Patty Varekamp woont al zeven jaar op het prachtige eiland Curaçao. Ze vertrok naar het zonovergoten eiland op zoek naar avontuur en is nooit meer weggegaan. Als local geeft ze jou nu de leukste to do’s van het eiland in de Caraïben. Dus twijfel je nog over een vakantie naar Curaçao of heb je al geboekt maar zoek je nog tips? Lees dan snel verder!

Dit kun je doen op Curaçao

Het verlaten strand van San Juan

Curaçao is veel meer dan stranden vol met bedjes en hippe beachclubs. ‘Als je langer op het eiland woont, ontdek je steeds weer nieuwe plekjes, zoals het strand van San Juan’, aldus Patty. Hier vind je drie prachtige strandjes, helder blauw water, ongerepte natuur en ultieme rust. De reden dat het hier zo rustig is? ‘Je hebt een grote auto en goede stuurkunsten nodig om er te komen!’ Neem je deze off-road rit naar dit unieke plekje, zorg dan wel voor een koelbox met voldoende drinken en eten. Je vindt hier namelijk geen faciliteiten, behalve vuilnisbakken. Wil je de perfecte Caribische ervaring beleven, vergeet dan de BBQ niet!

Zeevissen

Patty geeft toe dat dit eigenlijk iets is voor echte mannen die de ruwe zee willen trotseren, maar je kunt het altijd proberen (of meegaan). ‘Op Curaçao hebben we veel ervaren vissers die je mee kunnen nemen op zee om te vissen op tonijn, wahoo, dradu, crouper, barracuda of red snapper. Een ervaring om nooit meer te vergeten!’

En wat is er lekkerder dan ’s avonds aan te meren en je eigen gevangen vis op te eten? Verser kan niet.

Stadswandeling door Otrobanda

De wijk Otrobanda (ook wel bekend als De Overkant) is onderdeel van de historische binnenstad van Willemstad. Hier vind je onder andere het bekende, authentiek vormgegeven slavernij museum Kura Hulanda. Architect Anko van der Woude geeft iedere donderdag een rondleiding door deze indrukwekkende wijk. De tour is van 17.00 en 19.00 uur en kost maar vijftien Antilliaanse gulden (zo’n €7,80).

Patty is enthousiast over deze tour. ‘Anko’s rondleiding is geen commercieel verhaal of standaard praatje. Nee, hij vertelt met passie, omdat hij mensen graag met andere ogen naar de prachtige gebouwen van de binnenstad wil laten kijken. Inspirerend en vermakelijk!’ 

Zwemmen bij Playa Forti

Op het uiterste puntje van de westkant van Curaçao vind je Playa Forti. Hier vind je een prachtig strand en azuurblauwe zee, en bovendien dé plek om vanaf hoge rotsen in het water te springen. Veel mensen wagen een sprong van deze tien meter hoge klif. Dat kun je het beste doen zoals je hierboven ziet, dan heb je het minste last van hoogtevrees. Succes!

Borrelen in Pietermaai District

Zie jij jezelf al met een lekker drankje in de hand genieten van bovenstaande muziek? Het kan in het Pietermaai District. Ook Patty komt hier graag. ‘Vroeger was dit een vervallen wijk met veel armoede, zwervers en criminelen, maar tegenwoordig is dit de hipste wijk van het eiland.’ 

Live optredens zoals hierboven vind je overal in Pietermaai. Het is dus de beste plek om ’s avonds te genieten.

Zelf naar Curaçao?

Verkocht en wil je dit eiland ook ontdekken? Hieronder een aantal accommodaties waar je kunt overnachten. Alles bekijk je op Zoover.nl/Curacao!

Ben jij al eens op Curaçao of geweest en ken je nog meer leuke to do’s? Deel ze hieronder!

Meld je aan voor de Zoover nieuwsbrief: iedere week bomvol vakantie-inspiratie!  

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

18 februari - 2017

Reacties