3x doen tijdens een vakantie in de Bourgogne

Redactie - 12 januari 2018

3x doen tijdens een vakantie in de Bourgogne

Redactie - 12 januari 2018

Een mooi uitzicht, mild zonnetje op je gezicht en een tafel vol wijn en decadente snacks voor je neus… Leven als een Bourgondiër hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ga gewoon voor een vakantie in de Bourgogne! Ontdek de Bourgondiër in jezelf met deze must do’s.

Vakantie in de Bourgogne - Wijngaard1. Wijntjes nippen in een Bourgondische wijngaard

Een echte Bourgondiër kan natuurlijk niet zonder een goed glas wijn. In de vallei ten westen van de rivier de Saône stikt het van de enorme wijngaarden. Of je nou van een witte Chardonnay houdt of meer bent van een rijke Pinot noir, de Bourgogne is the place to be!

Waar je precies moet zijn? Neem het middeleeuwse stadje Beaune als uitvalsbasis en ga op ontdekkingstocht langs de vele wijnkelders en gastvrije wijngaarden. ‘Beaune is de wijnhoofdstad van de Bourgogne. Zeker bezoeken!’, schijft reviewer Iwagenaar. ‘Een keur aan wijnkelders’, tipt ook reviewer Vosanita.

Vakantie in de Bourgogne - Kookcursus2. Een kookcursus doen tijdens je vakantie in de Bourgogne

Je kunt je tijdens je vakantie in de Bourgogne natuurlijk gewoon laten verrassen door de heerlijkste truffels, escargots, Boeuf Bourguignon en wilde champignons. Maar jouw leven als Bourgondiër kan pas echt beginnen als je zelf precies weet hoe je al die heerlijke gerechten klaarmaakt! Een vakantie in de Bourgogne is de ultieme kans om jouw kookkunsten een upgrade te geven. In het sfeervolle Dijon kun je terecht bij L’atelief de Chefs en ook in Beaune is een sfeervolle kookschool (The Cook’s Atelier).

Een tip: zorg voor genoeg ruimte in je kofferbak om een flinke dosis onmisbare Bourgondische ingrediënten mee terug te nemen. Zoals de heerlijk pittige Dijon Mosterd, de authentieke Bourgondische truffels en de gevaarlijk lekkere Crème de Cassis (zwarte bessen likeur).

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/5-must-sees-frankrijk/”]

Vakantie in de Bourgogne - kasteel3. Romantisch overnachten in een Bourgondisch kasteel

Hoewel er meer dan genoeg fijne campings in de regio zijn, maakt een overnachting in een kasteel je vakantie in de Bourgogne natuurlijk pas echt compleet. Zie je het wel zitten, wakker worden in je eigen torenkamer? Hierbij een paar goed gewaardeerde opties:

  • Kasteel Château de Burnand is volgens jullie een aanrader. Het enorme kasteel krijgt een review score van een 9,1.
  • Ook Kasteel de Champ Ramet scoort goed (review score: 8,7): ‘Dit is leven als God in Frankrijk!‘, schrijft de familie Warmolts.
  • Graag een luxe zwembad van achttien meter in je kasteeltuin? Ga dan voor een overnachting in Château la Megene. Reviewers Jeroen en Tineke geven dit kasteel een dikke 10. ‘Het is dat we geen 11 kunnen geven‘, schrijven ze. ‘Het uitzicht overtreft alles!

Wat is jouw favoriete bestemming tijdens een vakantie in de Bourgogne? Wij zijn benieuwd naar jouw review