10 tips: zo maak je de beste bucketlist

Redactie - 5 mei 2018

10 tips: zo maak je de beste bucketlist

Redactie - 5 mei 2018

Heb jij ook zo’n lijst met absolute droomvakanties in je hoofd? Zet ze op papier en je hebt jouw ultieme vakantiebucketlist! Weet je niet hoe je moet beginnen? No problem, we helpen je op weg met 10 gouden tips. Zo maak je de beste bucketlist met jouw droomvakanties!

Zo maak je de beste bucketlist Parijs

Tip 1: ondervraag jezelf

Welke plek móét je echt zien tijdens je leven? Romantisch Rome, prachtig Parijs of fantastisch Fins-Lapland? En van wat voor sóórt vakanties droom je? Wil je hiken in de Zwitserse Alpen of zie je jezelf juist liggen in een luxe all inclusive resort (zoals bijvoorbeeld het Hotel Delphin Imperial in Antalya)? Laat je gedachten de vrije loop en zet alles op papier.

Zo maak je de beste bucketlist Nieuw-Zeeland

Tip 2: bepaal een termijn

Droom je van een reis door Nieuw-Zeeland na je pensioen? Prachtig natuurlijk, maar misschien duurt dat nog wel een jaar of dertig. Dan ben je jouw bucketlist waarschijnlijk al lang en breed vergeten. Focus dus vooral op dingen die je binnen nu en drie jaar kunt doen. Dat maakt het veel concreter.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/bucketlist-7-nieuwe-wereldwonderen-3-weken/”]

Tip 3: neem de tijd

Neem de tijd voor het maken van je bucketlist. Knal hem dus niet in een uurtje in elkaar. Ideetje: leg de lijst een week lang op de keukentafel en voeg steeds een item toe als het je te binnen schiet.

Zo maak je de beste bucketlist camera

Tip 4: houd het aantal items beperkt

De kans dat je alle items van een bucketlist met tien droomvakanties af kunt vinken, is veel groter dan bij een lange lijst met vijftig trips. Houd het aantal items daarom een beetje beperkt. Dan blijft het te behappen.

Zo maak je de beste bucketlist Australie

Tip 5: durf te dromen…

…maar verlies de realiteit niet uit het oog. Een lijst met alleen maar dingen zoals ‘een jaar lang met de camper door Australië’ en ‘een boottocht naar de Zuidpool’ is heel erg tof. Tenzij je miljonair bent, zijn tien van dit soort vakanties in twee jaar niet echt haalbaar. En dan heb je dus niet zoveel aan die bucketlist.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/10-tips-om-bucketlist-maken/”]

Tip 6: hang er een prijskaartje aan

Is één van jouw items een vakantie naar een gezellige B&B op het Franse platteland? Of een reis naar de Machu Picchu in Peru? Met hulp van wat zoekwerk op internet kun je alvast een schatting maken van de kosten. Hang je een prijskaartje aan je bucketlistitems, dan kun je meteen gericht gaan sparen.

Slaaptip: Bed and Breakfast L’ Arrivee is zo’n heerlijke B&B op het Franse platteland. Jullie zijn dol op deze plek en geven het een fenomenale 9,4. Jeannie en Peter vinden het zelfs een 10 waard en schrijven: ‘Buitengewoon, dit paradijsje! Mooie wandeltochten gemaakt, chateaus bezocht en bovenal vriendelijke mensen ontmoet.’

Zo maak je de beste bucketlist Domburg

Tip 7: maak een mooie mix

Zet op je vakantiebucketlist een mix van groot en klein. Dus een weekend met je gezin in dat fantastische strandhuisje in Domburg, naast een groepsvakantie naar de Chinese muur. Een combinatie van lange en korte termijndoelen houdt je gemotiveerd.

Zo maak je de beste bucketlist vriendinnen

Tip 8: maak je lijst niet alleen

Samen is leuker dan alleen, ook als het om een bucketlist gaat. Maak je lijst dus samen met je partner of je beste vriend(in). Waarom? Wie weet bedenken jullie nog toffe ideeën om samen te doen. Bijvoorbeeld een ouderwets feestweekend in Berlijn. En jullie kunnen elkaar scherp houden: ‘Hee, hoeveel vakanties heb jij al afgestreept?!’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/5x-waarom-cappadocie-op-bucketlist-hoort/”]

Tip 9: zet je bucketlist op écht papier…

… en hang hem op. Bijvoorbeeld op de wc. Dan zie je hem sowieso een paar keer per dag.

Zo maak je de beste bucketlist vrienden

Tip 10: je lijst is nooit af

Probeer iedere maand eens een keer echt serieus naar je lijst te kijken (dus niet alleen als je slaperig op de wc zit ’s ochtends). Dan kun je hem updaten als dat nodig is. Zet ‘m op en veel plezier!

Heb jij nog tips voor het maken van een vakantiebucketlist? Deel ze met ons in de reacties!