De allerleukste kinderapps voor op reis

Redactie - 20 juli 2017

De allerleukste kinderapps voor op reis

Redactie - 20 juli 2017

Wachten bij het inchecken, de douane, de gate en ook nog eens rustig blijven tijdens de vlucht… En dat terwijl je kind normaal nog geen vijf minuten stil zit. Vind je het gek dat je zo opziet tegen de reis naar die heerlijke camping in Italië of dat hotel aan de Spaanse costa?  Lang leve de telefoon of tablet. Met deze tien apps verveelt je kind zich geen seconde!

 

1. Zappelin app

Deze app blijft een groot succes bij kleine kinderen. Spelletjes, voorlezen, filmpjes, kleuren, dansjes meedoen, stempelen, er is van alles mogelijk. En goed nieuws! Want sinds vorige maand zijn onder andere Bob de Bouwer, nijntje, De Smurfen, Pim & Pom en Shaun het Schaap offline te bekijken. In het vliegtuig of op de camping: deze series kunnen eindeloos op repeat.
Gratis, vanaf 2 jaar

[article href =”http://www.zoover.nl/blog/tips/5x-spelletjes-op-vliegveld/”]

 

Beeld: itunes.apple.com

2. Puzzel voor kinderen

Is je kind gek op puzzelen? Download dan de leuke app Puzzel voor Kinderen voor kleintjes van 0-4 jaar! Je kind kan de puzzelstukjes makkelijk over het scherm slepen. Is het plaatje compleet, dan volgt er een grappig beeld met gejuich. Je kind heeft keuze uit 36 puzzels met dieren, auto’s, robots en muziekinstrumenten.

Gratis, 0-4 jaar

Beeld: itunes.apple.com

3. Dierenzoeker app

Wil je kind alles weten over de dieren om hem heen? Wat voor tor dat precies is in de achtertuin? En wat het verschil is tussen een metselbij en een akkerhommel? Met deze app kan hij het tot op de bodem uitzoeken. Je kind vult eerst in wat hij al weet over het dier, bijvoorbeeld welke kleur hij heeft of het aantal poten. Daarna gaat de app op zoek en geeft alle informatie.

Gratis, Leeftijd 7-12 jaar.

Beeld: lego.com

4. Lego Duplo

Superleuk al die apps van Lego Duplo, zoals een bos vol dieren, een vliegtuig en een circustent. Je kind kan van alles bouwen, laten bewegen en zijn fantasie te vrije loop laten gaan. Daar is hij wel een tijdje zoet mee!
Gratis, vanaf 2 jaar

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/16-onmisbare-apps-op-vakantie/”]

Beeld: jufjannie.nl

5. Juf Jannie

Van Juf Jannie bestaan meerdere apps, allemaal even leuk en vooral heel leerzaam. Er zijn basis puzzels en apps met cijfers of letters en de juf helpt je kind spelenderwijs leren lezen of rekenen. In de serie zijn twee gratis  apps, zodat je eerst kennis kunt maken met deze gezellige juf voordat je de andere apps aanschaft. Veel leerplezier tijdens het wachten!

Gratis en betaalde versies, vanaf 2 jaar

Beeld: itunes.apple.com

5. Sound Touch

Sound Touch heeft verschillende thema’s zoals boerderijdieren, wilde dieren, vogels, voertuigen, muziekinstrumenten en spullen in huis. Druk je op een plaatje van bijvoorbeeld een olifant, dan zie en hoor je het dier. En niet steeds hetzelfde plaatje, maar vijf verschillende. Je kunt ook instellen dat je het woord hoort. Leuk om met je peuter te doen, maar ook je baby vindt de plaatjes en geluiden vast reuze interessant!
Gratis en betaalde versie, peuters en kleuters

Beeld: letterschool.nl

6. LetterSchool

Leren schrijven? Ook daarvoor zijn er superleuke apps. Bij LetterSchool leert je kind spelenderwijs alle letters van het alfabet en de cijfers 1 tot 10 schrijven. Wat is er leuker dan letters leren schrijven met fluitende stoomtreintjes, glinsterende armbanden en brommende grasmaaiers? LetterSchool is voor kinderen van 3-7 jaar die nieuwsgierig zijn naar letters en cijfers.

Prijs €6,99, 3-7 jaar

Beeld: iculture.nl

7. Slaap lekker

De slaapverhaaltjes app is niet alleen leuk voor het slapengaan. Ook als jouw kleine tijdens het wachten voor vertrek geen oog dichtdoet, kan hij er wel voor zorgen dat alle dieren lekker gaan slapen. Deze app heeft een geweldig verhaaltje, leuke opdrachten en de allermooiste tekeningen.
€ 2,99, 1-4 jaar 

Beeld: itunes.apple.com

8. Hoopa City app

Je kind ontwerpt en bouwt zijn eigen wereld in Hoopa City. Samen met de nijlpaard uit de populaire Dr. panda games gebruikt hij verschillende elementen om wegen te bouwen, huizen en nog veel meer. Zo maakt je kind bijvoorbeeld een zwembad met het bouwelement de ‘druppel’. Laat de voorpret van een lekkere duik maar beginnen!

Prijs €3,49, 6-8 jaar

Beeld: itunes.apple.com

9. Alle apps van Sago Mini bij elkaar

Je tablet of telefoon staat vast al vol met de Sago Mini-apps. Van Pet Cafe tot Vliegtuigen: er zijn talloze apps. Ze kosten alleen bijna allemaal €3,49 per stuk, dus dat loopt snel in de papieren. De makers hebben daarom iets nieuws bedacht: een overkoepelende app waar je maandelijks voor betaalt: Sago Mini Wereld. Je kind heeft dan onbeperkte toegang tot twintig spelletjes, zonder reclame.

Twijfel je over dit abonnement? Sago Mini Wereld heeft drie games die je gratis kunt spelen. Ideaal tijdens het reizen, want je kind is lekker bezig en heeft geen internetverbinding nodig.

Deels gratis of een maandabonnement van €4,99, onder 5 jaar

Beeld: itunes.apple.com

10. Het Muizenhuis

Ken je Het Muizenhuis van de succesvolle boeken of van de geweldige decors in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam of de winkel in de Jordaan? Ook online is er van alles te doen met Sam en Julia. De kleinsten kunnen luisteren naar verhaaltjes en muziek, grotere kinderen leren hoe verschillende muziekinstrumenten klinken, kunnen samen viool spelen, naar de bakker of het theater gaan. Kijk samen met je kind naar de details in de afbeeldingen. Zien ze dat de wereld waarin Sam en Julia leven met de hand is gemaakt?

Prijs €3,49, vanaf 4 jaar

Heb jij nog tips voor leuke apps? Deel ze in een reactie of op Facebook