Must see’s op Bali: zeker doen!

Redactie - 20 oktober 2017

Must see’s op Bali: zeker doen!

Redactie - 20 oktober 2017

Hou je van verre reizen? Ga dan naar Bali! Bali is niet eens zo groot, maar er is genoeg te doen en te zien om je weken bezig te houden. Van prachtige stranden tot eeuwenoude tempels: er zit altijd iets voor je bij. Dit zijn onze 10 must see’s op Bali!

Monkey Forest Ubud

1. The Monkey Forest in Ubud

Aan de rand van het kunstenaarsstadje Ubud ligt het Monkey Forest, een mooi stukje jungle dat bewoond wordt door zeshonderd brutale apen. In het complex vind je drie heilige tempels, prachtig gelegen in het groen. Let wel goed op de apen, want je zonnebril of pet ben je zo kwijt. Zoek je een mooi hotel in Ubud, dan valt er veel te kiezen. In het prachtige Hotel Maya Ubud, dat van jullie een 9,5 krijgt, zit je in elk geval goed.

2. Wandelen over de Campuhan Ridge

Vanuit Ubud kun je verschillende mooie wandelingen maken, waarbij je in no time tussen de rijstvelden loopt. De Campuhan Ridge Walk start vanaf de brug in Ubud en loopt tot aan de Karsa Spa. Je loopt over een heuvel, met aan weerszijden een knalgroen landschap en je eindigt je hike tussen de rijstvelden.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/3x-budgetresorts-op-bali-luxe-betaalbaar-prijsje/”]

watertempel Bali

3. Must see’s op Bali: watertempel Tirta Empul

Vanuit Ubud kun je makkelijk een tripje maken naar de watertempel Tirta Empul. Dit is één van de belangrijkste tempels van Bali, dankzij het heilige water dat hier uit bronnen komt. De Balinezen komen hier om zich te reinigen en er vinden regelmatig ceremonies plaats.

Jatiluwih rijstterrasssen

4. De rijstterrassen van Jatiluwih

Op Bali barst het van de mooie knalgroene rijstterrassen, maar die van Jatiluwih zijn misschien wel het mooist van allemaal. Ze staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege hun eeuwenoude ingenieuze bewateringssysteem én zijn enorm indrukwekkend qua landschap. Je kunt hier mooie wandelingen maken, tussen rijstvelden zo ver als je kunt kijken.

5. Ontdek de onderwaterwereld van Bali

Dol op het onderwaterleven? Bali wordt omringd door koraalriffen waar je prachtig kunt duiken en snorkelen. Pulau Menjangan in het noordwesten van Bali is de beste plek om de meest kleurrijke vissen en koralen te ontdekken.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/bali-met-een-peuter/”]

surfen Bali

6. Leer surfen in Canggu

Canggu is een leuk surfersplaatsje ter noorden van Kuta, waar de sfeer relaxed is en waar de leuke restaurants de grond uit schieten. Wil je graag leren surfen, dan is dit een ideale plek. Een surfles regel je zo op het strand. Canggu heeft verschillende leuke slaapplekken, met Bali Lifestyle Resort Villa Senyum als één van de beste keuzes. ‘De sfeer zou ik omschrijven als gemoedelijk, rustig en ontspannen. Geschikt voor de rustzoeker en avonturier’, aldus reviewer Margot.

7. Woon een Balinese dans bij

Bali is cultureel gezien heel rijk en het is interessant om daar meer over te leren. Woon daarom zeker een keer een traditionele Balinese dans bij. In Ubud worden elke avond optredens gegeven.

Mount Batur Bali

8. Beklim de vulkanen Batur en Anung

Het binnenland van Bali wordt gedomineerd door twee vulkanen, Batur en de veel hogere Anung. Heb je zin in een uitdaging, beklim dan één van deze twee bergen. Zeker vanaf Anung is het uitzicht over Bali en Lombok onvergetelijk.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/vakantie-met-kinderen-naar-bali/”]

spa Bali

9. Kom tot rust in de spa

De Balinezen zijn beroemd om hun fantastische massages en een bezoek aan de spa hoort ook zeker bij je must do’s op Bali. Voor een spotprijsje kom je helemaal tot rust tijdens een massage en boek je makkelijk scrubs, gezichtsbehandelingen en manicures bij. Heerlijk!

10. Bezoek de moedertempel van Bali

De moedertempel van Bali is Pura Besakih, gelegen tegen de flanken van Mount Agung. Deze tempel is het spirituele hart van het eiland en je kunt hier uren dwalen door het enorme tempelcomplex. Zeker de moeite waard!

Heb jij goede tips voor leuke activiteiten op Bali? Laat het ons weten via de comments of via Facebook!