpunt aan de kust loopt, zie je in een verte een prachtige waterval. Dit mag je niet missen!


Beeld: © bkffm – adobe.stock.com.

Miradouros do Paredão

Gelegen op een superschilderachtige route tussen de populaire trekpleisters Curral das Freiras en Pico do Areeiro, vind je de twee panoramapunten van Paredao. Die zijn niet alleen rustiger, maar misschien ook wel spectaculairder. Na een korte wandeling kom je hier uit bij een punt dat uitkijkt over de beroemde ‘vallei van de nonnen’. Jurga: ‘Als je het pad naar links neemt, kom je al snel bij het uitkijkpunt met uitzicht op de zuidkust van Madeira. Je wandelt hier boven de wolken. Wat een ervaring!’


Beeld: © malajscy- adobe.stock.com.

Achadas da Cruz kabelbaan

De kabelbaan van Achadas da Cruz brengt je naar Fajã da Quebrada Nova, aan het strand. Een verborgen juweeltje dat vaak over het hoofd wordt gezien. Het strand was tot een paar jaar geleden alleen bereikbaar per boot, en als je geluk hebt, heb je het hele strand nog steeds voor jezelf alleen.

Kiezelstrandje vlakbij Illheus da Janela

Weggestopt achter een grote rots vind je een klein kiezelstrandje aan de noordkust van het eiland. Als je niet goed oplet, zou je het zomaar kunnen missen. ‘Ga op zoek naar de kleine elektriciteitscentrale en parkeer je auto op de parkeerplaats er tegenover. Loop dan naar de trap die naar het gat in het midden van de berg leidt.’ Zodra je boven aankomt word je getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de indrukwekkende rotsformaties in de zee.

Je kunt het strand ook bereiken door gewoon langs de rivier te lopen, maar dat heeft echt niet hetzelfde wow-effect vertelt Jurga.


Beeld: © dianamower – adobe.stock.com.

De binnenwegen van Madeira

Je hebt Madeira pas ten volle ervaren als je tenminste een kleine roadtrip door het binnenland hebt gemaakt. De bergwegen in Madeira zijn onvergetelijk en dat moet je met eigen ogen zien.

Helemaal geïnspireerd om een vakantie naar Madeira of een ander stukje Portugal te boeken? Bekijk een aantal van onze favoriete accommodaties:

Hotel Baia Azul Hotel The Vine
Hotel Albergaria Dias Hotel Quinta do Sol
Hotel Savoy Saccharum Resort & Spa Aparthotel Quinta Splendida Botanical Garden

Bron info: Jurga – deelt haar reizen op FullSuitcase.com.

Schrijf een review en maak kans op een reischeque t.w.v. €400!

Uitgelichte berichten

Lees ook

Marloes

Redacteur

22 mei - 2019

Lees ook

Reacties