3x waanzinnige Noorderlichtreizen

Redactie - 30 december 2017

3x waanzinnige Noorderlichtreizen

Redactie - 30 december 2017

[zcontent href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Op heel veel bucket lists en misschien ook wel bovenaan die van jou: het Noorderlicht zien! Wij tippen drie waanzinnige Noorderlichtreizen. 

 Noorderlicht Spitsbergen

Beeld: www.noorderlicht.nl

1. Een Noorderlichtreis naar Spitsbergen

Eén van de mooiste plaatsen om het Noorderlicht te spotten is Svalbard (of: Spitsbergen eilanden), op z’n 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Je hebt er ook nog eens de grootste kans om de lichtshow van Moeder Natuur te bewonderen. 

Een voorbeeld van een excursie naar Svalbard: Je trip start in naar Tromsø (in het hoge noorden van Noorwegen), waar je met de Fjellheisen kabelbaan naar grote hoogte wordt gebracht. En je meteen al het Noorderlicht kunt spotten!
Daarna vlieg je door naar de Spitsbergen eilanden. Tijdens je week in Svalbard nemen de gidsen je niet alleen dagelijks mee op Noorderlichtjacht, maar je kunt ook allerlei toffe excursies boeken. Bijvoorbeeld een husky safari of een sight seeing tour door Longyearbyen.

Let op, een verre reis naar Svalbard is alleen voor echte avonturiers. Het ligt in the middle of nowhere en het weer is lastig te voorspellen. Bovendien heb je voor deze Noorderlicht reis een goede conditie nodig.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/mooiste-ijshotels-ter-wereld/”]

Noorderlicht Fins Lapland

2. Een Noorderlichtreis in Fins Lapland

Op een heldere nacht kun je Aurora Borealis (het Noorderlicht) bijna overal in Fins Lapland zien. De meeste hotels in het hoge noorden verzorgen zelf excursies. Bijvoorbeeld Hotel Pohtimo (Zoover score: 9,4!). Je reserveert je uitstapje gewoon bij de receptie. 

Een wel heel bijzondere plek om de groene waas te zien is Hotel Kakslauttanen Holiday Village. In het bos liggen bijzondere glazen iglo’s verscholen. Kruip dicht tegen elkaar aan en geniet vanuit je knusse huisje van het Noorderlicht.

Wil je honderd procent zeker zijn dat je de bijzondere groene waas gaat zien? Boek dan een Noorderlichtreis met een professionele gids. Een paar ideeën voor je reis, via de site lapland.nl:

Reis naar Salla, waar je meteen een bezoekje kunt brengen aan de echte Kerstman in Santa Claus Village. En met een beetje geluk voor de eerste keer het Noorderlicht kunt zien. De dagen daarna is het tijd voor actie! Je maakt een sneeuwscooter safari rondom Salla of verkent met je ski’s of snowboard de omgeving. Liever iets rustiger? Dan ga je gewoon lekker ijsvissen. ’s Avonds is het natuurlijk tijd voor de jacht naar het Noorderlicht, ook te combineren met een rendiertocht!

Nog een bijzondere plek om naartoe te gaan tijdens je reis in Finland: Luosto. Een klein plaatsje in Centraal Lapland waar je de groene waas op zijn allermooist spot. Sla tijdens je trip ook vooral de ultieme Lapland excursie niet over, maak een authentieke husky safari!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5x-waarom-lapland-een-topbestemming-is/”]

Noorderlicht Ijsland

3. Een Noorderlichtreis in IJsland

Alleen voor de geisers, watervallen en vulkanen zou je al naar IJsland afreizen. Het leuke aan een Noorderlichtreis naar IJsland is dat je het licht op heel veel plekken kunt zien!

Maak bijvoorbeeld een citytrip naar Reykjavik:

Met een beetje geluk kun je het Noorderlicht in IJsland zelfs zien vanuit de hoofdstad.  Klim ’s avonds naar de top van de prachtig verlichte kerktoren in Reykjavik en wie weet zie je Aurora Borealis zo boven je verschijnen. Monique sliep in tijdens haar reis in Hotel Bjork: ‘Een mooie uitvalsbasis voor alle excursies en heel vriendelijk personeel!’

Nog een paar dingen die je zeker niet over wilt slaan tijdens je IJslandse Noorderlichtreis:

  • Breng een bezoekje aan de Blue Lagoon van IJsland. Deze luxe geothermisch verwarmde spa ligt vlakbij het vliegveld. Je spot het Noorderlicht misschien wel in bikini vanuit het bubbelbad. Wauw!
  • Een leuke excursie voor overdag: een spectaculaire gletsjerwandeling op de Sólheimjökull.

Elke avond neem je natuurlijk uitgebreid de tijd voor het Noorderlicht. De gids neemt je mee naar bijzondere plekken buiten de stad om vlagen van het groene licht te spotten.

Hoe donkerder het is, hoe beter je het bijzondere licht kunt zien. De kans om de groene lucht in IJsland te zien is daarom het grootst van november tot februari. De lucht op dit eiland is bovendien superschoon, waardoor je uitzicht nog mooier wordt.

Heb jij nog tips over waar je het Noorderlicht in volle glorie kunt zien? Deel je tips in de reacties!