10x de meest bijzondere hotelovernachtingen voor het wauw-gevoel

Redactie - 18 januari 2018

10x de meest bijzondere hotelovernachtingen voor het wauw-gevoel

Redactie - 18 januari 2018

Een weekendje weg of een verre reis is natuurlijk al dik vet genieten an sich, maar ga je echt voor het ultieme wauw-gevoel? Dan boek je een nachtje (of meerdere) bij deze bijzondere accommodaties. Van boomhutsuite tot iglo-hotel en militair fort: dit vergeet je nooit meer.

Bijzondere hotelovernachting - boomhut

1. Boomhut

Grote kans dat je als kind droomde van wonen in een boomhut. Kan gewoon in Drenthe, waar je een boomhutkamer kunt boeken bij Camping de Torentjeshoek of Camping de Norgerberg. Ook geweldig: de luxe boomhutten, tenten op palen en glampingtenten van de Garden Village bij het meer van Bled (Slovenië). Een sprookje!

Bijzondere hotelovernachting - iglo

Beeld: Bruised Passports.

2. Iglo

Nergens kun je het noorderlicht romantischer spotten dan Kakslauttanen Arctic Resort. Kruip knus tegen elkaar aan in bed onder het glazen dak van je iglo. Een beter uitzicht is er niet. En natuurlijk hoef je hier niet dagenlang alleen maar te wachten op het noorderlicht. Je kunt ook op een skidoo springen, de hengel in een ijswak uitgooien of je door de liefste hondjes laten meenemen voor een sleetocht.

Beeld: Cappadocia Cave Suites.

3. Grothotel

Ben je op de maan geland? Nope. Cappadocië, Turkije. Iets buitenaards heeft het zeker, maar je vindt het gewoon op een paar uurtjes vliegen vanaf Schiphol. Over vliegen gesproken: een ballonvlucht bij zonsondergang is echt een bucketlist-dingetje. Slapen in stijl doe je hier in een van de grothotels, zoals Cappadocia Cave Suites.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover-awards/winnaars-zoover-awards-accommodaties-2017/”]

4. Privé-eiland

Een privé-eiland afhuren voor de ultieme droomvakantie? Zo’n eiland helemaal voor jezelf en je gasten ligt binnen handbereik, en dat kan zelfs zonder je bankrekening te plunderen. Huur je eigen eiland in de Bahama’s vanaf € 395 en dan kun je ook nog zeven vrienden meenemen. Bekijk hier andere betaalbare privé-eilanden.

5. IJshotel

Game of Thrones-fans opgelet! Winter is coming? Nee, winter is here! En wel in in Lapland Hotels SnowVillage. Een ijshotel dat volledig in Game of Thrones-thema is aangekleed. Alle tien de kamers hebben een fantastische ijssculptuur, zoals een woeste white walker met gloeiende blauwe ogen, een ijzige replicatie van Braavos’ Hall of Faces en een levensgrote ijzeren troon. Je slaapt op een ijsbed met een thermoslaapzak. Fantastisch, maar kost wel een flinke duit. Bijna € 400 per nacht. Een iets kleiner budget maar nog wel nieuwsgierig naar een nachtje in een ijshotel? Het ijshotel in Jukkasjarvi (Zweden) is ook top!

6. Drijvend hotel

Hoe zou Parijs er vanaf het water van de Seine uitzien? Dat ga je beleven tijdens een nachtje bij het OFF Paris Seine hotel. Het eerste hotel van de stad dat drijft. Uniek is het zeker!

Bijzondere hotelovernachting - militair fort

7. Militair fort op zee

Van een negentiende-eeuws zeefort naar luxe hotel waar je alleen met de boot of helikopter kunt komen. Het verrassende Fort No Man’s Land ligt in Zuidoost Engeland, op zo’n twee uur van Londen. Geniet van je kamer met zeezicht, de jacuzzi, spa of de culinaire hoogstandjes die hier uit de keuken komen zeilen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/9x-bijzonder-overnachten-in-turkije/”]

Bijzondere hotelovernachting - vliegtuig

8. Vliegtuigsuite

Óf waan je een piloot in de vliegtuigsuite op vliegveld Teuge, midden in de stedendriehoek Deventer, Apeldoorn en Zutphen. Bijzonder vliegtuigje wel: met bubbelbad, douche, infrarood sauna, minibar, drie flatscreen tv’s en ga zo nog maar even door!

Bijzondere hotelovernachting - hijskraan

9. Hijskraan

Voor deze beauty van een accommodatie moet je zeker geen hoogtevrees hebben. Hoog boven Amsterdam kun je namelijk met fantastisch uitzicht slapen in een hijskraan. Volgens Dennis van Essen een echte ‘bucketlist-ervaring.’

Bijzondere hotelovernachting - yurt

Beeld: Portugal Nature Lodge.

10. Yurt

Doe zoals de Mongoolse nomaden doen en slaap een nachtje in een yurt. Niet in Mongolië, maar iets dichter bij huis: bij Bed and Breakfast Portugal Nature Lodge in Alentejo, Portugal. Mirella: ‘De yurt was van alle gemakken voorzien, maar gaf toch het ultieme buitengevoel.’

Bonus:

Wat is de meest bijzondere accommodatie waar jij logeerde? Laat het weten in een reactie of schrijf een review.