Dít wil je niet missen tijdens een strandvakantie in Senegal

Redactie - 22 november 2017

Dít wil je niet missen tijdens een strandvakantie in Senegal

Redactie - 22 november 2017

Relaxen in de winterzon en tegelijkertijd zin in wat actie? Tijdens een strandvakantie in Senegal gaat dat prima samen. Terwijl je jezelf de ene dag installeert op je ligbed aan het zwembad, bewonder je de volgende dag het mystieke knalroze meer. Check deze vier absolute must sees in Senegal.

Doen tijdens een strandvakantie in Senegal - Lac RoseBezoek het knalroze meer Lac Rose

Misschien komt ‘ie je bekend voor. Jarenlang was Lac Rose het eindpunt van de wereldberoemde Parijs-Dakar rally. Nu is het surrealistische meer vooral een mysterieuze must see in Senegal. Het knalroze water, de witte oever, de helderblauwe lucht: het lijkt alsof je naar een schilderij staat te kijken. Tot je opeens een local langs ziet waden met een boot vol zout. Niet voor niets staat Senegal’s enorme zoutmeer op de Unesco Werelderfgoedlijst.Doen tijdens een strandvakantie in Senegal - Goree

Pak de boot naar Gorée Island

Nóg zo’n must see in Senegal met Unesco status: Gorée Island. De kleurrijke haven van dit voormalige slaveneiland is een indrukwekkende plek. Het slavenhuis (Maison des esclaves) is de korte boottrip vanaf Dakar meer dan waard. Hier zaten tot ver in de 19de eeuw miljoenen Afrikanen gevangen totdat ze werden doorverkocht en verscheept over de oceaan. Bij veel resorts, waaronder het Royal Baobab Hotel in La Solome, kun je een dagtrip met lokale gids boeken.

Doen tijdens een strandvakantie in Senegal - safariGa op safari in Bandia Game

Even een dagje een safaritrip maken? Tijdens een strandvakantie in Senegal kan het! Het reservaat Bandia Game ligt niet ver van de resorts in La Somone en Saly en heeft allerlei gigantische bewoners. Zoals elegante giraffes, nieuwsgierige struisvogels en een indrukwekkende kudde zebra’s. Na afloop kun je een verkoelend drankje doen op het terras en ondertussen een beetje krokodillen staren en aapjes kijken. Kortom: een onmisbare dagtrip tijdens je strandvakantie in Senegal!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/onontdekte-winterzon-in-senegal/”]

Doen tijdens een strandvakantie in Senegal - Dakar

Dakar, Senegal. Beeld: Sylvia Blaauw

Laat je overdonderen door Dakar

De chaos en levendigheid van Dakar wil je echt niet missen. De kleuren, het verkeer, het geluid, de geuren; het is overdonderend. Perfect dus, voor als je na een paar dagen relaxen in je resort toe bent aan wat actie. Pas als je op de lokale markt bent geweest, het verkeer hebt getrotseerd en je portie vers gesneden shea butter hebt ingeslagen weet je dat je ècht in Senegal bent geweest!

Voor welk resort in Senegal ga jij? Check deze goed gewaardeerde opties in Saly:

Wat is volgens jou de absolute must see in Senegal? Deel je tips in de comments of voeg jouw review toe. 

Deze blog werd mede mogelijk gemaakt door Neckermann Reizen en Nikon.