Gambia all inclusive hotels waar je nú wilt verblijven

Redactie - 19 november 2017

Gambia all inclusive hotels waar je nú wilt verblijven

Redactie - 19 november 2017

In Gambia vind je een aantal prachtige resorts pal aan het strand, met alles in huis voor een relaxte winterzonvakantie. Veel hotels in het Afrikaanse land boek je op basis van logies en ontbijt of halfpension, maar wij vonden in Gambia drie parels van all inclusive hotels. Dít zijn ze.

All Inclusive Hotels in Gambia

Hotel Sunbeach

In het levendige Cape Point staat viersterrenhotel Sunbeach. De naam verklapt het al: vanuit het hotel stap je zo het zonnige strand op. Het hotel is recentelijk gerenoveerd en beschikt over prima kamers en een fijn zwembad. Qua vermaak: er worden sportieve activiteiten georganiseerd en er is een kidsclub. In restaurant Togali kun je kiezen uit traditionele Afrikaanse gerechten en internationale maaltijden. Visliefhebber? Schuif aan bij à-la-carterestaurant La Cucina, waar heerlijke visgerechten worden geserveerd (wel tegen betaling en vooraf reserveren).

Tom op Zoover: ‘Vrienden tipten ons Hotel Sunbeach. Zonder al te hoge verwachtingen – het is immers Afrika – gingen we erheen. Ik kan kort zijn: volgend jaar gaan we weer! De mensen zijn er – ondanks de armoede – ontzettend vriendelijk. Het hotelpersoneel doet er alles aan om je een geweldige vakantie te bezorgen. De kamers zijn ruim en schoon. Het buffet is niet super uitgebreid, maar de kok weet elke dag variatie aan te brengen en het eten is goed en smaakvol bereid. Het gebeurt regelmatig dat de stroom uitvalt, maar ook dat hoort bij Gambia!

[article href=” http://www.zoover.nl/blog/in-beeld/gambia-winterzon/”]

Hotel Gambia Coral Beach & Spa

Gambia Coral Beach Hotel & Spa ligt direct aan het strand. Het resort is omringd door palmbomen en gebouwd in Afrikaanse stijl. Groot pluspunt is het prachtige uitzicht over zee en de avonden met livemuziek. Behoefte aan beweging na een dag op je zonnebedje? Fitness, aerobics, steps, darts en volleybal behoren ook tot het all inclusive arrangement. In het Spa Center ontspan je in de sauna of Turks bad. Massages en schoonheidsbehandelingen zijn tegen betaling. Verschillende gerechten (buffet) en snacks nuttig je in het hotelrestaurant, terwijl je bij de poolbar je cocktail bestelt.

Een prachtig en schoon resort. Een taxi brengt je binnen een kwartiertje naar de bruisende strip van Kololi. Het vriendelijke personeel staat dag en nacht voor je klaar. Het grote zwembad wordt dagelijks schoongemaakt en binnen no-time sta je op het prachtige privéstrand.’ (Reviewer Luuk)

Hotel Sunset Beach

Hotel Sunset Beach heeft alles wat je van een all inclusive hotel wenst. Namelijk: een heerlijk zwembad, lekker eten en fijne kamers. Als je liever een duik in zee neemt, sta je met een paar stappen (over de Kotu-rivier) op Kotu beach. Eten en drinken doe je in het gezellige buffetrestaurant en het entertainment-team zorgt voor het nodige vermaak voor jou en je eventuele kroost. Ultiem relaxen? Ga voor een massage in de schoonheidssalon.

Dave noemt het hotel in zijn beoordeling gezellig en kleinschalig: ‘Het resort ligt pal aan de zee en is niet te groot. Tijdens je onbijt en diner heb je het mooiste uitzicht. Ook belangrijk: de kamers zien er netjes uit, je krijgt elke dag schone lakens en handdoeken en de kamers hebben een priveterras dat grenst aan de mooi aangelegde tuin.’

Meer inspiratie voor een vakantie in Gambia? Je vindt het hier.