3 vergeten Canarische Eilanden

Redactie - 8 juli 2018

3 vergeten Canarische Eilanden

Redactie - 8 juli 2018

De Canarische Eilanden zijn al jaren een populaire vakantiebestemming. Jaarlijks vertrekken vele vakantiegangers maar wat graag naar Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura of Lanzarote. Maar het stopt niet bij deze vier populaire eilanden. Er zijn er nog drie, die minstens zo mooi zijn.

La Palma

1. Sterren kijken op La Palma

La Palma is het grootste eiland van de ‘vergeten drie’. Met 80.000 inwoners is het echter nog steeds geen vetpot en verwacht daarom ook geen gigantische resorts of overvolle stranden. Nee, de meeste toeristen komen hier met een andere reden.

En die reden is wandelen. La Palma is een echt ‘hike-eiland’. Talloze gemarkeerde paden – ruim 1000 kilometer – zorgen ervoor dat je te voet het eiland op een veilige en vooral prachtige manier kunt ontdekken.

Twee andere redenen voor mensen om dit eiland te bezoeken zijn de gigantische vulkaan (Caldera de Taburiente) in het midden van het eiland én de astronomische waarde van La Palma. Het zit namelijk zo; nergens ter wereld kun je zo goed sterren kijken als hier. Dit komt omdat de regels als het komt op luchtvervuiling extreem streng zijn.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/vakantie-in-spanje-10-dingen-voor-op-spanje-bucketlist/”]

2. Walvissen spotten op La Gomera

Van de 3 vergeten Canarische eilanden is La Gomera misschien wel het minst toegankelijk. Maar, dit maakt het eiland direct ook interessant bij sommige vakantieliefhebbers.

La Gomera staat onder andere bekend om zijn wandelpaden. En deze paden zijn anders dan op het ‘hike-eiland’ La Palma. Hier is het ruiger en makkelijker om te verdwalen. Natuurlijk gebeurt dat niet, maar we willen alleen aangeven dat het ‘avonturierslevel’ hier iets hoger ligt dan op het grotere La Palma.

Wat op La Gomera ook heel goed kan is het bekijken van zoogdieren. En dan hebben we het over walvissen en dolfijnen. Je kunt er ook nog eens zeker van zijn dat je ze tegenkomt (wat niet altijd het geval is). Overigens kreeg het eiland in 2011 nog de ‘excellent World Biosphere Reserve Status’, wat je eigenlijk alleen krijgt als je ecosysteem van een bijzonder hoog niveau is. 

La Gomera

3. Duurzaam genieten op El Hierro

El Hierro is het kleinste eiland van alle Canarische eilanden. Met slechts tien duizend inwoners zou je misschien denken dat er als toerist niets te doen is, maar schijn bedriegt.

Het eiland staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, wat resulteert in het feit dat er maar weinig nieuwe hotels gebouwd mogen worden. Sterker nog, echte resorts heb je hier nauwelijks. De toeristen díe er komen zien zich genoodzaakt om te slapen in kleine familiaire accomodaties. Vakantiegangers die dus ver van al die grote resorts willen blijven, maar toch het aangename van de Canarische eilanden willen ervaren, zitten gebakken op El Hierro.

Maar; er is meer wat El Hierro speciaal maakt. Het is namelijk het eerste eiland ooit dat volledig draait op eigen gewonnen energie. Het eiland is dus 100 procent duurzaam. Dat komt dankzij een hypermoderne hydro-elektrische energiecentrale. Behoorlijk vooruitstrevend dus, dat Spaanse eilandje in de buurt van Marokko. En om het allemaal nóg hipper te maken: er is op het hele eiland gratis Wifi. Geen gekke telefoonrekening als je thuiskomt dus, en lekker facetimen met het thuisfront terwijl je met je blote voeten in de branding staat.

Nog steeds niet overtuigd van El Hierro? Wat nou als je zouden vertellen dat er in totaal 46 officiële duiklocaties zijn rondom het eiland? Een echt duikwalhalla dus, waar een beetje een liefhebber geweest moet zijn.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/top-tien-mooiste-stranden-van-spanje/”]

El Hierro

Ben jij op de Canarische Eilanden of ergens anders in Spanje geweest? Schrijf een review en help andere vakantiegangers!