De mooiste baaien van eilandengroep Malta

Redactie - 27 november 2017

De mooiste baaien van eilandengroep Malta

Redactie - 27 november 2017

Malta ligt middenin de Middellandse zee en heeft voor een dwergstaatje opvallend veel te bieden. Het bestaat uit diverse (on)bewoonde eilanden, de bekendste hiervan zijn Malta zelf, Gozo, Comino en Manoel Island. Naar een eiland ga je vermoedelijk omdat je van zee houdt en laat ons nu net vijf toppers van baaien voor je hebben uitgekozen!

Golden Bay

1. Golden bay

Dit is wel de baai der baaien, en zoals de naam doet vermoeden: één met een gouden randje. De zee die aan het goudgele strand ligt, is heel kalm. Ook is het hier niet zo volgebouwd, maar er zijn wél genoeg voorzieningen voor toeristen: zoals parasols en ligbedden. Slapen doe je in Appartement Villa Xemxija, dan kun je na je ontbijt in één ruk door om te zonnen in deze baai. Als je met de auto gaat en eerst nog cultuur wilt snuiven, dan maak je onderweg een pitstop bij de Kathedraal van Medina.

Reviewer Anneke Kalt over Appartement Villa Xemxija: ‘Lekker ruim, een eigen balkonnetje en een paar stappen verwijderd van het zwembad. Beneden bij de baai kun je heerlijk uit eten of zelf lekker kokkerellen met lokale producten. Eigenaar Mancel is zeer behulpzaam en kan indien nodig heel veel regelen. Hij was altijd goed bereikbaar.’

Beeld: xsophiebeauty.com

2. The Blue Lagoon

Op het eilandje Comino ligt deze baai, die alleen dankzij de naam al zeer tot de verbeelding spreekt. Omdat dit eilandje maar een omvang heeft van 3,5 kilometer, ben je omringd door prachtig helderblauw water. Een populair strandje met parelwit zand en kristalblauw water. Met de lange smalle baai eromheen lijkt dit bijna een openlucht-zwembad. Het kan druk zijn, dus vertrek niet te laat uit je hotel. Ligt jouw kussen in Hotel Comino? No worries: ban ben je in no time op dit strand. Vergeet je snorkelsetje niet!

[article href=”http://http://www.zoover.nl/blog/actief-zomer/malta-zon-zee-en-historie-op-zakformaat/”]

Beeld: dailyurbanista.com

3. Anchor bay

Dit strand in het noordwesten van Malta staat meer bekend om Popeye Village dan het strand zelf. Anchor Bay was een slordige 37 jaar geleden de filmset van de Popeye-musical met Robin Williams en is sindsdien een toeristische attractie. Klinkt druk, maar toch is deze baai veel rustiger dan andere stranden. En dankzij de kliffen, gigantische stenen en grotten is ook dit een geweldige zwem- en duikbestemming.

Beeld: panoramio.com

4. Hondoq Ir-Rummien

Door de naam verwacht je misschien dat dit ergens in het midden-oosten ligt, maar niets is minder waar. Dit strandje ligt op Gozo. Het voordeel van deze baai is dat het niet zo druk is. Neem je een duik, dan zal dit namelijk voornamelijk tussen de locals zijn. Leuk! Trek wel een paar waterschoenen aan, vanwege de vele rotsen. Nog een slaapplek nodig? Boek een kamer in dit prachtige vijf-sterren hotel in het dorpje Sannat.

[article href=”http://http://www.zoover.nl/blog/achter-de-foto/zoover-reporter-actie-malta/”]

Beeld: destinationspoint.com

 5. Paradise Bay

Wij weten niet hoeveel huwelijksaanzoeken er al gedaan zijn in deze baai, maar we gokken een heleboel. Want dit strandje in het meest noordelijke puntje van Malta is wel héél romantisch. Het biedt je een mooi en vrij uitzicht op zowel Gozo en Comino. Ook de ferry van Malta naar Gozo vertrekt hier vlakbij, handig dus als je wilt eilandhoppen!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/bezoek-machtig-mooi-malta/”]
Heb jij wel zin in zo’n winterzonvakantie op dit geweldige eiland? Check dan Zoover voor mooie slaapplekken!