Tips om zakkenrollen te voorkomen

Redactie - 26 september 2014

Tips om zakkenrollen te voorkomen

Redactie - 26 september 2014

Zakkenrollers weten hun weg goed te vinden naar je waardevolle spullen. Maar hoe voorkom je zakkenrollen? Houd je tijdens je vakantie of weekendje weg aan deze tips om zakkenrollers te slim af te zijn:

  • Laat je nooit afleiden
  • Laat waardevolle spullen in je hotel
  • Draag waardevolle spullen onder je kleding
  • Maak je tas diefbestendig
  • Houd je tas en waardevolle spullen altijd goed in de gaten

Zakkenrollen

1. Wees altijd alert en laat je nooit afleiden

Wees je bewust van de technieken die zakkenrollers gebruiken, bijvoorbeeld:
– Ze werken vaak met z’n tweeën, dus wees op je hoede als je wordt afgeleid door iemand.
– Ook straatartiesten en optredens zijn goede afleiders, wees hierbij extra alert.
– Ook maken ze gebruik van drukke plekken, dus wees extra alert op perrons, in de metro of op markten.
– Ze gebruiken hun charmes, dus hoe aardig iemand die je de weg vraagt ook lijkt, wees op je hoede.
– Wees altijd alert wanneer je geld opneemt, en ook nog even erna. Zakkenrollers kunnen van een afstandje kijken waar je je geld weg stopt, je volgen, en pas 5 minuten later toeslaan.

2. Laat je waardevolle spullen in je hotel

Geen zin om zo op je hoede te moeten zijn? Laat dan je waardevolle spullen achter in een kluisje in je hotel of goed verstopt op je hotelkamer en neem alleen het nodige mee.

3. Draag je waardevolle spullen onder je kleding

Draag je spullen op een plek waar het onmogelijk is voor zakkenrollers om ze ongemerkt van je te ontfutselen. Zoals je camera in een tasje op je buik, een heuptasje of moneybelt voor je pasjes en geld, en je telefoon op je lichaam, in een binnenzak of voorzakje van je broek. Of draag je spullen op een plek waar ze niet zichtbaar zijn voor zakkenrollers.

4. Maak je tas diefbestendig

Heb je een tas bij je? Houd er dan rekening mee dat zakkenrollers je tas open kunnen snijden met een mesje. Zorg dus voor een stevige tas met goede sluiting. Zorg ook dat je handtas altijd goed afgesloten is en draag deze schuin over de borst. Draag een rugzak op drukke plekken nooit op je rug.

5. Houd je tas of waardevolle spullen altijd goed in de gaten

– Check ook altijd even als je op een terrasje gaat zitten waar je portemonnee zich bevindt, had je hem nog in je jaszak zitten die nu over je stoel hangt? Of zit hij in je tas die nu op de grond voor het grijpen staat? Of ligt hij op tafel waar hij ongemerkt weggenomen kan worden?
– Als je even je ogen dicht doet, bijvoorbeeld op het strand, zorg dan dat je je je tas onder je hoofd legt, of tegen je lichaam, zodat je het in elk geval direct merkt als iemand deze weg neemt.
– Let ook tijdens het shoppen altijd goed op je tas, laat deze nooit in het pashokje hangen tijdens het passen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/best-gelezen-blogs/6x-meest-gelezen-praktische-vakantietips/”]

Het vaakst gezakkenrold in eigen hoofdstad

Volgens de poll op Zoover is 73 procent van de stemmers nog nooit gezakkenrold op vakantie. 17 procent is één keer beroofd en 3 procent zelfs meer dan één keer. De meerderheid van de stemmers is niet gerold tijdens een tripje naar een buitenlandse stad. Onze eigen hoofdstad kwam als winnaar uit de pollbus: Amsterdam staat met 33 procent van de stemmen op de eerste plaats, gevolgd door Barcelona met 22 procent van de stemmen en Parijs met 20 procent.

POLL - In welke Europese stad ben jij weleens gezakkenrold

Berlijn als veiligste stad

Ook kwam naar voren dat maar 2 procent van de stemmers in Berlijn bestolen is. De stemmers zien de Duitse hoofdstad dan ook als de meest veilige stad, met 36 procent van de stemmen. Berlijn is inderdaad ook erg veilig. Er is relatief weinig vandalisme en geweld en de criminaliteitscijfers dalen elk jaar. ‘In Berlijn voel je je op je gemak. De sfeer in de stad is top en de mensen zijn zo vriendelijk en behulpzaam!’ zegt Corine op Zoover. De Portugese hoofdstad Lissabon kwam met 20 procent van de stemmen terecht op een tweede plek.

POLL - Welke van deze steden denk jij dat het meest veilig is

Veilige wereldsteden

Steden buiten Europa die hoog op de veiligheidslijstjes staan zijn onder andere Singapore en Tokyo. Een bezoeker op Zoover zegt over Tokyo: ‘Een stad vol vriendelijke mensen! Geen moment hebben wij ons onveilig gevoeld. Verbazingwekkend om te zien hoe de mensen in de metro gewoon hun tas open hebben liggen, daar kan dat gewoon nog.’