10 leukste musea in Nederland voor kinderen

Redactie - 9 september 2017

10 leukste musea in Nederland voor kinderen

Redactie - 9 september 2017

Stel: het is schoolvakantie en je hebt werkelijk alle entertainment al uit de kast gehaald. Wat kun je nog voor leuke dingen verzinnen? Check onze lijst van heerlijke pannenkoekenhuizen. En heb je ons overzicht van gratis dagjes uit in Nederland al gezien? Voor alle piloten, zeevaarders, bakkers en automonteurs in spé hebben we de 10 allerleukste musea verzameld.

1. Aviodrome, Lelystad

Bij Aviodrome in Lelystad kun je vliegtuigen spotten, de cockpit bestuderen en dwalen door de geschiedenis van de luchtvaart. Reviewer KJ: ‘Je kunt je hier werkelijk uren vermaken, het is een echte aanrader!

Leukste musea in Nederland voor kinderen2. Marinemuseum, Den Helder

Het Marinemuseum in Den Helder is misschien wel de enige plek in heel het land waar je een onderzeeër van binnen kunt bewonderen. Van de slaapcabines tot de machinekamer, alles is te bezoeken. Het is volgens jullie spannend en leerzaam om hier rond te lopen. ‘Onze kleindochter wist opeens wat ze later wil worden‘, meldt reviewer C. Grootherder.

Is Den Helder wat ver weg voor een dagtripje? Boek een nacht bij Studio Bosch Duin Strand en plak er een dagje uitwaaien op het strand aan vast!

3. Zuiderzeemuseum, Enkhuizen

Zodra de boot aanmeert op het terrein van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, waan je je volgens reviewer Sharon in een andere tijd. ‘De klokt die zachtjes tikt onder de bruinverbrande balken, de bedstee die net beslapen lijkt te zijn. Echt geweldig!‘, schrijft ze.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/last-minute-heerlijk-weekendje-weg/”]

Leukste musea in Nederland voor kinderen - Bakkerijmuseum4. Nederlands Bakkerijmuseum, Hattem

De woorden ‘knus‘ en ‘gezellig‘ komen verdacht vaak voor in jullie reviews van het Nederlands Bakkerijmuseum in het Gelderse Hattem. Behalve met de sfeer zit het ook duidelijk helemaal goed met de show die bakker Fred neerzet. ‘Het museum is leuk. Maar de show? Die is fantastisch!‘, schrijft reviewer Sandra.

Leukste musea in Nederland voor kinderen - twintigste eeuw5. Museum van de Twintigste Eeuw, Hoorn

Het Museum van de Twintigste Eeuw is niet alleen één van de leukste musea in Nederland voor kinderen, maar minstens zo leuk voor papa en mama. Het museum staat vol speelgoed uit de vorige eeuw en is ‘een waardevol stukje nostalgie‘, zoals één van jullie het beschrijft. ‘Telkens hoor je iemand ‘oh ja weet je nog’ zeggen‘, schrijft een andere reviewer.

6. Oorlogsmuseum Overloon, Overloon

In Oorlogsmuseum Overloon kun je ervaren hoe Nederland eruit zag tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door te luisteren naar de verhalen van ooggetuigen of door de indrukwekkende militaire collectie te bestuderen. ‘Mooie collectie en goed in tijdsvolgorde opgezet‘, oordeelt reviewer Hans.

Leukste musea in Nederland voor kinderen - Louwmans automusem7. Louwman Automobielmuseum, Den Haag

Het Louwman Automobielmuseum is ongetwijfeld één van de leukste musea in Nederland voor kinderen die van auto’s houden. ‘Old-timers, koetsen, sportwagens, brandweerauto’s, van alles is er te zien‘, schrijft Irma over de afwisselende collectie auto’s. Zelfs reviewer Madeleine, die zegt dat ze ‘niet zo’n autoliefhebber is‘ geeft het museum een dikke 10.

Het Louwman Automobielmuseum ligt aan de rand van Den Haag en is een fijn excuus voor een weekendje weg. Benieuwd waar je in deze omgeving het beste kunt overnachten? Check bijvoorbeeld de reviews van Boulevard Hotel Scheveningen, die van jullie een 9 krijgt.

8. Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem

‘Een fantastische beleveniservaring voor jong en oud‘. ‘Een aanrader voor iedereen‘. Jullie zijn het duidelijk heel erg eens. Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is absoluut één van de leukste musea in Nederland voor kinderen! Reviewer CAB heeft nog een tip: ‘Zorg dat je op tijd bent. De dag is zo om en je verveelt je geen minuut!’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/top-5-openlucht-musea/”]

Leukste musea in Nederland voor kinderen - ambacht9. Oude Ambachten en Speelgoed museum, Terschuur

Wat het Oude Ambachten en Speelgoed museum in Terschuur zo’n aanrader voor een museumbezoek met kinderen maakt? Check de eerste etage en je begrijpt het. Hier barst het namelijk van het authentieke speelgoed. ‘Verbazingwekkend hoeveel spullen er zijn!‘, schrijft een reviewer. Reviewer Cees heeft nog meer goed nieuws: ‘Je mag overal aankomen!

10. Drents Museum, Assen

Een plek met het allergrootste poppenhuis van Nederland. Dat is sowieso niet verkeerd voor een museumbezoek met kinderen! Tel daar indrukwekkende wisseltentoonstellingen, een eeuwenoud gebouw en een gigantische archeologische collectie bij op en je begrijpt waarom het Drents Museum absoluut niet mag ontbreken in dit rijtje van leukste musea in Nederland voor kinderen. ‘Mijn meiden van zes en acht hebben een geweldige middag gehad!‘, schrijft reviewer Magreet.

Wat zijn volgens jou de leukste musea in Nederland voor kinderen? Deel je ervaringen en tips in een review!