Zó boek je de allergoedkoopste cruises!

Redactie - 9 augustus 2018

Zó boek je de allergoedkoopste cruises!

Redactie - 9 augustus 2018

Cruisevakanties, die zijn toch enkel weggelegd voor vakantiegangers met een ruim budget of pensionado’s? Welnee, dat is allang niet meer het geval! Een cruise is een geweldige manier om in korte tijd op de meest paradijselijke bestemmingen te komen. Met deze tips komt deze droomreis ook voor jou binnen handbereik! Ja, voor jou! Cariben, anyone?

Beeld: Anthony Metcalfe

Zelf boeken? Laat het uitzoeken!

Een veel gemaakte redenering in de reisbranche is dat het boeken via een reisbureau per definitie een stuk duurder is. Immers, je kunt tegenwoordig op internet toch alles vinden en zelf boeken? Technisch gezien wel, maar dat wil niet zeggen dat je altijd voordeliger uitkomt. En dan hebben we al die avonden speuren op de tablet niet eens mee gerekend. Ook op het gebied van cruises loont het de moeite om de hulp in de schakelen van een reisbureau of cruisespecialist. Door hun samenwerkingsverband met grote rederijen kunnen ze vaak ook persoonlijke aanbiedingen doen die je online niet zo snel (of helemaal niet) zult vinden. Maak daarnaast dankbaar gebruik van de expertise. Staan de Noorse fjorden bijvoorbeeld al een tijdje op je bucketlist? Maak je wensen kenbaar en ze gaan voor je aan de slag. Wie weet stap je binnenkort aan boord van het luxe Liberty of the Seas.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/helemaal-hip-maak-een-riviercruise/”]

Zorg dat je de boot niet mist

Net als bij vliegtickets is ook bij cruisevakanties de vraag: wanneer kun je het beste boeken? Kort gezegd heb je twee gunstige opties: of je boekt heel vroeg, of juist last minute. Wanneer je er vroeg bij bent, is de prijs vaak aanzienlijk lager dan wanneer de vertrekdatum in de buurt komt. En mocht de prijs onverhoopt tóch verder dalen, kun je altijd met het reisbureau of cruisespecialist in gesprek of daar nog iets aan te doen valt. Een last minute kan daarentegen verrassend leuk uitpakken. Cruiseboten hebben immers maar één doel: met volle bezetting vertrekken. Daarom komen er op het laatste moment vaak leuke opties voorbij zoals een aantrekkelijke upgrade of deelname voor een prikkie. Dat vaart dan nét even wat lekkerder op de Middellandse Zee langs de Cote d’Azur.

Betaalbare bestemming

Een goede strategie om een goedkope cruise te boeken is te kijken naar de meest voordelige bestemmingen. Vraag en aanbod is leidend in iedere markt, dus ook bij cruisevakanties. Droom je weg bij een cruise in de Cariben waarbij je meerdere paradijselijk eilanden aandoet? Dan hebben we goed nieuws voor je, want vanwege het grote aanbod zijn de prijzen doorgaans erg concurrerend. Zie jij jezelf al aanmeren op de Bahama’s, Curaçao of Jamaica? Reviewer Lotje stapte op het cruiseschip Freedom of the Seas en zei daarover het volgende: ‘Heerlijk schip, goed eten en drinken en meer dan vriendelijk personeel. Het erop en eraf gaan is heel makkelijk alles gaat lekker vlot en goed georganiseerd. De shows zijn goed en bij het zwembad hele dag vermaak.’ Welke route wil jij afleggen?

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/bijzonder/zouden-5-000-euro-mooiste-fjorden-cruises/”]

Populaire cruises

Cruiseschepen zijn er in allerlei soorten en maten en zijn vaak via verschillende aanbieders te boeken. Op Zoover vind je zeer goed gewaardeerde cruiseschepen! Verken Dubai of andere Aziatische landen met de MSC Splendida, die erg goed wordt beoordeeld. Reviewer Edgard: ‘Prachtig en groot schip…goed onderhouden en de Italiaanse design maakt het overweldigend!’ Klonken die Cariben je goed in de oren? Een cruise met de Zuiderdam maakt deze ervaring onvergetelijk. Zoek je het liever dichter bij huis? Met de Statendam doe je de mooiste plekjes van Europa aan. Welke cruiseroute staat op jouw bucketlist?

Wat is jouw mooiste cruise-ervaring? Laat een review achter en inspireer anderen!