Duitsland: bijzondere dingen doen & zien in Duitsland

Redactie - 20 september 2019

Duitsland: bijzondere dingen doen & zien in Duitsland

Redactie - 20 september 2019

Benieuwd wat je allemaal kunt zien in Duitsland? Wat dacht je van kastelen checken, bergen beklimmen of achtbanen roetsjen? Wij zetten drie toplijstjes voor je op een rij met de allerleukste dingen om te doen in Duitsland.

Doen in Duitsland - Zwinger

Duitsland: 5x de mooiste must see’s

Het barokke Dresden heeft zo’n overdaad aan cultuurgoederen, dat je je hier als bezoeker goed kunt vermaken. Naast de pracht en praal van cultuur ligt de stad ook nog eens aan de rivier de Elbe, wat een geweldig uitzicht geeft. Een voorproefje van de ‘grote drie’ cultuurtoppers: de Zwinger, de Semperoper en de Frauenkirche. Maar er is hier nog veel meer te ontdekken. Handig: je vliegt zo uit Nederland naar Dresden met een directe vlucht.

Ook het romantische stadje Rothenburg op der Tauber, Miniatur Wunderland Hamburg, de Bodensee en Kasteel Neuschwanstein in Beieren behoren tot de vijf mooiste plekken die je moet zien in Duitsland.

Doen in Duitsland - Phantasialand

Top 5 pretparken in Duitsland

De pretparken van Duitsland zijn net zo veelzijdig als het land zelf. Van bijzondere themaparken tot een ware adrenaline kick, je beleeft het allemaal in onze topselectie pretparken. Jong of oud, geniet van de fun factor!

1. Europapark

2. Phantasialand

3. Hansa-Park

4. Heide Park

5. Belevingspark Tripsdrill

Doen in Duitsland - Zugspitze

Een perfecte dag op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland

Ja, hoe moet ik dit beschrijven? Er zijn bijna geen woorden voor het 360 graden uitzicht op meer dan vierhonderd alpentoppen in vier verschillende landen. ‘Geluksmomentje’ komt het meest dichtbij. Strik je reisgenoten voor een foto met het adembenemende uitzicht of spring met z’n allen voor de camera van de Zugspitze zelf, waarna je je foto online kunt downloaden. Je kunt op de bergtop ook meer leren van wat je nu eigenlijk om je heen ziet. Afhankelijk van hoe benieuwd je bent naar het topje van Duitsland, heb je misschien wel meer dan een uurtje nodig. Of niet, als je het na een Instagram-kiekje voor gezien houdt.

Overnachten nabij de Zugspitze in Garmisch-Partenkirchen kan onder andere bij Hotel Riessersee.