4x de mooiste cruise routes in Zuid-Europa

Redactie - 1 september 2017

4x de mooiste cruise routes in Zuid-Europa

Redactie - 1 september 2017

Droom je al sinds Love Boat van een vakantie op een cruiseschip? Heerlijk varen langs de mooiste plekken, genieten van het eten en van dagjes aan land? Laat je dan inspireren door deze vier mooie cruise routes in Zuid-Europa.

Cruise route Zuid-Europa

1. Cruise route Barcelona-Milaan

Ben je dol op bruisende steden, afgewisseld met relaxen aan boord? Dan is de route Barcelona-Milaan iets voor jou. Dit is een cruise om er rustig in te komen, want hij duurt maar vier dagen. Je begint in Barcelona. Zorg dat je een paar dagen voor vertrek aankomt, dan heb je tijd om te genieten van de prachtige Gaudì-bouwwerken, gezellige tapasbars en hippe boetiekjes in de stad. Vervolgens vaar je naar Corsica, naar de sfeervolle hoofdstad Ajaccio. De volgende dag leg je aan in Civatavecchia en kun je Rome bezoeken. Je sluit de cruise af in Genua, met een bezoek aan Milaan. Ideaal om nog even flink te shoppen! Blijf je een nachtje extra in Milaan? Het kleinschalige Hotel Mediolanum is een aanrader en krijgt van jullie een 8.

Cruise Santorini Griekenland

2. Cruise van Venetië naar de Griekse eilanden

Zie je een week cruisen wel zitten en horen eilanden voor jou bij het echte cruisegevoel? Dan is deze route ideaal. De cruise start in het sfeervolle Venetië, vervolgens vaar je naar de gezellige Italiaanse universiteitsstad Bari. Daarna is het tijd voor de Griekse eilanden, waarvan je er maar liefst drie bezoekt: Corfu, Santorini en Mykonos. Daarna vaar je naar Kroatië en leg je aan bij de prachtige ommuurde stad Dubrovnik. Je sluit de cruise weer af in Venetië. Zoek je nog een fijn hotel in Venetië voor een paar dagen citytrippen? Kijk dan eens naar het rustig gelegen Hotel Ai Mori d’Oriente, dat van jullie een 8,6 krijgt.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/4-x-bijzondere-cruises-europa/”]

Cruise Venetië

3. Middellandse Zee-cruise: van Spanje naar Italië

Deze cruise route leidt dwars door de Middellandse Zee en je bent een kleine week onderweg. Je begint in Barcelona en vaart dan naar Valencia, een sfeervolle stad die je het beste met de fiets kunt verkennen. Je brengt daarna een hele dag op zee door, om te genieten van alle luxe faciliteiten van je cruiseschip. De eerstvolgende stop is het Italiaanse eiland Sardinië. Daarna vaar je door naar Civatavecchia, waar je van boord gaat om de hoogtepunten van Rome te bewonderen. Vanuit Savona vlieg je weer naar huis. Trekt een cruise je wel, maar zoek je liever een wat koelere omgeving op? Je kunt ook prachtige cruises naar Scandinavië maken!

Cinque Terre

4. Cruisen langs Spanje, Frankrijk en Italië

Heb je een dikke week de tijd, dan is deze cruise route een aanrader. Je start in de Italiaanse havenplaats Genua en vaart naar het Franse Cannes. Een dagje lekker flaneren langs de oude haven en dan door naar Palma de Mallorca. Dit is één van de mooiste steden van Zuid-Europa, dus geniet er volop van. De volgende stop is Corsica, waar je een middagje rondwandelt door het mooie Ajaccio. Een dag later wacht Rome, één van de hoogtepunten van je cruise. Vanuit de volgende aanlegplaats, La Spezia, kun je de trein naar Cinque Terre nemen. Heerlijk om daar te wandelen tussen de vijf prachtige kustplaatsjes die samen Cinque Terre vormen! Je cruise eindigt weer in Genua.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/6x-mooiste-cruiseschip-routes-wereld/”]

Heb jij wel eens een cruise in Zuid-Europa gemaakt? Deel je ervaring in de comments!