Mini-break in Denemarken: ken jij deze 3 bestemmingen al?

Redactie - 2 mei 2017

Mini-break in Denemarken: ken jij deze 3 bestemmingen al?

Redactie - 2 mei 2017

Een weekendje shoppen in Kopenhagen, een mid-weekje Legoland… Denemarken is een topbestemming voor een korte vakantie. Maar wat als je die boetiekjes en bergen bouwstenen allang van je to-do-list hebt afgestreept? Wij zetten drie verrassende bestemmingen voor een mini-break in Denemarken voor je op een rij.

Mini-Break in Denemarken - Ribe centrum

1. Vikingen spotten in Ribe

Kronkelende straatjes, karakteristieke huizen, een indrukwekkende kathedraal… Ribe is de alleroudste stad van Denemarken. En dat voel je. Ribe is expert in Deense gezelligheid en geeft je graag een kijkje in haar geschiedenis. Onder andere in het Viking Center, waar je jouw viking skills kunt testen. Vechten, houtsnijden, boogschieten, broodjes bakken: ze geven je hier graag een spoedcursusje!

En nog meer goed nieuws: Ribe is prima te bereiken. Het vliegveld van Billund is een uurtje verderop. Wil je jouw mini-break in Denemarken helemaal viking-proof maken? Pak dan de ferry naar de nabijgelegen haven van Esbjerg. Ook voor accommodatie zit je er trouwens goed. Jullie geven het populaire vakantiehuis Boysen maar liefst een 9,3. Het vakantiepark Byferie Resort, dat op loopafstand van het centrum ligt, krijgt van jullie een 8,5.

Mini-break in Denemarken - Bornholm

2. Fietsen op Bornholm

De Denen zelf noemen Bornholm ‘het eiland van de zonneschijn’. Klinkt best ok voor een vakantiebestemming, toch?! Je kunt hier al vanaf vroeg in het jaar terecht voor een paar on-Deens zwoele zomerse dagen. Bornholm ligt namelijk veel zuidelijker dan de rest van het land. En wat je doet met zulke dagen? Fietsen! Naast je zonnebril opzetten, roggebroodjes smeren en oefenen op het woord ‘hygge’, natuurlijk. Op de fiets maak je kennis met al die eindeloos mooie zandstranden, ruige natuur en diepe dennenbossen. Eindig je tocht in Bornholm’s ‘hoofdstad’ Nexø en je zit helemaal goed voor een lekkere maaltijd.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/?p=72678″]

Mini-break in Denemarken - Løkken3. Luieren in Løkken

Rond het kustplaatsje Løkken, helemaal in het noordelijkste puntje van Denemarken, wordt de natuur nog ruiger en onherbergzamer dan in de rest van Jutland. Oftewel: de perfecte plek om even helemaal niets te doen! Behalve dan af en toe een lange strandwandeling maken en besluiten welk visgerecht je deze keer wilt uitproberen. En heb je een keer zin in wat meer stad tijdens je mini-break in Denemarken? Geen nood! Studentenstad Aalborg ligt om de hoek.

Een tip: De vuurtoren van Rubjerg Knude (zoover review score 9,2), net buiten Løkken, is absoluut een bezoekje waard. Tenminste, als ie er nog staat: hij schijnt langzaam opgeslokt te worden door de ruige zandduinen…

Heb jij één van de bovenstaande plaatsen bezocht? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw ervaring! Schrijf een review!